MinStil: Mari Nordén

SELVSYDD ER VELSYDD: Her er Mari Nordén kledd opp i selvsydd kjole med mønster fra samarbeidet mellom MinMote og Fæbrik.
SELVSYDD ER VELSYDD: Her er Mari Nordén kledd opp i selvsydd kjole med mønster fra samarbeidet mellom MinMote og Fæbrik. Johanna Siring/VG

Fæbrik-Mari mener farger er livet, og tror hun har en fetish for hjemmestrikkede ullgensere.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Ingeborg Walther, Martine Akersveen og Ramón.

Neste kvinne ut er Mari Nordén. Hun er en del av sykollektivet Fæbrik, som stadig inspirerer med sine egensydde antrekk. Blant annet samlet de en haug av mennesker til festdrakt-fest i hjemmesydde drakter.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Avslappet og fargerik. Veldig opptatt av gode naturmaterialer, håndverk, deilige prints og avslappet snitt.

– Hvordan påvirker det at du syr egne klær stilen og garderoben din?

– Jeg tror det påvirker det. 100 prosent. Det gir jo en veldig stor frihet! Det første jeg tenker når jeg ser et plagg jeg liker er om jeg kan sy det selv. Og jeg tror også at man setter mye mer pris på klærne sine hvis man har lagt inn en innsats, eller om plagget har en emosjonell verdi. Enten om det er noe man har spart til, har arvet eller sydd selv. Når man syr selv kan man dessuten få klær som passer helt perfekt til sin kropp, og da blir man fort kresen når man går i butikken og skal passe inn i et målskjema som ingen passer inn i.

MED NÅL OG TRÅD SOM VÅPEN: Ingrid Bergtun, Ingrid Vik Lysne, Jenny Skavlan og Mari Nordén (t.v.) har gjort suksess med sykonseptet Fæbrik.
MED NÅL OG TRÅD SOM VÅPEN: Ingrid Bergtun, Ingrid Vik Lysne, Jenny Skavlan og Mari Nordén (t.v.) har gjort suksess med sykonseptet Fæbrik. Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Hva er «typisk Mari» i garderoben din?

– Oversized skjorter og gøyale sko. Nå om dagen synes jeg det er spennende å blande nye plagg med gamle plagg. Ung spiller møter gammel dame, liksom. Og så elsker jeg farger, da! Farger er livet.

– Hva er ditt aller beste second hand eller vintage-kjøp?

– Ah, det må jo være de blå cowboystøvlettene med hjerter! Også kjøpte jeg nylig et par YSL-stiletthæler på Tise som jeg er meget fornøyd med. Jeg er en sucker for de klassiske merkene, så hvis jeg kommer over noe sånt, sitter pengene litt for løst, sier Mari før hun legger til:

– Oooh, eller en kongeblå kort ulljakke fra Gucci som jeg kjøpte på Livid Jeans for noen år siden!

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Brukt turtøy og utstyr! Jeg tenker å sitte i fanget til moder jord hele sommeren, og siden jeg aldri har vært noe særlig til turjente før så er det litt å skaffe seg. Og det tar jo litt tid når alt skal være brukt. Men jeg tror det blir tur i sommer altså. Det finnes jo så vilt mye turutstyr brukt.

– Hvem eller hva inspirerer deg i klesveien?

– Klesdesigner Malin Molden bak Flesh, stylist Anna Trevelyan eller kostymedesigner Alva Brosten – for å nevne noen! Hotte damer ass.

– Hva er ditt mest brukte klesplagg?

– Oversized jeans og ullgenser. Nå når jeg tenker på det har jeg nok en fetisj for hjemmestrikkede ullgensere og vester.

– Hvilke trender har du troen på nå?

– De trendene som ikke blir pasè. Trender som er basert på naturmaterialer og snitt som passer.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Sko. Alltid klar for et par hotte sko. Kanskje fordi det er noe jeg ikke kan lage selv. Og det er jo et fantastisk håndverk når det er gjort godt!

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– En lysegrå joggebukse. Eller et helsvart antrekk. Det er noe av det dølleste jeg vet.

– Ditt aller beste motetips?

– Bli kjent med hva du liker og hva som du synes er fint på deg! Ikke prøv å pass inn i et trangt motebilde. Spesielt ikke nå i 2022 hvor alt er lov! Og selvfølgelig, begynn å sy. Alle hotte jenter syr.

– Hva er favorittene når du skal pynte deg?

– Går veldig sjeldent i kjoler til vanlig så når jeg pynter meg tar jeg ofte på meg en kjole. Eller så har vi jo sluppet et «Korsætt»-mønster på Fæbrik, og varianter av det må jeg si at jeg bruker til enhver anledning. Og fine sko da så klart. Det upper jo ethvert antrekk.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?