Victoria Beckham: – Vil «bringe sexy tilbake»

KJENDISDESIGNER: Victoria Beckham har gjort stor karriere både som Posh Spice og designer.

Designeren (47) har fått nok av å gjemme seg bort i store klær.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Victoria Beckham har de siste årene gjort seg bemerket i moteverdenen med sitt selvtitulerte merke.

Da hun har holdt visninger har familien naturlig nok vært samlet på første rad, som hennes nærmeste støttespillere. Du husker kanskje da datteren Harper Seven hadde fått Vogue-redaktør Anna Wintours ikoniske sveis?

Nå har Beckham vist frem sitt seneste design. I kolleksjonen viser hun nye takter.

– Jeg vil «bringe sexy tilbake» på min egen måte. Jeg vil ikke begrave meg under klær lenger. Jeg vil feire det å være kvinne. Jeg vil fremheve rumpa og midjen med sømdetaljer, og føle meg sexy igjen. Jeg vil ha mer struktur, smalere silhuetter og gjøre det å kle seg til noe større, sier hun til britiske Vogue om kolleksjonen som ble vist frem i London.

Hun sier også at hun er over det å kle seg for komfort.

– Jeg vil ha mer disiplin. Det gir meg selvtillit. Vi har alle blitt litt for vant til å ha det enkelt, sier hun til magasinet og legger til:

– Jeg er ferdig med det nå. Det har vært for mange sesonger med kle seg komfortabelt på kontoret.

Beckham har tidligere sagt at hun så på sitt behov for å kle seg i ettersittende klær som et tegn på usikkerhet, men nå virker det som om pipa har fått en annen lyd.

Har endret kurs

Victoria Adams ble verdensstjerne og stilikon som Posh Spice i gruppen Spice Girls. Da hun ble sammen og giftet seg med fotballstjernen David Beckham ble de to et it-par deluxe, som stadig sto for moteinspirasjon.

IT-PAR: David og Victoria Beckham, her i matchende antrekk i 2005.

Victoria Beckhams merke har vært kjent for sine overdimensjonerte plagg som har blitt stylet i lag på lag.

The Beckhams tilbringer mye tid i Miami, og Victoria sier at det har inspirert kolleksjonen. Blant det som ble vist var «VB Body»-strikkekjolen. Den figurnære kjolen er laget for å fremheve kroppens kurver.

– Desto mer jeg har kommet inn i moteverdenen, desto flere lag har jeg kledd meg i. Jeg har begravd meg under klær. Men hvis du går ut på kvelden i midiskjørt og knytebluse i Miami, tror folk du har gått fra vettet. Det er et vanlig antrekk for meg i London, og jeg elsker fremdeles å bruke det. Men Miami har åpnet øynene mine for at det å se feminin og kurvete ut er viktig for så mange kvinner, sier hun til The Guardian.

Rammet av corona

Siden Beckhams merke ble lansert har det ikke bare vært velstand. I 2020 gikk merket rundt 100 millioner i minus, mens de året før gikk rundt 200 millioner i minus, ifølge avisen. I fjor tok merket grep, for å gjøre det mer tilgjengelig for en bredere kundegruppe. De kuttet med det ut luksusstoffer, og senket prisen med om lag 40 %.

– Jeg kler kvinner for å gå ut, gå på jobb, for å reise, alt som har hatt restriksjoner de siste to årene. Så det har vært en stor utfordring, sier Beckham og legger til at det er på tide å komme seg tilbake til kontoret og begynne å kle seg igjen.

PÅ CATWALKEN: Victoria Beckham er blitt en anerkjent motedesigner. Her er hun på catwalken i 2019. Hun har foreløpig ikke planlagt flere motevisninger, og sier til The Guardian at visningene er for kostbare for merket nå.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: