Alt om Debrah Scarletts nye MGP-sveis

NYTT ANTREKK: Debrah Scarlett vil se stilren og nyskapende ut, framfor fargerik og glitrende på Eurovision-scenen. Foto: Thomas Hanses (EBU)

Norges Eurovision-håp Debrah Scarlett dropper «fletteluggen» på scenen i kveld, men hevder hun beholder den samme eksperimentelle stilen - denne gangen med en metallpynt i håret.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det er allerede om noen timer at andre semifinale i Eurovision braker løs i Wien, med den norske duoen Kjetil Mørland (34) og Debrah Scarlett (21) blant artistene.

Les også:Her er Debrah Scarletts nye Eurovision-kjole

Formet metall

LYSE TONER: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett matcher hvernadre i hvitt på scenen. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Og mens kjærlighetsballaden «A Monster Like Me» er den samme, har paret - særlig Scarlett - fått en ny look til den internasjonale deltagelsen. Den største forskjellen ser man på frisyeren: Borte er flettene som ble samlet i en oppsats i pannen, til fordel for utslått hår og en stor metallpynt på siden.

- Dette er en videreføring av frisyren jeg hadde tidligere. Mange tror nok jeg har droppet den helt, men jeg ser heller på dette som en ny versjon – for jeg vil absolutt beholde den samme stilen, forklarer Scarlett på telefon fra Wien til MinMote torsdag formiddag.

Pynte deg til MGP-kveld?Slik gjør du vippene lengre

Hun og NRK-stylist og designer Susanne Hoftun beskriver pynten som avantgarde - altså en eksperimentell og nyskapende. Det er Hoftun selv som har laget pynten, ved å klippe ut og forme metall.

- Dette er vår måte å videreføre den oppsatsen hun hadde i pannen på, med det samme uttrykket, sier Hoftun til MinMote.

Les også:Slik skal de gå videre til finalen

FLETTEFIN: Scarlett hadde en mer spesiell sveis da hun jublet for seier i den norske MGP-finalen sammen med duettpartner Kjetil Mørland. Foto: NTB Scanpix

Roser frisyren

Eirik Thorsen, kreativ leder og eier av frisørsalongen Adam og Eva i Oslo, er ikke i tvil om at Scarlett har gjort riktig i å bytte frisyre.

- Jeg liker uten tvil den nye sveisen best. Jeg forstår tanken bak looken i den norske finalen, men jeg synes ikke det fungerte så bra på en scene - det hadde fungert bedre på en fotoshoot, sier han og legger til:

- Når du har så flått hårtekstur og farge som Debrah Scarlett, kan ofte det enkleste være det beste - og det ser vi et godt eksempel på nå, sier Thorsen.

Norsk design

Antrekket Scarlett skal ha på seg, er en todelt kjole som er laget i samarbeid mellom nettopp Susanne Hoftun og Elisabeth Stray Pedersen. Atristen har også selv vært med på å utforme antrekket – som står i sterk kontrast til det fargerike glitter og glam-showet mange forbinder med Eurovision.

LADY IN RED: Debrah Scarletts stil er eksentrisk - her i røde fløyelsbukser og matchende skjorte på pressekonferanse i Wien. Foto: Thomas Hanses (EBU)

- Vi går bort fra det konseptet fordi vi må holde oss tro til vår egen stil – vi kan ikke stå på scenen som noen vi ikke er. Det tror jeg fort man hadde sett og merket, sier Scarlett.

- Kjolen er stilren og enkel, og det var viktig for meg å ha en lys farge for å understreke at budskapet ikke er dystert, men håpefullt og oppløftende, legger hun til.

For artisten er det viktig å representere med norsk design på scenen i Wien.

- Vi har jo flere virkelig gode designere i Norge, og jeg tenker at Eurovision er en ypperlig plattform å vise noen av dem fram på, sier hun til MinMote.

Les også:Svensk ekspert ber Mørland «bjuda» litt mer på

Publisert: