Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Kul hverdagsklassiker: 8 fine collegegensere i butikk nå

genser4

Collegegenseren passer til alt, og trenger absolutt ikke å være forbeholdt treningssenteret. Se de stilfulle collegegenserne vi har funnet frem – og sjekk ut alle måtene den kan styles på.

Caroline Andrea Furu
Publisert:
genser4

Genser fra Dead Legacy. Foto: Produsenten

699,-
Gå til butikk
genser4

Genser fra Gant hos zalando.no. Foto: Produsenten

1095,-
Gå til butikk

De siste sesongene har flere trender fra 90-tallet, som tynne spaghettistropper og den røffe grunge-stilen, gjort comeback,og nå står collegegenseren for tur. For noen år tilbake var det kun én genser som gjalt, som var favoritt i klesskapene blant kjendiser som Rihanna og Tone Damli.

TRENDY: Paris Fashion Week går mot slutten, og gatene vrimler av kule fashionistaer. Her er den tyske bloggeren Claire Beermann stylet en collegegenser fra Acne til et par vide bukser med 70-tallsvibber. Foto: Getty Images

I ettertid kom flere varianter av genseren med trykk og figurer, og det var tydelig at Kenzo hadde gjort den tidligere litt slaskete collegegenseren, chic og trendy igjen.

I år er 90-tallsgenseren er å få tak i på stort sett alle kjedebutikkene, men aller kulest er det å jakte på bruktbutikker å håp om å få tak i en original variant fra kultmerker som Adidas, Calvin Klein eller Champions. Farger som grått, blått og grønt er spesielt gjeldene, pluss at de fleste har et og annet trykk på brystet.

Kombiner med et skjørt

Collegegenseren kan du style til stort sett alt du har i klesskapet fra før av. For en avslappet og kul hverdagslook er en olabukse og et par klassiske sneakers det du trenger.

Skal du ta antrekket ett hakk opp anbefaler vi å kombinere collegenseren til et feminint skjørt, strømpebukse og skinnboots. På den måten får du en chic og nonchalant stil á la franske kvinner. Eller så kan du gjøre som vi pleier - dra genseren over favorittkjolen din så den fungerer som et skjørt.

Sjekk de fine variantene vi har funnet frem nedenfor – kanskje finner du din favoritt?

genser 1

Genser fra Adidas hos nelly.com. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk
genser 1

Genser fra H&M: Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
genser 2

Genser fra Mango. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk
genser 2

Genser fra Weekday. Foto: Produsenten

250,-
Gå til butikk
genser3

Genser fra Zara. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
genser3

Genser fra Only hos nelly.com. Foto: Produsenten

229,-
Gå til butikk
Publisert:

Finn mer innhold om: