Prinsesse Sofia strålte i turkis på Nobelbanketten

SPESIALTILPASSET: Diademet prinsesse Sofia brukte under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm var spesialtilpasset for anledningen. Foto: Anders Wiklund / TT.

Med bare skuldre og turkis spesialtilpasset diadem, markerte prinsesse Sofia (35) seg på Sveriges Nobelbankett. 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Dagen Nobelprisen deles ut og feires er dagen i året hvor de kongelige i både Norge og Sverige virkelig drar på med antrekkene. Årets feiring var intet unntak, og både kronprinsesse Mette-Marit og de svenske prinsessene imponerte med antrekkene.

NYHETER

Se Mette-Marits spesialdessignede Nobel-antrekk her!

Under festlighetene i Stockholm var prinsesse Sofia kledd i en turkis off shoulder-kjole med voluminøse ermer. På føttene hadde hun glitrende sølvpumps, og i hånden bar hun en clutch fra Bottega Veneta. Kjolen er fra Emelie Janrell, og mikset 80-tallet med en moderne oppdatering.

Antrekket var sprekere enn hva vi er vant til å se på Nobel, og spør du oss i MinMote-redaksjonen var det en skikkelig innertier.

SKILTE SEG UT: Prinsesse Sofia i sin turkise kjole under Nobelprisutdelingen. Foto: Jonas Ekströmer / TT.

Kjolen matchet også med diademet hun hadde på hodet og øredobbene, så dette var gjennomført til fingerspissene. Diademet er ifølge Svensk damtidning omgjort spesielt for anledningen.

NYHETER

Se, så like dronningen og kronprinsessen er – 23 år etter

Svensk design

Kronprinsesse Victoria (42) var selvfølgelig også til stede på Nobel-banketten. Hun var kledd i en svart og hvit kjole med stort volum i skjørtet. Kjolen er ifølge Damernas värld fra designeren Selam Fessahaye, som ifølge magasinet en av Sveriges fremste designere for tiden. Dette er imidlertid den første gangen hun lager en kreasjon for de kongelige.

VOLUM: Kronprinsesse Victoria hadde en kjole med stort volum og quiltede detaljer under Nobelprisutdelingen i Konserthuset i Stockholm. Foto: Claudio Bresciani / TT.
STRAMT OPPSETT: Det var kjolen som fikk skinne under Nobelprisutdelingen. Kronprinsessens hår var satt opp i en stram knute, og sminken hadde fokus på øynene. Foto: Claudio Bresciani / TT.
Nobel sthlm toppbilde
KJENDIS

SVENSKEPRINSESSENES MEST MINNEVERDIGE NOBEL-KJOLER

Prinsesse Madeleine (37) hadde en sjokkrosa kjole uten stropper og en stor sløyfe i ryggen. Kjolen er designet av Angel Sanchez, en designer prinsessen også har brukt kjoler fra tidligere.

I FINSTASEN: Prinsesse Madeleine ankom sammen med William G. Kaelin Jr., som fik Nobelprisen i medisin. Foto: Jessica Gow / TT.
HÅRFINT: Prinsesse Sofia og prinsesse Madeleine hadde lignende frisyrer under Nobel-festlighetene. Foto: Claudio Bresciani / TT.

Dronning Silvia (75) hadde kjole med blondeoverdel i beige og gulltoner. Kjolen er en skikkelig luksuskreasjon fra designeren Elie Saab.

LUKSUSDESIGN: Dronning Silvia kom inn til Nobel-banketten sammen med Carl-Henrik Heldin. Foto: Jessica Gow / TT.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.