MinStil: Sumaia Hassan

SUMAIA HASSAN: Den danske 22-åringen elsker å gå i plagg i enten lyse pastellfarger eller neddempede, nøytrale toner.
SUMAIA HASSAN: Den danske 22-åringen elsker å gå i plagg i enten lyse pastellfarger eller neddempede, nøytrale toner.Privat

Chic, feminint og elegant er tre ord som beskriver stilen til vår nye, danske stilcrush.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Annika Sofie, Alphons Amuri, Pernille Rosenkilde og Ingrid Fagerli Edvinsen.

Neste kvinne ut er danske Sumaia Hassan (22).

Login • Instagram

Vi oppdaget først Hassan på Instagram, og det er også her hun legger ut mye av det inspirerende innholdet hun skaper. 22-åringen jobber også i en klesbutikk i København, samt at fritiden består av både tegning og maling – noe hun har gjort helt siden barndommen.

– Jeg har alltid vært et kreativt menneske, og har hatt spesielt stor interesse for mote og skjønnhet. Jeg har alltid vært fascinert av hvordan man kan bruke klær til å vise verden hva slags person man er – og gjerne vil være.

Privat

– Stilen min har utviklet seg hele livet, og jeg synes det er gøy å se tilbake på gamle bilder og hvordan man kledde seg, og dermed bli påminnet om personen jeg pleide å være. Personlig har jeg kunne se min personlige utvikling tydelig i måten jeg har kledd meg på.

– Nå som jeg er blitt voksen og kjenner meg selv bedre, kler jeg meg i tøy som jeg føler meg selvsikker, komfortabel og fin i. For meg er det veldig viktig at jeg føler meg bra i klærne jeg har på meg. Derfor elsker jeg å kle meg i tøy som får meg til å føle meg fin, men som også er behagelig.

A post shared by SUMAIA HASSAN (@sumaiahassan)

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Chic, feminin og elegant. Jeg elsker å gå i plagg i lyse pastellfarger eller nøytrale og mer neddempede toner.

– Hva er «typisk Sumaia» i garderoben din?

– Noe som alltid vil være typisk meg er skjørt – helst i sateng. Wrap-bluser og bluser med firkantet utringning, helst i nøytrale farger som sort, hvit, beige eller rosa, er også noe du vil se i klesskapet mitt. Jeg elsker å style mine enkle looks med tilbehør i gull eller med perler for å gi antrekket litt ekstra eleganse.

– Jeg har også en offwhite/beige trenchcoat i garderoben som jeg elsker å gå med i hverdagen. Spesielt om høsten og på de tidene i løpet av året hvor det er litt kjølig ute.

A post shared by SUMAIA HASSAN (@sumaiahassan)

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg prøver å ikke kjøpe klær med mindre det er nødvendig. Jeg er ikke så glad i å eie for mye klær, mest fordi jeg aldri får brukt alt. Derfor har jeg en regel om at jeg ikke skal kjøpe noe nytt med mindre det er nødvendig, eller om det er noe jeg har planlagt på forhånd.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg foretrekker å kjøpe second hand fremfor fast fashion fordi jeg ser mange fordeler ved det. Når du shopper second hand og vintage finner du ofte klær i god kvalitet som kan vare lenge. Dessuten er mange vintageplagg tidløse og elegante, og passer derfor veldig godt til min stil.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Det er en mørkeblå frakk jeg kjøpte i fjor. Jeg fant den i en bruktbutikk i København og den var så fin at den bare måtte bli med hjem.

Privat

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg prøver å sørge for at garderoben min alltid består av plagg som passer godt sammen – spesielt med tanke på farger. Jeg liker å ha flere baseplagg i nøytrale farger som man kan bruke til å style mange looks på forskjellige måter.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Jeg har lenge ønsket meg en lekker, hvit veske fra Chanel. Jeg foretrekker å investere i klassiske ting av god kvalitet som passer til alle antrekk i garderoben min.

Privat

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Det er mye forskjellig. Jeg liker godt å se på klassiske filmer fra 80- og 90-tallet, så min stil er nok inspirert av noen av filmene jeg har sett. Jeg blir også veldig inspirert av kunst – spesielt når det kommer til farger. Jeg elsker å se på fargene i kunstverk og se hvilke av dem som ser bra ut sammen. Det kan være at jeg forelsker meg i en fargepalett fra et maleri og så prøver jeg å få inn det i min garderobe så godt det lar seg gjøre.

– Jeg blir også inspirert av mennesker på gaten eller i sosiale medier som Instagram eller Pinterest.

A post shared by SUMAIA HASSAN (@sumaiahassan)

– Hvilke trender har du troen på?

– Det gjør meg så glad at det ikke lenger er trendy å gå med skinny jeans som man gjorde så mye før. Det har åpnet opp døren for å gå med alle mulige underdeler: jeans som er vide i bena, baggy bukser eller underdeler i alle mulige farger og snitt.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Noe jeg alltid ser etter et tidløse kåper eller trenchcoats – helst i beige. De kan styles til hverdag, men også når man ønsker en mer elegant look.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Jeg går som regel aldri med veldig maskulint tøy eller klær som har skrikende farger eller hull i seg. Det kan se kult ut på andre, men det er ganske langt unna min personlige stil, så jeg ville følt meg ukomfortabel hvis jeg hadde på det.

Privat

– Ditt aller beste motetips?

– Det må være å kun gå for plagg du vil gå med i dag. Det høres kanskje enkelt ut, men vi har nok alle prøvd å kjøpe klær vi synes ser flott ut og som vi kanskje vil bruke en gang i fremtiden. Men som regel ender det med at man aldri bruker det. Jeg vet selv at jeg har et par plagg i garderoben som jeg trodde at jeg en dag skulle få brukt, men den dagen har ikke kommet. Derfor har jeg laget en regel når jeg shopper, og det er at jeg kun kjøper plagg jeg vet jeg vil bruke nå.

– Mitt andre tips er å investere i plagg og tilbehør av god kvalitet som varer lenge. På denne måten behøver man ikke shoppe så mye. Jeans, hvite eller svarte turtlenecks, blazere og trenchcoats kan styles på uendelige måter, og siden det er tidløse plagg vil de ikke gå av moten. Hvis man legger til litt tilbehør her får man en klassisk, elegant og fin look som du kan bruke både til jobb, hverdag og det som måtte være.

Login • Instagram
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?