Mote

Mote-Kate imponerer igjen

STILIKON: I forbindelse med 100-års markeringen for 1. verdenskrig gikk hertuginnen for en kremhvit kåpekjole signert Alexander McQueen. Foto: Getty Images

Hertuginne Kate Middleton (32) kan kunsten å kle seg. Nok en gang imponerer hun motebransjen med sine stilsikre antrekk.

Martine Haug Nysether
Publisert:

Da det prestisjetunge motemagasinet Vanity Fair nylig offentliggjorde sin årlige liste over verdens best kledde for 2014, var hertuginne Kate blant de fasjonable navnene.

KONGEBLÅ: Da hertugparet besøkte Tower of London forrige uke, gikk hertuginnen for en knelang blå kjole fra kjedebutikken L.K. Bennett og semskede pumps fra Jimmy Choo. Foto: Getty Images

Motemagasinet trekker spesielt frem en dobbeltknappet rød kåpe fra den britiske designeren Catherine Walker, som var en av favorittdesignerne til prinsesse Diana.

Se flere av de fasjonable vinnerne her!

MinMote-leder Sonia Huanca Vold er ikke overrasket at hertuginnen er på den anerkjente listen for femte året på rad.

- Uanstrengt

- Kate klarer å se pyntet ut på en uanstrengt måte. Både gallaantrekk og avslappede jeans-antrekk er alltid gjennomførte og feminine. Hun har en stil som appellerer til både kvinnen i gaten og til moteredaktører, sier Huanca Vold.

Helt siden Kate ble forlovet med prins William i 2010, har Kate fått mye oppmerksomhet for sin stilsans. Hertuginnen er flink til å fronte britisk design, og har ofte blitt sett i plagg fra designere som Stella McCartney, Temperley London, Alexander McQueen, Erdem og Jonathan Saunders.

Til tross for at hertuginnen kan velge og vrake i eksklusive designkreasjoner, har 32-åringen flere ganger fått skryt for at hun gang på gang velger å bruke budsjettvennlige antrekk og gamle garderobefavoritter. Et plagg moteikonet sverger til igjen og igjen, er den blå blazeren.

- Man kommuniserer også via det man har på seg, og på dette området er Kate en mester. Hun er veldig flink til å bruke de samme plaggene om og om igjen. Hun fremmer britisk design på fest, og viser seg ofte i billige plagg fra britiske kjedebutikker. Dette appellerer til folket, noe som er viktig fordi det er dem hun skal representere, sier Huanca Vold.

AVSLAPPET ELEGANSE: Da hertugparet var på besøk i New Zealand tidligere i år, kombinerte Kate en tekkelig, rutete kjole med et tresmykke hun skal ha fått av de lokale. Foto: Getty Images
STILFULLT PAR: Hertuginnen bar en gul kjole signert den serbiske designeren Roksanda Ilincic, da hertugparet besøkte operahuset i Sydney i april. Foto: Getty Images

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland mener det er en stor prestasjon av hertuginne Kate, med sin enkle, klassiske og litt konservative stil, å havne på motemagasinets liste.

- Vanity Fairs årlige kåring er utvilsomt en prestisjefylt og prestisjetung liste for folk i mediene og i motebransjen - og det oppleves nok stort for både skuespillere og andre å havne på denne listen, sier Totland.

MCQUEEN-DILLA: Hertuginnen er glad i designet til Alexander McQueen og vet å plukke ut de draktene hun kler best. Foto: Getty Images
Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Mote

Relaterte artikler

KJENDIS

Gravide Charlene stjal showet i Dior-kjole

NYHETER

Sjekk hertguinne Kates eksklusive India-garderobe

NYHETER

Disse er kåret til verdens best kledde

KJENDIS

Disse er kåret til verdens best kledde

KJENDIS

Hertuginne Kate imponerer med glamorøs Canada-garderobe

KJENDIS

Kate blir mamma igjen - se hennes beste gravidantrekk

KJENDIS

Sjekk hertuginne Kates to prinsessekjoler i Paris