MinStil: Anette Ousdal

GJENBRUK I FOKUS: Anette Ousdal elsker å finne skatter i brukt- og vintagebutikker – som denne fantastiske gullkjolen med paljetter. Foto: Privat

Anette Ousdal (32) brenner for en mer bærekraftig garderobe og har en svakhet for plagg som glitrer.

Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tatt en prat med blant andre GINE MARGRETHE, ERICA MATHIESEN og Katarina Petrociv, og denne gangen er det Anette Ousdal som står for tur.

Anette Ousdal bor i Oslo og har jobbet i PR-byrå i mange år, før hun for en liten stund siden startet for seg selv hvor hun jobber med PR, visuell kommunikasjon og styling – alt med en klimabevisst retning.

– Etter 10 år i motebransjen har jeg blitt bevisst over hvor høyt forbruk vi nordmenn har på klær og skjønnhetsprodukter. Så jeg syntes vi skal tenke oss litt mer om når shopper på hva vi faktisk trenger. Jeg ønsker å inspirere folk til å ta lettere og rettere valg ved å kjøpe brukt, redesigne klær man allerede har selv om man er lei og ikke gjøre spontankjøp.

GLITRER: Anette elsker alt som glitrer, og denne genseren er kjøpt på bruktbutikk. Foto: Privat

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg går i det som passer meg og ut ifra humøret mitt. Men jeg er veldig svak for dressjakker og ender som oftest opp med det og jeans til hverdags. Til fest liker jeg å dresse meg litt opp, gjerne med noe vintage som glitrer. Jeg blir inspirert av andre mennesker, personligheter og kunst mer enn trender. Mine «girl crush» akkurat nå som jeg blir inspirert av er Camille Charriere, Violette, Emma Elwin og Åse Kleveland.

– Jeg elsker plagg som har en historie, og jeg liker ikke å gå med det alle andre har. Derfor kjøper jeg som oftest alt brukt eller vintage. Ellers trives jeg ekstra godt i turklær og skiklær.

LIVSSTIL

Hjemme hos PR-agent Anette Ousdal

SECOND HAND: Anette har kjøpt alle turklærne brukt. Foto: Privat

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Baseplagg som dressjakker, jeans, skjorter. Jeg er glad i øredobber og har en del sko fordi jeg syntes det gjør det lille ekstra i en basegarderobe. Jeg er veldig svak for ting som glitrer, så jeg har en del av det. Hvis jeg går i en vintagebutkikk og finner ting som glitrer blir det som regel med meg hjem.

– Hva er ditt beste second hand/vintage-kupp?

– Det er en grønn fløyelskjole som jeg kjøpe i New York i oktober. Den kostet 200 kroner og den er bare så fin. Denne stylet jeg opp Sandra Lyng i til kjendisgallaen. Og nå gleder jeg meg til å bruke den selv!

Sandra Lyng Haugen stylet av Anette:

– Et annet kupp er en gul cardigan med puffermer jeg kjøpte på Uff. Den var billig, har god kvalitet og ikke minst skikkelig fin!

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Jeg er på jakt etter den perfekte parfyme. Som er naturlig og som lufter godt.

– Er du en som planlegger antrekk dagen i forveien?

– Nei, det tar jeg på sparket. Det kommer helt an på vær og humøret mitt. Men jeg bruker som regel tre minutter på å finne hva jeg skal ha på meg.

– Det er fordi jeg kun har plagg i garderoben min som jeg føler meg fin i og som passer. Resten har jeg solgt eller gitt videre til Uff og Fretex. Det er det beste trikset for å bruke mindre tid når du skal kle på deg er å kvitte seg med det man aldri bruker. En regel som jeg har er å kvitte meg med det jeg ikke har brukt på ett år.

FAVORITTER: Jeans fra Weekday som er sydd om og en ulljakke som hun har arvet fra mormoren sin. Foto: Privat

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Bruk naturlig hudpleie og sminke. Tenk at det er som mat – jo mer naturlig, jo bedre er det for oss. Jeg har gjort research på norske naturlige produkter, og det finnes så mye bra. Mine favoritter nå er RÅ organic skincare, Nykr, Jordnær og Marina Miracle. Ellers bruker jeg mye make-up fra svenske Idun minerals. De har så bra rene produkter som er snille mot huden.

– Mine morgenrutiner er at jeg bruker en grønn krystall til Gua sha-massasje kombinert med en olje. Dette gir den beste gløden på trøtt hud da krystallen masseres for å øke blodsirkulasjonen i huden. Ellers er mitt beste tips frisk luft, drikk masse vann og spis økologisk.

VINTAGE: Anette i en rød blazer kjøpt på UFF. Foto: Privat

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Tar på meg favorittjeansene mine som er et par re-done jeans fra Weekday, en basic T-skjorte eller genser med en dressjakke over. Det funker som regel alltid for meg.

– Har du et favorittplagg i klesskapet?

– En herre-dressjakke fra Fretex som jeg har redesignet, og en gammel sort velourkjole som jeg har sydd om med ermer og perler.

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Ja. Jeg kjøper lite, og når jeg først kjøper tenker jeg meg alltid godt om. Om jeg skal kjøpe noe helt nytt ser jeg som regel på merkelappen. Jeg prøver å holde meg til å kjøpe rene tekstiler som er bra for miljøet.

– Et godt tips er å kjøpe brukte turklær og skiklær. Det gikk opp for meg i fjor hvor mye fint de hadde på Finn og Tise. Så jeg investerte i brukte, nye skiklær i fjor.

– Hvilken trender har du troen på akkurat nå?

– Voluminøse ermer og skulderputer. Oversized dressjakker og chunky boots.

REDESIGNET: Anette har sydd om en vintage gullkjole. Foto: Privat

–Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Jeg er alltid på jakt etter unike dressjakker og glitrende vintage-jakker.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Korte trange skjørt. Mest fordi de er ubehagelige å gå i og at jeg ikke får beveget meg. Jeg velger som oftest behagelige klær som jeg føler meg komfortabel i.

– Hva er ditt aller beste motetips?

– Lag din egen personlige stil. Man trenger ikke alltid å følge trender, men bruk de som inspirasjon til å lage din egen og unike stil, sier hun og legger til:

– Ellers så er mitt beste motetips å shoppe smartere og mindre. Ta utgangspunkt i hva du har i garderoben og gjør det beste ut av det ved å gjøre små endringer. Det beste er å ha få, men fine plagg i kvalitet.

Publisert: