Mote

Hertuginne Kate med Diana-øyeblikk

NIKK TIL DIANA: Hertuginne Kate på mottagelse i Buckingham Palace. Foto: Victoria Jones/PA Wire

Hertuginne Kate (37) lot seg inspirere av sin avdøde svigermor og kopierte hennes ikoniske «hevnkjole» i sort fløyel.

  • Ingeborg Aspeli
Publisert:

Onsdag kveld var det duket for dronning Elizabeths årlige diplomatiske mottagelse på Buckingham Palace. Hertuginne Kate og prins Williams var selvsagt til stede og tok imot alle de celebre gjestene.

Kate hadde på seg en kjole fra sitt favorittmotehus Alexander McQueen, som mange kanskje vil dra kjensel på. Den mørke, fotside velurkjolen med dyp v-skjæring minnet veldig om to av prinsesse Dianas mest ikoniske antrekk. signert et av hennes favorittmotehus, Alexander McQueen.

ELEGANT: Kjolen til Kate er signert Alexander McQueen og tiaraen er fikk prinsesse Diana i bryllupsgave. Foto: Victoria Jones/PA Wire

Kates McQueen-kjole hadde store likheter en av Dianas mest kjente kjoler, som raskt fikk kallenavnet «The Revenge dress», eller «hevnkjolen», da hun hadde den på seg den samme dagen prins Charles innrømmet til offentligheten at han hadde hatt en affære. Begge kjolene er i fløyel og har lignende v-skjæring i halsen, som var populært på 80-tallet.

«REVENGE DRESS»: Prinsesse Diana i 1994 ikledd den berømte kjolen som hun hadde på seg på en fest samme dag som prins Charles innrømmet til offentligheten at han hadde vært utro. Foto: AP.

Kates McQueen-kjole har også flere likhetstrekk med den kjolen Diana hadde på seg i 1985 da hun danset med John Travolta. Kjolen var nylig til salgs på en auksjon i London, men den det var ingen som var villig til å punge ut den svimlende summen.

IKONISK ØYEBLIKK: Prinsesse Diana og John Travolta fikk de andre gjestene i Det hvite hus til å måpe da de svinget seg på dansegulvet i 1985. Foto: NTB scanpix

Men kjolen var ikke det eneste nikket til Diana – hun hadde også på seg «Lover's knot»-tiaraen. Det var prinsesse Dianas yndlingstiara, og hun fikk den i gave da hun giftet seg med prins Charles i 1981. Da de ble separert i 1992, ga Diana den tilbake til dronning Elizabeth.

Dette har også blitt en av Kates favoritter, og hun tyr ofte til denne tiaraen ved formelle anledninger.

FAVORITT: Prinsesse Diana med «Lover's knot»-tiaraen i 1983. Foto: Anwar Hussein/Pa Photos

Ifølge Vogue fikk Kate også lov til å dykke ned i dronning Elizabets smykkeskrin for anledningen. Hun hadde nemlig på seg en halskjede i sølv som dronningen fikk da hun skulle gifte seg og et par matchende øredobber.

Publisert:

Les også

  1. KJENDIS

    Kronprinsesse Victoria med dramatisk kjole på Nobel-middag

  2. NYHETER

    Mette-Marit i spesialdesignet norsk kjole på Nobel

  3. KJENDIS

    Prinsesse Sofia strålte i turkis på Nobelbanketten

Relaterte artikler

NYHETER

Gjenbruksprinsessen: Alt om prinsesse Beatrice sin brudekjole

KLÆR

Prinsesse Dianas ikoniske Travolta-kjole til slags

KJENDIS

Se hertuginne Kates stilforvandling

KJENDIS

Hertuginne Kates høstkåpe minner oss om en ikonisk Diana-look

NYHETER

Auksjonsbom for Diana-kjole

NYHETER

Hertuginne Kate tok en Diana

NYHETER

Hertuginne Meghan med Diana-veske