Døv toppmodell har blitt dansesensasjon i USA

Først vant døve Nyle DiMarco «Americas Next Top Model» for menn - nå gjør han og dansepartneren Peta Murgatroyd braksuksess i amerikanske «Skal vi danse».

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den mannlige toppmodellen har nemlig en utfordring ingen menn i «Dancing With The Stars», som programmet heter på originalspråket, har hatt før: Han hører ikke musikken. Elle noe annet, for den saks skyld.

MOTE

Historisk plus size-modell hylles for ny kampanje

Bruker tegnspråk

SUPERDUO: Nyle DiMarco og Peta Murgatroyd på Kids' Choice Awards. Foto: Getty Images

DiMarco, som vant Tyra Banks' modellkonkurranse i 2015, er nemlig hundre prosent døv. Modellen kommer dessuten fra en familie hvor både moren, faren, de to brødrene og besteforeldrene er døve.

Dermed fikk proffdanser Peta Murgatroyd seg en stor overraskelse da de to møttes for første gang.

NYHETER

Cara Delevingne gjør comeback som modell

En videosnutt av DiMarco og Murgatroyds dansereise har siden gått sin seiersgang på sosiale medier med over ni millioner seere, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor:

DiMarco har delvis lært dansepartneren tegnspråk, og delvis kommuniserer de ved at hun prikker ham på skuldrene, klør han på ryggen, eller andre tegn som forklarer retning og tempo i dansen.

Se det på VGTV her:

Dommerskryt

Og det ser ut til å funke som bare det. De to har foreløpig klart seg gjennom to runder, og etter dansepartes Cha Cha Cha, utbrøt dommer Len Goodman at han ikke visste hva han hadde forventet - men at han ikke forventet det.

- Det var fantastisk. Jeg var usikker i begynnelsen, men når du kom inn i det så ble det bare bedre og bedre, sa han, til stor enighet fra resten av dommerne.

- Du kan være Amerikas neste dansevinner. Utrolig, sa Bruno Tonioli.

DiMarco og Murgatroyd er med andre ord langt på vei til å danse seg inn i amerikansernes hjerter, og selv frykter modellen bare én ting på parketten:

- At jeg ikke skal ha riktig timing, ettersom jeg ikke hører musikken. Men jeg er klar for å ta verden med storm og vise alle at døve kan danse, har han uttalt til ABC, som sender programmet.

Norsk applaus

Bjørn A. Kristiansen i Norges Døveforbund skriver i en sms til MinMote at «det er veldig gøy det som skjer i USA», og utdyper:

- Nyle som har døve foreldre og har gått på døveskole er opptatt av å være en god rollemodell. Han ønsker også å synliggjøre for samfunnet at døve kan som alle andre og at tegnspråk er et fullverdig språk.

- Han har talent og kan bruke dette - uavhengig av hørsel. Det finnes døve talenter også i Norge, og NDF applauderer alt som synliggjør at døve er som folk flest og på den måten bidra til å bygge ned myter om oss døve.

Publisert:

Finn mer innhold om: