Julespalten: Caroline Skjelbred

FØRSTE JUL I EGET HJEM: Stylist og kommersiell redaktør i ELLE, Caroline Skjeldbred. Foro: Privat

I år er første gang nybakt mamma Caroline Skjelbred (36) skal arrangere julaften for familien, og da må det være innafor å innføre en ny tradisjon, sier hun til MinMote. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Julen i år blir litt annerledes for de fleste, men det betyr heldigvis ikke mindre kos. Vi har bedt et knippe inspirerende damer om å fortelle om sine viktigste tradisjoner, det ultimate juleantrekket og hva som gir dem den gode julestemningen.

Her kan du lese om julen til Anett Ringstad Jalland, Marie Murstad og Anniken Jørgensen. Nå er det kommersiell redaktør og stylist i ELLE, Caroline Skjelbred sin tur.

– Hva er dine viktigste juletradisjoner?

– Det er å være sammen med familie og venner! Jeg elsker førjulstiden, men den har blitt ganske annerledes i år. Normalt er jeg veldig sosial, noe jeg synes julen også handler om. Møte hverandre, vise kjærlighet og omtanke.

– Hva står øverst på ønskelisten denne julen?

– Det er at vi er tilbake i en «normal» hverdag. Datteren min, som ble født under første corona-lock down har enda ikke vært i armene til bestefaren min på 95 år. Det er et håp for 2021. Ellers så ønsker jeg meg et nytt frokostservise, en helg på fjellet, et fikentre, en genser fra Les Coyotes de Paris og boken «Living with light» av Axel Vervoodt.

– Hvordan blir julen i år?

– Den blir for første gang hos oss! Så i år er året der man faktisk kan snike inn en ny tradisjon. Jeg elsker å pynte, så bordet til julaften gleder jeg meg skikkelig til å dekke! Det å sette pris på små gleder er noe jeg har blitt enda flinkere i 2020 takket være corona.

– Det blir ikke jul uten…?

– Disney-filmer i pysj og risengrynsgrøt.

– Hva spiser dere på julaften?

– Ribbe med rødkål og karamellpudding til dessert, men i år har jeg lyst til å snike inn en forrett. Østers eller løyrom kanskje?

– Hva gir deg julestemning?

– Hjemme Alene, filmen The Holiday, julekrans, utelys, kongerøkelse, klementiner, røde kjoler og rødrutete flannelskjorte.

– Beskriv julaften fra morgen til kveld slik du pleier å gjøre det i din familie.

– Jeg våkner opp på julaften også er jeg plutselig 8 år. Da går jeg ned i stuen i pysj (noe jeg aldri sover med), setter på TV3 og kjører lineær-TV. Jeg ser på Disney, drikker kaffe og spiser risengrynsgrøt til frokost. Helt nydelig! Så er det hele egentlig veldig rolig frem til klokken 15, da det er tid for å skifte til juleantrekk også møtes vi rundt 16-tiden. Normalt står da mamma over grytene, men i år er julaften hos oss så den rollen tar jeg i år. Så begynner vi med middag i 17-tiden, og så går det slag i slag med middag, dessert, kaffe og kaker og felles gaveåpning.

– Hva er ditt perfekte juleantrekk?

– I år er jo året man virkelig kan dra litt ekstra på, så jeg tenker fotsid blondekjole i en lekker dyp rødfarge fra Self Portrait.

– Hvilken julefilm er din go to?

«Alene Hjemme». Jeg bare elsker den og har så mange fine barndomsminner til den filmen.

– Hvilke produkter sverger du til for å få spa-følelsen hjemme?

– Badesaltet Westlab Recover Bath Salt. Helt magisk for slitne kropper og sinn. Og en spray i ansiktet av den beste ansiktsmisten i verden- Beauty Elixir fra Caudalie og botanical repair hårmaske. Denne trioen er himmelsk!

– Ditt favoritt koseantrekk?

Det må bli noe i kasjmir. Mine favorittkoseantrekk som også har holdt seg i mange år er kasjmirbukse med matchende genser fra Wildwool og Kashmina. De har mye fint!

Publisert: