Stilutvikling: Lewis Hamilton

MOTEYNDLING: Lewis Hamilton har gjennom årene i Formel 1-sirkuset skapt seg et navn også i motebransjen.

Lewis Hamilton er en racer både i kjeledress og i motebransjen.

I Formel 1 har Lewis Hamilton (37) arge konkurrenter på banen. Men når det kommer til moten spiller han i en klasse for seg. Nå er det bare å feste sikkerhetsbeltet. Pun intended.

Syv ganger verdensmester Hamilton har en stil litt utenom det vanlige, og har med det også blitt en ekte moteyndling. Han velger ofte ton-i-ton-antrekk, og styrer ikke unna hverken knallfarger eller luksusplagg.

Med sin selvsikre og særegne stil har Hamilton havnet på «best kledd»-lister verden over.

Da Hamilton først havnet i motorsportens rampelys, hadde han en forkjærlighet for jeans, skjorter og sneakers – og gjerne teamets egne T-skjorter. Ettersom han har blitt varmere i trøya (og bankkontoen har vokst) har han også blitt villere i stilen. Med streetstyle og logomania i full fremmarsj, kastet Hamilton seg med i valsen.

SLIK VI VANT TIL Å SE HAM: På jobb har Hamilton på seg racingdress, men før løp viser han gjerne frem sin personlige og særegne stil.

Kjøredressen har kanskje endret både farge og logo gjennom årene, men nå er det paddock-stilen og stilen helt utenfor banen som skal under lupen.

Matching på høyt nivå, særegne prints og bling er nå blitt hans motesignatur.

Syv ganger verdensmesteren mener alle kan gå med hva de vil. Han innrømmer at han aldri har følt at det ikke er enkelt å være seg selv i Formel 1- verdenen. Verdensstjernen forteller at han elsker å kunne uttrykke seg selv – noe han har tatt med seg til løpshelgene.

– Det kommer til å være folk som ikke forstår det, men det går bra. Forhåpentligvis vil de til slutt gå gjennom en fase der de ikke er så sneversynte og lar folk være den de er, har Hamilton tidligere uttalt.

ROOKIE: En ung Lewis Hamilton på Formel 1-galla i dress i 2007.
TEAM-TRØYE: I begynnelsen av Formel 1-karrieren valgte Hamilton ofte å kle seg i lagets egne T-skjorter i forbindelse med løp. Her er han i 2007, med tidsriktige solbriller.
MAN IN BLACK: Lewis Hamilton kledd i sort sammen med sin daværende kjæreste Nicole Scherzinger, kjent som frontfigur i The Pussycat Dolls, i 2008. De to var sammen i syv år.
MATCHET: Hamilton i rød team-trøye og caps, med Scherzinger i rød kjole og caps ved sin side i 2008.
RAFFT SKJEGG: Lewis Hamilton i paddocken før et løp i Shanghai i 2011. Han har eksprimentert med ulike sveiser og styling på skjegget gjennom årene.
BLING: I 2014 hadde Hamilton fått enda mer synlig bling i ørene, og caps med flat brem. I denne perioden begynte hans moteinteresse å skinne mer igjennom kjørestilen.
IKKE KJEDE-LIG: I forkant av et løp i Shanghai i 2015 smykket Hamilton antrekket med solide gullkjeder, mørke solbriller og bling i ørene.
MATCHET: Hamiton med ton-i-ton antrekk med strikkegenser og lyse jeans i Monaco i 2015. Legg også merke til de lyseblå skoene. Hamilton har flere ganger eksprimentert med hatt.
KJENDIS-SELFIE: Hamilton tok seg tid til en selfie med Kendall Jenner før Monaco Grand Prix i 2015.
FEST I HVITT: Lewis Hamilton i helhvitt antrekk og kraftig kjede på MTV Video Music Awards i 2015.
BLOND I LUGGEN: I september 2015 ble Hamilton blond. Her er han på GQ Men of the Year Awards. I oktober var han tilbake til sin naturlige farge.
FIRBENT VENN: Hamilton har ofte med seg hunden Roscoe på reise. De to er begge veganere.
PÅ MOTESHOW: Hamilton har med tiden kommet seg inn i motekretser. Her er han før en Armani-visning i Milano i 2017.
STRIPETE: Matchy-matchy på galla i 2018. Legg merke til mokkasinene i glitrende sølv.
DETALJER: Mot slutten av 2018 kom Hamilton inn i en streetstyle-bølge, som her i Austin, Texas.
SETT: Matchende sett ble en av Hamiltons signaturer.
LOGOMANIA: Synlige luksus-logoer preget flere av antrekkene i 2018.
MANGE TATTOVERINGER: Hamilton har gjennom årene fått en solid samling tatoveringer. Her feirer han serien i Abu Dhabi i 2018.
GULLBLING: Dyre klokker, diamanter i ørene og på fingrene topper Hamiltons stil, også på banen. Han har også hatt flere ulike flettesveiser gjennom årene.
FARGERIK: Formel 1-føreren har eksprimentert med stilen.
DET GODE SELSKAP: I 2019 kom Hamilton for alvor inn i det gode moteselskap, da han var gjest på den ekslusive Met-gallaen i New York. Temaet for festen var «Camp: Notes on Fashion».
VET DET GÅR BRA TIL SIST: I 2020 var Hamilton en optimist.
KONGEN AV BANEN: Hamilton inspiserer banen i Imola i 2020. Ettersom han har blitt varmere i trøyen, har også stilen blitt mer signifikant før løp.
HELT KREM: Hamilton i matchende sett i Doha i 2021.
RASK LOOK: Hamilton i prangende mønster i Jeddah i 2021.
LILLA 1: Hamilton i oversized lilla...
LILLA 2: ... og smale lilla bukser med matchende genser.
KUL TYPE: Formel 1-kjøreren er ikke bare en stjerne på banen, han har også tatt moteverdenen med storm.
LUKSUS-JOGGESKO: Hamilton har sansen for snasne sko, her med et par fra Gucci i 2021.
SIR LEWIS: Hamilton ble slått til ridder for sin innsats for britisk motorsport. Han viste her at han også mestrer formelle kleskoder.
DETALJER: Hamilton er tilsynelatende glad i fargekoordinerte antrekk.
MUSEFLETTER: Hamilton i helrødt før første løp i 2022.
BLOMSTERGUTT: Under 2022-sesongens første løp i Bahrain kom Lewis Hamilton kledd i blomstrende sett.
HEFTIG: Hamilton var (selvfølelig) kledd i et vilt antrekk under forberedelsene før Canada Grand Prix.
PÅ HJEMMEBANE: Lewis Hamilton i forkant av British Grand Prix 2022.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.