Bøttehatten er tilbake: - Noe de færreste kler

ALT KLER DEN SMUKKE: Rihanna på basketkamp i Los Angeles med en kamoflasje-variant av bøttehatten. Foto: Getty Images

Glem caps, lue eller skjerf i håret. Den gode, gamle bøttehatten er tilbake i motebildet med Rihanna i spissen.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Lurer du på hva du skal ha på hodet i sommer? 90-talls trenden, bøttehatten er nemlig tilbake for fullt. Både hos Burberry, Isabel Marant, Dsquared og Valentino spaserte den ene modellen etter den andre nedover catwalken iført den uformelige fiskehatten i alskens farger og størrelser.

- Stor trend

REDAKTØR: Danby Choi er kjent for sin gatesmarte stil og mener fiskehatten ble gjeninnført først og fremst som et ironisk tilbehør. Foto: Privat

Danby Choi (21), redaktør for kunstmagasinet Subjekt og nettredaktør for motemagasinet SMUG, mener bøttehatten lenge har eksistert i amerikanske hip hop-miljøer, men at det er noe nytt at artister som omtales som trendsettere går med hatten på en retro og delvis humoristisk måte.

- Jeg tror at bøttehatten har kommet tilbake i motebildet sammen med andre trender fra 90-tallet. Det er en stor trend allerede, nettopp på grunn av at trendsettere og rappere benytter seg av den, sier han og fortsetter;

- Hatten er veldig «down to earth» og kan dra en pyntet eller stiv look ned på bakkenivå uten å virke «flashy». Både Isabel Marant, Burberry og Valentino bruker nok dette virkemidlet på catwalken for å vise folk at et eksklusive antrekk kan være avslappet og gatemote-vennlig, sier han.

Bøttehatten

Burberry Prorsum. Foto: Getty Images

Bøttehatten

Dsquared. Foto: Getty Images

Bøttehatten

Valentino. Foto: Getty Images

Bøttehatten

Isabel Marant. Foto: Getty Images

Choi forklarer at det hele startet som en ironisk gjenbruk av et plagg rappere som LL Cool J innførte for 20 år siden, men at det nå har nådd nye høyder.

- Hattetrenden har den siste tiden blitt plukket opp av den trendsettende målgruppa, og det er derfor ingen tvil om at vi kommer til å se enda mer av den på gata, konstaterer han og legger til:

- Aldri før har det vært så trendy å være «fisker eller i den nedre middelklassen».

Hva mener du? Stem nederst i saken!

VOGUE IT: Supermodellen Anja Rubik som forsidepike på Vogue Spania med en bøttehatt på hodet, stylet med en hvit herreskjorte og gullenke rundt håndleddet. Vi elsker looken! Foto: Faksimile Vogue Spain

Tror ikke det vil vare

Blant de som har dukket opp i plagget flere ganger, er Rihanna. Stjernen har både en variant i kamuflasjemønster og én med store Hawaii-blomster. Hun styler hatten med sporty plagg som bomberjakker og t-skjorter med print. Etter VM-finalen la hun ut et bilde på Twitter med kveldens store stjerne, tyske Mario Götze, iført en sølvfarget bøttehatt, ring i nesa og rød leppestift.

Pharrell og Jay Z har også børstet støv av fiskehatten fra 90-tallet og kastet seg på trenden. Førstnevnte rapper har til og med gjort hatten til sitt varemerke, og blir sjeldent sett uten. Det ledende motemagasinet Vogue, som er kjent for å være forut for sin tid, hadde en 90-tallsinspirert Anja Rubik på forsiden i fjor i ført en fiskehatt og en klassisk, hvit skjorte.

Likevel tror ikke kjendisstylist Marthe Kveli Valeberg trenden kommer til å feste seg hos det brede lag av folket.

- Rihanna klarer å se bra ut i hatten, men personlig er jeg ikke spesielt stor fan, sier Valeberg.

Hun beskriver 90-tallstrenden som noe som vil passere fort.

- Dette er noe de færreste kler. Det kan virke som det er en trend i seg selv at store stjerner som Rihanna, innfører trender som har vært populære tidligere. Det er jo en form for gjenbruk, sier hun og legger til:

- Jeg ville heller gått for en sporty caps eller en stråhatt i varmen.

BROTHAS: Snoop Dogg og Jay-Z har funnet frem bøttehatten fra 2002. Foto: Getty Images
Publisert:

Finn mer innhold om: