Så mye betaler Mette-Marit for Tjeltas kjoler

DEN FØRSTE: Kronprinsesse Mette-Marit viste seg i The Lydia Dress under et offisielt besøk i Vietnam i mars 2014. Kjolen koster 3300 kroner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Glem venninnerabatt - kronprinsesse Mette-Marit (42) betaler selv for Pia Tjeltas (37) luksuskjoler.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Mette-Marit har en forkjærlighet for italienske motehus som Valentino, Pucci og Giambattista Valli - men den siste tiden har hun også ryddet plass til langt mer norsk design i garderoben.

Det siste året har hun blant annet brukt kjolene til Pia Tjelta for merket byTiMo hyppig. Kjolene har fått mye oppmerksomhet, men også kritikk for de høye prisene.

Etter det MinMote kan telle opp, skal kronprinsessen eie fem ulike varianter - både spesialsydde og «originale». Fire fra Tjelta-samarbeidet og én fra den vanlige kolleksjonen. På bildet vises kun fire, men Mette-Marit har også vært avbildet i den originale varianten av den hvite blondekjolen, The Lydia Dress, hvor skjørtet er kortere.

Mette-Marits kjoler fra merket koster 3300 ganger to, 3900, og 4900 ganger to. Noe som utgjør 20 300 kroner tilsammen, etter det MinMote erfarer.

MinMote vet ikke om kronprinsessen har betalt for justeringene på kjolene selv.

Klikk på bildene for å få opp info om pris.

Mette-Marit ByTiMo

DEN FØRSTE: Første gang kronprinsessen viste seg i Tjelta-designet var under et besøk i Vietnam i 2014. Den lyseblå kjolen som har fått navnet The Lilly Dress, kostet 3300 kroner. Foto: NTB scanpix

Mette-Marit ByTiMo

LILLA: Under et offisielt oppdrag i Kristiansand dukket kronprinsessen opp i en annen variant av den lyseblå hun var iført i Vietnam. The Lilly Dress koster 3300 kroner. Foto: NTB scanpix

Mette-Marit ByTiMo

LANG VARAINT: The Lydia Dress er originalt kort og koster 4900 kroner. Kronprinsessen har den originale, og en variant som er lengre som vist på bildet. Foto: NTB scanpix

Mette-Marit ByTiMo

TEKKELIG: ByTiMo bekreftet overfor MinMote at kjolen ble spesialsydd med ekstra lengde på skjørtekanten. Denne varianten er ikke fra Pia Tjelta-samarbeidet, og koster 3900 kroner. Foto: NTB scanpix

Avkrefter spons

Det er også offentlig dokumentert at kronprinsessen og skuespillerinen omgås privat - sist under Mette-Marits 42-årslag på Slottet. Ukebladet Se og Hør viste bilder av skuespilleren og designeren på vei inn til festen iført i eget design.

- Av Mette-Marits Tjelta-kjoler, har hun kjøpt dem selv, sier kommunikasjonssjef på Slottet, Marianne Hagen.

ByTiMo avkrefter også at Mette-Marit har fått kjolene i gave.

- Det er en stor ære at kronprinsessen har valgt å gå i våre kjoler opptil flere ganger, det er vi veldig stolte av. Kjolene var ikke en gave, sier merkets presseansvarlig Elisa Mollatt, til MinMote.

ROSER: Kongehusekspert, Kjell Arne Totland. Foto: Frode Hansen/VG

Roser norsk design

TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland gleder seg over at kronprinsessen kjøper designerplagg selv.

- Veldig bra at kronprinsessen satser på norsk design. Ser at Mette-Marit også har fått sydd noen spesialvarianter av enkelte av kjolene - både kortere og lengre enn originalene.

Opplever luksuskritikk

Kronprinsparet har de siste dagene fått kritikk for ferien de tilbragte på luksusyatchen «Mia Elise» rett etter jet set-bryllupet i Monaco. Båten koster to millioner kroner i uken å lei, men hverken kronprinsparet selv eller slottet vil fortelle hvem som betalte for luksusferien.

Mette-Marit har en rekke ganger høstet kritikk for sin eksklusive garderobe,

og har flere gode venner blant den internasjonale moteeliten. Vogue-redaktør Franca Sozzani og Peter Dundas er blant de nærmeste.

Publisert: