MinStil: Jeanett Bakke

Jeanett Bakke.

– Jeg er som skjæra på tunet – elsker alt som glitrer, og dras mot tekstiler full av detaljer, broderier, skinn og silke, sier Jeanett Bakke (32). Så grå joggedresser kommer aldri inn over dørstokken.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Jeanett Bakke.

Jeanett Bakke. Foto: Privat

Jeanett Bakke.

Jeanett Bakke. Foto: Privat

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre GINE MARGRETHE, ERICA MATHIESEN, ANDREA HEGARD, Marie Murstad og SOFIA TJELTA. Denne gangen er det Jeanett Bakke som står for tur.

Tobarnsmoren Jeanett Bakke driver og eier tre Day Birger et Mikkelsen-butikker, og nettbutikken Day Oslo sammen med ektemannen Christopher Aasebø. Sammen har de to barn, Mille (5) og Levi (2). Familien bor på Bestum i Oslo. Hjemme hos: Jeanett Bakke kjøpte huset usett - slik skapte hun drømmehjemmet

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg er en maksimalist! I hjertet, i hjemmet og i stilen. Jeg dyrker mottoet «more is more» og sliter nok mer med å begrense meg, enn andre veien. For meg er varme farger og toner det som gjør meg glad. Det gjelder både klesstilen min og interiørstilen – de henger sammen. Jeg elsker power-dressing og ser på meg selv som ganske feminin i klesstilen.

– Hvilket antrekk går du for på hjemmekontoret?

– Jeg tror faktisk ikke jeg eier en komplett joggedress! Jeg trives best i hæler, blazer og med masse smykker, men jeg skal ikke legge skjul på at komfort er noe jeg setter mer og mer pris på i disse hjemmekontortider. Dagene går veldig opp og ned, så stilen varier litt med dagshumøret. Det går i alt fra yoga-tights og en deilig cahsmeregenser til denim og skinnskjorte – bare for å kjenne litt på den gode gamle hverdagen, sier Bakke og fortsetter:

MAKSIMALIST: Jeanett Bakke elsker plagg som gjør mye ut av seg, og sier hun har problemer med å begrense seg når det kommer til styling. Foto: Privat

– For meg er det viktig å komme meg i dusjen, kle meg som normalt og prøve å ha en så normal hverdag som mulig. Jeg jobber på spreng med å redde arbeidsplassen til de elleve fantastiske jentene som jobber hos meg. De og vårt fantastiske arbeidsmiljø på DAY er motivasjonen min.

FRESH I PYSJ: Jeanett har for tiden hjemmekontor som mange andre, men har droppet joggedressen enn så lenge. Foto: Privat

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– I garderoben min finnes det nok litt av alt – men minimalt med basic. Jeg er som skjæra på tunet – elsker alt som glitrer og dras mot tekstiler full av detaljer, broderier, skinn og silke. Jeg vil allikevel si at jeg de siste par årene har blitt mye mer bevisst på kjøpene mine. De er mer tidløse og nedtonede trenden er noe jeg virkelig har omfavnet. Jeg liker å kle meg i lyse toner som krem, kamel og hvitt, og da er smykkene mine er den viktigste delen av antrekket og noe jeg aldri går ut uten.

– Ditt beste second hand/vintage-kupp?

– Jeg skulle ønske jeg kunne ramse opp en hel haug her, men jeg er ingen utpreget secondhand eller vintage-shopper, jeg klarer rett og slett ikke å se skogen for trær. Så her må jeg nesten svare brudekjolen min, som jeg kjøpte secondhand i Paris helt spontant. Jeg fikk sydd den om og justert den hos TSH her i Norge, og den vil nok alltid stå som min største og beste vintage-investering.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Et par blå sko fra Manolo Blanik med fem centimeter høyde på hælene. Jeg elsker å gå i hæler, men ettersom jeg står og går store deler av dagen er stiletthælene forbeholdt fest. Jeg liker likevel å komme meg litt opp i høyden. Jeg føler på et eller annet hvis at jeg får en bedre holdning og på en fem centimeter hel kan jeg fint holde ut en hel arbeidsdag.

– Er du en som planlegger antrekk dagen i forveien?

– Stort sett ikke. Jeg liker følelsen av og stå opp, ta meg en dusj og gå inn på klesrommet mitt med en kopp kaffe i hånda og la dagsformen og humør bestemme farger og komfort. Jobben min er å inspirere kunder og det har jeg alltid i bakhodet.

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Vask og rens huden hver dag. Etter at jeg fikk barn har jeg slitt veldig med akne og rødhet i perioder. Dette syntes jeg var helt forferdelig i starten, men etter at jeg gikk over til en ny hudpleieserie har det hele stabilisert seg ganske mye. Jeg er også veldig opptatt av og gi hele huden min fukt, så en god body lotion etter dusjen er et must.

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Denim, blazer og smykker. Farger på leppene og sko med lav hel.

– Har du et favorittplagg i klesskapet?

– Åh, det må nok bli det perfekte kamelfargende skinnskjorten min fra DAY Birger et Mikkelsen. Den er litt oversized og jeg liker å style den med hvite jeans eller et silkeskjørt og sneakers. Skinn blir dessuten bare finere og finere med tiden og får gjerne sitt helt egne særpreg.

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg er veldig flink til å stå på Vestkanttorget og selge alle skattene mine som jeg ikke bruker. Garderoben min består av mye færre plagg, og mer gjennomtenkte investeringer. Jeg handler kvalitet foran kvantitet og jeg liker å ha noe å spare til.

– Hvilken trender har du troen på akkurat nå?

– Jeg har stort sett troen på at man må gå i den man føler seg vel i, og som gjenspeiler deg. 2020 er på mange måter tiåret for å dyrke sin egen stil. Jeg for min del har fått veldig sansen for gensere, bluser og blazere med litt puffy skuldre.

– Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Til tross for at blikket mitt ofte faller på plagg som skiller seg litt ut, har jeg i lang tid vært på jakt etter den perfekte jeansen som passer min fasong. Og jeg tror faktisk jeg endelig har funnet den. KHAITE-jeans i ulike fasonger og vasker er noe jeg trakter etter.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– I utgangspunktet er det jo joggedressen. Men nå er vel kanskje tiden for å faktisk gå til innkjøp av det plagget jeg aldri trodde jeg skulle komme til å eie. Vi får se!

– Ditt aller beste motetips?

– Noen dager har man behov for å skinne, andre dager for å være med anonym. Kle deg for deg selv!

Publisert: