Mette-Marit fyller 43: Her er moteåret som har gått

Gjenbruk av gallakjoler, budsjettkupp fra Zara og russiske designerskatter - det har vært et imponerende moteår for kronprinsesse Mette-Marit (43).

mmbursdag

Foto: NTB scanpix

mmbursdag

Foto: Jørgen Gomnæs

mmbursdag

Foto: NTB scanpix

mmbursdag

Foto: NTB scanpix

I dag fyller hun 43 år, og i den anledning har MinMote samlet de flotteste antrekkene fra forrige gang kronprinsessen hadde bursdag. Og for et moteår det har vært - kronprinsessen har fortsatt å gjenbruke favoritter fra motehus som Valentino og Alberta Feretti, samt skaffet seg et par tilsynelatende nye, eksklusive tilskudd til garderoben - blant annet brosjer fra Prada.

Mette-Marit har også utvidet horisonten når det kommer til merker, og har blant annet brukt flere plagg fra svenske Zetterberg og franske Claudie Pierlot. For ikke å nevne det råeksklusive designet Vilshenko fra Russland.

Her er hele oppsummeringen:

Svensk trendkjole

Sent i august 2015 var kronprinsessen med på et miljøarrangement sammen med svenske kronprinsesse Victoria. Mette-Marit hadde for anledningen valgt en lys blå blondekjole fra svenske Zetterberg. Legg også merke til den sporty stylingen med fransk flette og hvite Superga-sneakers!

Les også: SÅ MYE BETALER METTE-MARIT FOR PIA TJELTAS KJOLER

Smaragdgrønt gjenbruk

Under den norsk-amerikanske gallaen Norwegian-American Chamber of Commerce i New York i oktober, gikk kronprinsessen for en gammel favorittkjole:

En mørkegrønn Alberta Feretti,som hun blant annet hadde på seg i kong Carl Gustafs 60-årslag i 2006. Tidligere har hun stylet kjolen med gullbelte, men denne gangen droppet hun beltet, og toppet antrekket med en retro frisyre med spenner.

Les også: ALLE LUKSUSANTREKKENE I CARL GUSTAFS 70-ÅRSDAG

«Gammel» Nobel-kjole

Kronprinsessen har de siste årene imponert, men også fått kritikk for sin Nobel-garderobe. I 2011 VISTE METTE-MARIT FREM HELE TRE NYE DESIGNERKJOLER fra Valentino og Pucci, og MinMote kunne avsløre at Nobelgarderoben hennes var verdt over 100. 000 kroner.

Siden den gang har kronprinsessen valgt flere gjenbruksantrekk til Nobel, og i 2015 dukket hun opp i en asymmetrisk kreasjon på banketten på Grand Hotel.

Kjolen har hun brukt én gang tidligere - ved åpningen av operaen i Oslo, da med en cape av geit over.

Hårfin prinsesse

Tidligere på dagen stilte Mette-Marit i det som begynner å bli hennes «faste» Nobel-antrekk på dagtid: Hvit drakt og hårpynt.

Denne gangen valgte hun en stilren drakt fra Alexander McQueen (også en av hertuginne Kates favoritter), med et eksklusivt belte fra Prada i livet.

Men det MinMote-redaksjonen ble mest begeistret for, var hårbåndet. Kronprinsessen har brukt denne gull-lenken i håret flere gangen, men veksler gjerne mellom rødt, hvitt og sort silkebånd inni.

Nye Prada-brosjer

Mens vi er inne på hårpynt, er det vanskelig å ikke nevne kronprinsessens turkise silkebånd under en gudstjeneste i Slottskapellet i januar 2016.

Det var nemlig glammet opp med fargerike brosjer, som matchet brosjene på kåpens krage.

Brosjene er fra Prada, og består blant annet av pleksiglass. Da kronprinsessen dukket opp med dem var de dessuten utsolgt over alt, på tross av den stive prisen på over 6000 kroner.

Få også med deg: KRONPRINSESSE METTE-MARITS FINESTE FLETTER

Billigjakke med print

Det er ikke ofte vi kan stjele stilen til kronprinsessen, med tanke på hennes forkjærlighet for italiensk luksusdesign. Derfor var det forfriskende å se at også hun handler på billigkjeder en gang i blant - som denne rålekre jakken fra Zara.

Mette-Marit brukte den fargerike jakken på et arrangement på Litteraturhuset i Oslo, sammen med en enkel hvit bluse og sorte bukser.

Det er ikke ofte kronprinsessen bruker Zara-plagg, men når hun gjør det er det gjerne med stor hell - for eksempel tweed-genseren fra 2011 som etterhvert bare gikk under navnet METTE-MARIT-GENSEREN.

Offisielle bilder

I januar tok også den anerkjente fotografen Jørgen Gomnes nye bilder av kongefamilien. På et av portrettene har kronprinsessen på seg en kjole vi ikke har sett henne i tidligere: En rød couture-kjole fra Valentinos høst 2014-kolleksjon.

Blomsterkjole fra Valentino

Et annet Valentino-øyeblikk er dette fra en bibellesning i parken utenfor Oslo Domkirke i mai. Det er særlig de råeksklusive aftenkjolene fra det italienske merket kronprinsessen elsker å bruke, men her ser vi altså en mer avslappet «hverdagskjole».

Kjolen er fra Valentinos vår 2013-kolleksjon, hvor den også ble vist på catwalken.

Russisk luksusdesign

Under et besøk på språkkafeen i Bergen på begynnelsen av sommeren, dukket kronprinsessen opp i en tilsynelatende splitter ny kjole med bringebærprint.

Kjolen er fra Olga Vilshenko - et russisk luksusmerke som er kjent for sine broderier og print, ofte inspirert av østen, og som brukes hyppig av «insidere» i motebransjen.

Prikkete bluse

Nok et Zimmermann-plagg på kronprinsessen. Såvidt vi kan se er dette et nytt tilskudd til kronprinsessens garderobe, og blusen kommer fra resort-kolleksjonen til det svenske merket. Anledningen var mottagelsen av overrekkelsen av Stortingets gave i anledning jubileet Kongepar i 25 år - en scene ved kavalerbygningen på Oscarshall.

Trendy skjorte

Under kronprinsessens stopp i Gol med Litteraturtoget viste hun fram skjorten som hele motebransjen har lagt sin elsk på denne sesongen, med rysjer på tvers. It-plagget er fra MiH Jeans sin sommerkolleksjon.

Russisk vol. 2

I juni var kongefamilien i Trondheim i forbindelse med 25-årsjubileet. På kvelden var det duket for hagefest, og Mette-Marit stilte i nok en kjole fra russiske Vilshenko. Bomullskjolen ligger på drøye 18.500 kroner, og er fra resort 2016-kolleksjonen.

Hvordan var din opplevelse i dag?