Sofia Tjelta og Thea Sofia Loch Næss fronter ny kjolekolleksjon

FREMADSTORMENDE: Thea Sofie Loch Næss (t.v.) og Sofia Tjelta er to av de største stjerneskuddene i skuespiller-Norge akkurat nå. Foto: Julie Pike

Pia Tjelta (43) har valgt fem unge, fremadstormende skuespillerspirer til å fronte sin nye vår- og sommerkolleksjon. Deriblant datteren Sofia Tjelta (20) og hennes «Delete Me»-kollega Thea Sofie Loch Næss (24).

Thea Roll Rakeng
Publisert:

I fjor var Tjelta usikker på om merket hennes ville overleve pandemien vi alle stod overfor. Ett år senere står både merket og Tjelta selv støtt til tross for et år preget av mye usikkerhet og nerver.

Nå er Tjelta igjen klar med en ny kjolekolleksjon som ble tegnet og planlagt under lockdown i fjor. Bildene av den nye kolleksjonen ser du først hos MinMote.

Vi møtte Tjelta og fikk en sniktitt på sommerkjolene på showroomet i Oslo tidligere i mars, før landet stengte ytterligere ned.

– Denne kolleksjonen er tegnet med så mye håp. Den ble laget i fjor helt i begynnelsen av lockdown, forteller skuespilleren og designeren.

GÅR I MAMMAS FOTSPOR: Sofia Tjelta satser fullt på skuespilleryrket, akkurat som mamma. Debuten fikk hun i Marie Kristiansens kritikerroste serie «Delete Me». Foto: Julie Pike

Hun fortsetter:

– Den bærer preg av håpet om at det skal danses der fremme. Vi har derfor gått for enda gladere farger og en lys og lett følelse. Plaggene skal feire livet og vennskapet, og hvor godt det er å være sammen, sier Tjelta.

Frontes av skuespillerspirer

Tjeltas nye vår- og sommerkolleksjon frontes av fem, unge skuespillere i starfasen av karriere sine som hun selv heier på og har stor tro på.

Tjeltas egen datter, Sofia Tjelta, fronter kolleksjonen sammen med skuespillerkollega Thea Sofie Loch Næss. Begge to spiller i den kritikerroste serien «Delete Me» denne våren.

DUSE BLOMSTER: Printet i den nye kolleksjonen er tegnet av Torunn Myklebust. Her på Sofia Tjelta. Foto: Julie Pike

Skuespillerkollegaene Anne Regine Ellingsæter, Malene Wadel og Sarah Shirpey i NRK-serien «Lykkeland» er også med på kampanjebildene tatt av Julie Pike.

– Hvorfor har du valgt akkurat disse fem?

– De er alle unge, freshe skuespillere jeg heier og tror på, som er helt i startfasen av livet og karrierene sine. De deler en nærhet til hverandre, og er autentiske grupper med ekte relasjoner. Og så er de i samme kohort, hehe, sier Tjelta og reflekterer rundt tiden vi alle befinner oss i:

– For hva har nære relasjoner og vennskap betydd for oss nå det siste året? Jeg tror mange ser med nye øyne på hvem de har i livene sine. Jeg har oppdaget at jeg faktisk kun trenger noen få, men nære og gode venner i tillegg til familien min.

toppbilde hvite kjoler
KLÆR

DE FINESTE HVITE BLONDEKJOLENE I BUTIKK NÅ

FREMADSTORMENDE: Thea Sofie Loch Næss er blant de unge, norske skuespillertalentene som vi kommer til å se mer av i årene som kommer. Her iført kjole fra Pia Tjelta SS21. Foto: Julie Pike
LYKKELAND: Regine Ellingsæter (t.v) Malene Wadel og Sarah Shirpey spiller alle side om side med Tjelta i NRK-serien «Lykkeland». Foto: Julie Pike

Drømmende kolleksjon med lin

Feminine kjoler i duse, sarte pasteller, blomstermønster, lin og blonder er noen av elementene som går igjen i den ferske kolleksjonen. Bildene er tatt på butikken Carousel på Grünerløkka i Oslo. Vanessa Rudjord har vært art director.

Designer Nina Amble forteller om grunntanken som gikk igjen i designprosessen: «Vi må være positive og drømmende, det kommer bedre tider».

– Vi hadde lyst til å lage en inspirerende kolleksjon med sterke og positive farger, noe vi snakket mye om med printdesigner Torunn Myklebust, sier Amble.

Tjelta og Amble jobber med Torunn Myklebust hver sesong for å utforme print. Myklebust er tidligere printdesigner i motehus som Balmain og Givenchy, og er bosatt i Paris.

TEGNET MED HÅP: Tjelta og designer Nina Amble forteller til MinMote at kolleksjonen er tegnet i lockdown, men med et håp om at vi kan danse med vennene våre der fremme. Foto: Julie Pike

– Hvordan har dere jobbet med bærekraft i denne kolleksjonen?

– Bærekraft er noe vi fokuserer mye på, og jobber med hele veien. Det er viktig for oss at vi klarer å forbedre oss for hver sesong. Vi jobber kun med fabrikker som velger GOTS-sertifiserte stoffer (Global Organic Textile Standard er en internasjonalt anerkjent merkeordning for økologiske tekstiler, journ. anm.) og vi styrer unna syntetiske. Alle polybagene våre er komposterbare. I denne kolleksjonen er det organisk bomull og lin, og viskose som står i fokus, sier Amble.

bluser2
KLÆR

12 lekre bluser med det lille ekstra

BLONDER: Vår- og sommerkolleksjonen består også av hvite blondekjoler - i kjent Tjelta-stil. Den lange ser nesten ut som en brudekjole. Foto: Julie Pike
Publisert: