Hertuginne Meghan roses for reisegarderoben i Sør-Afrika

TOK MED SØNNEN: Hertuginne Meghan og prins Harry er på sin første offisielle reise sammen med sønnen Archie. Foto: EPA/TOBY MELVILLE

Det ser ut til at hertuginnens (38) reisegarderobe har fokus på bærekraft og gjenbruk.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Mandag ankom hertuginne Meghan, prins Harry (35) og sønnen Archie Sør-Afrika. Dette er deres første offisielle reise som en familie på tre.

Det kongelige ekteparet har i løpet av de siste dagene vært på flere offentlige opptredener i Cape Town, mens Archie har holdt seg utenfor rampelyset.

Men onsdag formiddag var den lille gutten på nesten fem måneder med på sitt første offisielle oppdrag da mor og far besøkte aktivist og fredspris-vinner Desmond Tutu og hans datter, Thandeka.

KYSS I PANNEN: Hertuginnen og Archie Harrison besøkte aktivisten Desmond Tutu. Foto: EPA/TOBY MELVILLE

Meghan har på seg en mønstrete kjole fra Club Monaco og har håret i en stram topp.

Ifølge Vogue ser det ut til at Meghan bevisst har valgt mer bærekraftige klesmerker og gjenbrukt flere antrekk i løpet av turen. Det anerkjente magasinet peker på utfordringene når hun skifter antrekk flere ganger om dagen, men avslutter med:

– På hvilken som helst måte Meghan kan promotere en mer grønnere måte å tenke på er uvurderlig.

Meghan og Harry startet turen med å besøke den fattige bydelen Nyanga, hvor Meghan skal ha holdt en rørende tale for forsamlingen.

– Jeg må bare si at selv om jeg er her med ektemannen min som et medlem av den kongelige familien, så vil jeg at dere skal vite at for meg så er jeg her som en mor, en kone, en kvinne, en farget kvinne og som deres søster. Jeg er her med dere, og jeg er her for dere, sa hun ifølge The Telegraph.

ROCKEFOTEN: Hertuginne Meghan danset med da hun besøkte bydelen Nyanga. Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos

Hertuginnen hadde på seg en sort og mønstrete wrap-kjole signert Mayamiko – et mer bærekraftig fair trade-merke som er basert i Malawi. Kjolen har en prislapp på 86 dollar, som vil si omkring 775 norske kroner.

KJENDIS

Hertuginne Meghan i stjernespekket bryllup

Hun toppet antrekket med et par høyhælte, sorte espadrillos-sandaler fra Castaner. De koster omkring 99 dollar, altså under 1000-lappen. Håret hadde hun satt opp i en lav hestehale.

AFRIKANSK DESIGN: Meghans første antrekk i Sør-Afrika var signert det afrikanske merket Mayamiko. Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos

Senere på dagen skiftet både hertuginnen og prinsen antrekk da de tok turen videre til museet District six. Meghan hadde på seg en blå skjortekjole fra Veronice Beard. Dette er ikke første gangen hun har på seg denne kjolen, hertuginnen hadde den nemlig også på seg i fjor da hun besøkte Tonga.

Hertuginnen beholdt de samme espradrillos-sandalene fra tidligere på dagen, men håret hadde hun slått ut i løse krøller.

GJENBRUK: Hertuginnen ankommer museet District Six i en blå skjortekjole som hun har brukt ved en tidligere anledning. Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos
TILBAKEBLIKK: Hertuginne Meghan i den samme kjolen da hun besøkte Tonga i fjor. Foto: Kirsty Wigglesworth/ Pa Photos

Tirsdag startet ekteparet dagen med å besøke Monwabisi Beach for å lære mer om organisasjonen «Waves for Change». Organisasjonen jobber med sårbare barn og bruker surfing som en type terapi for både kropp og sjel.

GOD STEMNING: Hertuginne Meghan besøker en organisasjon som hjelper sårbar ungdom gjennom surfing. Foto: Doug Peters/EMPICS

Hertuginnen gikk denne gangen for en mer avslappet look med jeans, hvit skjorte, dongerijakke og flate skinnsko. De sorte jeansene er fra det amerikanske merket J. Crew, som ser ut til at er en av hennes favorittmerker da hun har brukt det ved flere anledninger – blant annet denne ettertraktede dongerikjolen.

AVSLAPPET: Meghan gikk for jeans, dongerijakke og bærekraftige sko. Foto: Pa Photos

Jakken er fra Madewell. Skoene er fra Brother Vellies, hvor hvert skopar er håndlaget i Afrika og som skaper stabile jobber for mennesker i Sør-Afrika, Etiopia, Kenya og Marokko.

Ekteparet skal ha sett ganske nyforelsket ut og kjørte til og med på med et lite kyss:

NUSSELIG: Hertuginne Meghan og prins Harry viste fram kjærligheten med et kyss. Foto: HENK KRUGER/EPA

Senere på dagen besøkte Meghan og prinsen den eldste moskeen i Cape Town, Auwal Masjid, som ble bygd i 1794. Meghan hadde skiftet til en fotsid, olivengrønn skjortekjole fra Staud. Kjolen er ifølge merket selv laget av resirkulert nylon. Den koster 325 dollar, eller omtrent 2900 norske kroner.

I MOSKEEN: Hertuginne Meghan og prins Harry besøkte den eldste moskeen i Cape Town. Foto: Tim Rooke/REUTERS

Hun hadde også kledd seg etter anledning med et sjal på hodet. På føttene hadde hun et par beige, flate skinnsko. Prinsen gikk for en lys dress, blå skjorte og semskede skinnsko.

MATCHET: Prinsens lyse dress og hertuginnens sjal passet fint sammen. Foto: Dominic Lipinski/ Pa Photos

Tirsdagens siste antrekk viste seg da de var på en mottagelse hos den britiske høykommissæren hvor unge ledere var invitert.

Da gikk hun nok en gang for gjenbruk. Hun hadde på seg en stripete, fotsid kjole signert det australske designeren Martin Grant. Hertuginnen hadde også på seg denne kjolen da hun var på stranden i Sydney i fjor. Den gangen hadde hun et blomsterkjede rundt halsen og hestehale, mens nå kombinerte kjolen med et par sorte pumps og utslått hår.

GJENBRUK NUMMER TO: Meghan i en stripete kjole på mottagelsen. Foto: Paul Edwards/ REUTERS
DEN GANG: Meghan hadde på den samme kjolen da hun var på stranden i Sysney i fjor. Foto: Chris Jackson/AP
Publisert: