MinStil: Elle Fure

THINK PINK: Elle Fure har en stil bestående av sterke farger, dyre vesker og masse tilbehør. Her røper hun sine stiltriks. Foto: Privat

– I mitt univers er sko og vesker rammeverket for et antrekk, så jeg investerer mye i dette, sier Elle Fure (35). Hun slutter aldri å jakte etter en godt brukt og slitt rød Chanel-veske.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre GINE MARGRETHE, ERICA MATHIESEN, ANDREA HEGARD og SOFIA TJELTA. Denne gangen er det Elle Fure som står for tur.

Elle Fure lyser opp Instagram-feeden din med fargerike antrekk, manikyr du ikke har sett maken til før og misunnelsesverdige designervesker i skjønn forening. Fure har langt fartstid i skjønnhetsbransjen i New York, hvor hun blant annet jobbet for Vogue USA. Nå bor hun i Vika i Oslo med mannen sin og deres to år gamle sønn, og tre innpåslitne katter.

– Jeg har en ganske stor forkjærlighet for alt som heter «fashion». Nå jobber jeg som innholdsprodusent for det norske hudpleiemerket EIR Scandinavia mens jeg prøver å skrive ferdig min første bok.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min er alltid under utvikling – i likhet med meg selv. Men sånn overordnet vil jeg si at den er leken, fargerik og en god miks av high og low. Fokuset mitt er accessoarer, mer enn klær, og jeg former alltid antrekkene mine rundt disse. Jeg elsker å kombinere ikoniske designervesker med annet, barnslig tilbehør. Den siste tiden har jeg vært ganske 80-tallsnostalgisk, så det går mye i neon om dagen.

Foto: Privat

Hvilket antrekk går du for på hjemmekontoret?

– Å kalle hjemmekarantene-klærne mine «antrekk» er å ta litt hardt i. Som oftest går jeg i en av mannen min sine hettegensere – med eller uten BH. Det har også vært flere gjensyn med julepysjen de siste ukene.

Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– I mitt univers er sko og vesker rammeverket for et antrekk, så jeg investerer mye i dette. «Nøkkelplaggene» mine består derfor av er et par Balenciaga Biker Boots, en liten samling av vintage Fendi Baguette-vesker, to hårbøyler i sateng fra Prada, og en jumbo reiseveske fra Chanel.

Ditt beste second hand/vintage-kupp?

– Jeg handler sort sett vintage og har gjort mange fantastiske røverkjøp gjennom årene. Mitt aller beste kupp kom fra eBay og var Manolo Blahniks legendariske Mary Jane Campari pumps fra 90-tallet. Jeg fant også et par Gucci loafers i sort lakk på Ma Vintage i Oslo for et par år tilbake som jeg nå bor i på vår- og sommerhalvåret.

Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– *Sukk* En vintage, sort Hermès Kelly 28. Den blir nok stående på ønskelisten i noen år til. Med mindre noen der ute vil gjøre et veske-bytte? Hehe...

Er du en som planlegger antrekk dagen i forveien? Hvorfor/hvorfor ikke?

– Å planlegge antrekk frem i tid er noe av det verste jeg vet. Da føler jeg meg veldig låst, og resultatet blir ofte litt for matchy-matchy og forutsigbart. Jeg kler meg etter humøret og trenger tid til å eksperimentere foran speilet for å lande riktig uttrykk.

Ditt beste skjønnhetstips?

– Har du fin hud, trenger du ikke så mye sminke, men litt knæsjfarge på leppene er aldri feil. Unngå sukker. Bruk gode, naturlige renseprodukter. Jeg sverger til rensemoussen Blueberry Cleanser fra EIR.

Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Tar en Olsen og kler meg i svart og oversized fra topp til tå.

Har du et favorittplagg i klesskapet?

– Jeg er spesielt glad i plagg med barnslige innslag, som sender tankene tilbake til en bekymringsfri tid. Cocoa Puffs-jakken jeg fant på Velouria Vintage i vinter er en av mine nye favoritter. Jeg har også en olavest med Pip og Sylvester som jeg gleder meg til å ta frem når været blir litt varmere.

Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Nesten alt i garderoben min er kjøpt brukt, så jeg vil si den er over gjennomsnittet bærekraftig! Jeg handler heller aldri fra H&M og andre fast-fashion butikker lenger.

Hvilke trender har du troen på akkurat nå?

– Jeg tror ikke på trender, men er tilhenger av personlig stil.

Har du noe du alltid er på jakt etter?

– En godt slitt Chanel Single Flap veske i den perfekte rødfargen, det vil si med et hint av brunt.

Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Store, stygge joggesko à la Balenciaga Triple S. Kan vi skjerpe oss, please?!

Ditt aller beste motetips?

– «Dare to be different».

Publisert: