Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Trendalarm: Nå skal buksene dine se slik ut

TILBAKE: Både 70- og 80-tallet er i vinden om dagen, nå spesielt strekkbukser forteller Celine Aagard, moteekspert og grunnlegger av Envelope.no. Foto: Privat

Glem vanlige olabukser. 80-tallstrenden «stirrup pants», eller strekkbukser er tilbake for fullt i motebildet. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
UT: Vanlige olabukser blir utfordret om dagen. Foto: Produsenten

Det kommer stadig ny microtrender som på en tilbakeholden måte dominerer i motebildet. Eksempler er asymmetrisk hals på strikkegenseren, avklipte ben på olabukser eller sokker i høye hæler.

Etter at Levi's 501-bølgen skylte over oss i fjor, kan man trygt si at skinny jeansen faktisk er ut slik som Vogue UK-skribent Julia Hobbs slo fast for flere måneder siden.

Det kan derfor virke som at «vanlige» trange bukser uten detaljer som frynser, pinstriper og nå strikk ved buksebena ikke er så interessant lenger.

Nå skal nemlig buksen ha strikk som enten festes under skoen eller foten.

TILBEHØR

Sjekk julebordsesongens hotteste tilbehør

Bukse med strikk

Bukse med strikk fra Zara. Foto: Produsenten

349,-
Gå til butikk
Bukse med strikk

Bukse med strikk fra H&M. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk
Bukse med strikk

Balenciaga Fall WInter 2016-2017. Foto: Getty Images

Bukse med strikk

Versace Fall WInter 2016-2017. Foto: Getty Images

I MILANO: Moteprofil Celine Aagard stylet en strekkbukse fra Balenciaga til en skjorte og boots fra Zara under moteuken i Milano. Foto: Envelope.no

– Strekkbuksene hadde sin peak på 80-tallet, men ble bragt tilbake på catwalken av Balenciaga denne sesongen før det nå har tatt helt av, sier Celine Aagaard, moteekspert og grunnlegger av Envelope.no.

Sporty trend

Trenden var spesielt synlig på catwalken hos store motehus som Nina Ricci, Balenciaga og Versace. Flere norske og utenlandske fashionistaer har adoptert trenden for lengst - deriblant moteprofiler Marie Murstad og Celine Aagaard.

Buksene skal helst være i strechy bomullsstoff som en leggings, men flere merker og nettbutikker tilbyr også dressbukser med strikk. Trenden ble egentlig først forbundet med riding, ski og aerobic for den smittet over på gatemoten.

TILBEHØR

DE FINESTE PARTYSKOENE FINNER DU HER!

– Nå er dette den perfekte buksen å style til fest over et par pumps. Under moteuken i Paris, Milano og New York var denne trenden å se også utenfor catwalken - og plukket opp av moteredaktører og motepersonligheter. Personlig elsker jeg denne retro-trenden, og jeg har anskaffet meg tre ulike varianter, sier Aagaard og legger til:

– Trenden er både leken og stram på samme tid, samtidig som at buksene er behagelige å gå i. Midjen på buksene skaper også et fint snitt.

Se den nye episoden av Trendguiden her:

Publisert: