Sjekk Britney Spears' stilreise

TRENDSETTER: Britney Spears var et av 2000-tallets største stilforbilder. Foto:VG/Reuters/AP/PA.

Popikonet (39) har gått fra uskyldig tenåring til dristig trendsetter.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Man kan trygt si at mye har skjedd siden 16-åringen Britney Jean Spears ble verdensstjerne.

Verden fikk virkelig opp øynene opp for henne i 1998 med sangen « ... Baby one more time». Med dokumentaren «Framing Britney Spears», har hun igjen fått massiv oppmerksomhet. Vi kan ikke annet enn å mimre tilbake.

Gjennom en lang karriere har hun hatt en lang rekke episke antrekk, og dette er noen av øyeblikkene vi aldri glemmer. For husk: It's Britney, bitch.

FERSK ARTIST: Her er Britney i november 1999. Stilen var nedtonet, og håret hadde enda ikke blitt platinablondt. Foto: Ferran Paredes/REUTERS.
BEGYNNELSEN PÅ NOE STORT: Her er den ferske artisten Britney Spears i 1999. Foto: Lisa Brook/ REUTERS
QUIRKY: Da hun ble kjent hadde Britney Spears en helt annen stil enn den hun utviklet som popyndling. Her er hun i november 1999. Foto: John Cogill/AP.
SØT STIL: Britney Spears på rød løper i Monaco i 1999. Foto: Petter Oftedal/VG.
GIRL NEXT DOOR: Her var Britney i ferd med å bli verdens nye popyndling. Albumet hennes "Oops! ... I Did It Again" herjet hitlistene. Foto: Hermann J. Knippertz/AP.
SKIFTET TIL SEXY IMAGE: I 1999 kastet Britney Spears klærne for musikkmagasinet Rolling Stone iført silkeundertøy og en Teletubbie under armen. Alt passet hennes nye image som uskyldig, men sexy. Faksimile: Rolling Stone.
STYLET: Britney ble raskt stylet i forskjellige stiler. Her hadde håret også blitt bleket lysere. Legg også merke til den lyse øyenskyggen, som var en av hennes signaturer. Foto: Fred Prouser/REUTERS.
GLAM: Her er Britney Spears på Grammy-utdelingen i 2000. På denne tiden hun begynte å eksperimentere mer med antrekkene. Hun kjapt gikk fra image som uskyldig barnestjerne til sexy artist med forkjærlighet for undertøyslignende sett på scenen. Foto: Rose Prouser/REUTERS.
COOL CAT: Britney på scenen i denim og croppet jakke i 2001. Foto: Paulo Whitake/Reuters.
ELSKET DENIM: Tidlig i karrieren brukte Britney Spears ofte ulike typer denim. Her er hun under Teen Choice Awards i 2001. Foto: Fred Prouser/Reuters.
WOW-ØYEBLIKK: Britney Spears og hennes tidligere kjæreste Justin Timberlake fikk massiv oppmerksomhet da de dukket opp på den røde løperen med et matchende denimantrekk under American Music Awards i 2001. Foto: Rose Prouse/Reuters.
2000-TALLET: Når vi ser dette bildet kan vi trygt si at Britney Spears var en pådriver for 2000-tallsstilen. Legg spesielt merke til de lave jeansene og solbrillene. Foto: Fred Prouser/Reuters.
IKONISK: Hvem har vel glemt Britneys opptreden på MTV Music Awards i 2001 med låten «I'm a Slave 4 U». Iført en grønn BH og en glitrende hotpants ålet hun seg rundt på scenen med en gul pytonslange. Foto: Beth A. Keiser/AP.
POP-PRINSESSE OG POPKONGE: Britney Spears og Michael Jackson på scebeb sammen under MTV Video Music Awards i august 2002. Antrekkene... vel, der er det mye å gå på. Foto: TIMOTHY A. CLARY/EPA.
SØT: Britney Spears på besøk i Stockholm under premieren av filmen «Crossroads» i mars 2002. Rosa klær og glitrende smykker var en gjenganger for Britney på denne tiden. Foto: Roger Vikström/TT.
TRENDSETTER: Britney Spears var blant pådriverne for lave jeans og sixpence. Her er hun på filmpremiere i Australia i 2002. Foto: David Gray/Reuters.
TRENDY: Disse jeansene håper vi helst at ikke kommer tilbake, men vi husker at Britney inspirerte oss med dem i 2002. Foto: Robert Galbraith/Reuters.
SOMMERFUGL-DILLA: Britney Spears i Cannes under filmfestivalen i 2002. Vi tipper vi ikke var de eneste som hadde sommerfugl-smykker på denne tiden. Britney var den store inspirasjonen. Foto: Tom-Egil Jensen/VG.
KLINTE TIL: Britney Spears og Madonna kysset under sin opptreden på MTV Video Music Awards i 2003. Britneys ekskjæreste Justin Timberlake satt sjokkert igjen i salen. Foto: Scott Gries/AFP.
GIRLY: Under promoteringen av albumet «In the zone» i Japan i 2003 hadde Spears flere lekne antrekk, som dette. Foto: Yuriko Nakao/Reuters.
PÅ TURNE: Britney i kort skinnjakke og lave jeans i 2004. Legg merke til de store øredobbene og solbrillene. Foto: Anthony Harvey/EPA.
MINI: Både kjolen og hunden var av størrelsen mini da Britney Spears deltok på Billboard Music Awards i Las Vegas i 2004. Foto: Steve Marcu/Reuters.
FJERNET HÅRET: I 2007 la Spears seg selv inn på rehab ved flere anledninger, en gang hele tre ganger på en uke. Den samme uken tok også popstjernen barbermaskinen fatt og fjernet alt håret. Foto: AFP.
PÅ FEST: Spears beveget seg sakte, men sikkert tilbake i rampelyset. Her er hun på fest i Los Angeles i desember 2007. Håret hadde fått lange extensions. Foto: Dan Steinberg/AP.
TILBAKE PÅ SCENEN: Sceneopptredenen på MTV Video Music Awards i 2007 ble omtalt som en katastrofe grunnet stjernes miming til sangen, urytmiske bevegelser og avslørende sceneantrekk. Dette var hennes første store opptreden etter sammenbruddet og at hun fikk sitt andre barn. Foto: Robert Galbraith/Reuters.
RETTSMØTE: Britney Spears møter pressen utenfor Los Angeles County Superior Courthouse i januar i 2008. Foto: Gabriel BOUYS/AFP.
TILBAKE: Britney var tilbake med lange, lyse lokker under MTV Video Music Awards i 2008. Foto: Matt Sayles/AP.
VANT PRIS: Britney Spears vant MTV Video Music Awards for «Till the world ends» i 2011. Foto: Mario Anzuoni/Reuters.
KORT OG GODT: Britney Spears har gjennom karrieren hatt en forkjærlighet for korte kjoler. Her er hun i Los Angeles i 2014. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP.
PÅ NORGESBESØK: Britney Spears besøkte Norge i forbindelse med lansering av eget undertøy i 2014. Her er hun sammen med moteprofilen Darja Barannik. Foto: Lise Åserud / NTB
GLAM: Britney kler seg ofte i svart eller hvitt. Her er hun på Billboard Music Awards i 2015. Foto: ROBYN BEC/AFP.
DETALJER: Spears i kort kjole med cutout-detaljer i 2016. Det lange blonde håret har vært hennes signatur i en årrekke. Foto: JASON SZENES/EPA.
PÅ PREMIERE: De siste årene har Britney ofte valgt kjoler som denne til større anledninger, selv om hun ikke lenger like ofte blir sett i offentligheten. Her er hun på filmpremiere i Hollywood i 2019. Legg også merke til den tunge, svarte øyensminken. Foto: Jennifer Graylock/Pa Photos.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.