Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Hva er greia med Y2K?

KLAR FOR AT DETTE ER TRENDY IGJEN?: Christina Aguilera var en av tidlig 2000-tallets store trendsettere. Her er hun med magetopp og bukse med lavt liv på filmpremiere i 2002.

Gjør deg klar for et solid tilbakeblikk.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Ut fra sesongens tendenser og antrekkene til gen-Z-ere på sosiale medier å dømme er en trend som har fått fotfeste denne sommeren Y2K-stilen. Eller «year two thousand», om du føler deg litt two thousand and late.

Vi har allerede utpekt Carrie Bradshaw som sommerens ultimate stilikon. Motenettstedet Who What Wear skriver at gatemotebildet i Paris er proppet av Y2K-mote. Flere influencere har funnet tilbake til flere av trendene:

LIVSSTIL

Hva i heiteste er «hot girl summer»?

Men hva er Y2K-stil egentlig? Her er fem grep for å naile trenden:

Mini-lengde

Korte skjørt og kjoler har et skikkelig moment nå på samme måte som det hadde det rundt årtusenskiftet.

STILIKON: Mange så opp til Britney og hennes stil i 2001. Dette antrekket ville ha passet like godt i dagens Y2K-motebilde.
Miniskjørt med blomsterprint

Miniskjørt med blomsterprint

Miniskjørt fra Cool is a Construct.

640,-
Gå til butikk

Toppen er tilbake

Glem kjedelige overdeler. I år 2000 var det toppen som gjaldt. Både tubetoppen og magetoppen, den gjennomsiktige genseren og korte T-skjorten er nøkkelplagg for Y2K-stilen. Du trenger absolutt ikke å spare på kruttet når det kommer til farger.

BFFS: Nicole Richie og Paris Hilton inspirerte mange med sin stil på tidlig 2000-tall. De hadde en forkjærlighet for søte topper og velur-joggedresser.
Asymmetrisk topp

Asymmetrisk topp

Topp fra Hosbjerg hos Zalando.

679,-
Gå til butikk

Lavt liv

Bukser kan gjerne være både baggy og ha lavt liv. Carogo-buksen er også en selvskreven hit. Aller helst skal buksen kombineres med magetoppen.

DESTO LAVERE DESTO BEDRE: Artisten Avril Lavine førte til at mange hengte seg på nagle-trenden. Her er hun i 2002.
Bukse med lavt liv

Bukse med lavt liv

Om denne buksa fra Weekday ikke oser av 2000-tallet så vet ikke vi. Lavt liv, velour og blekede detaljer. Midt i blinken!

600,-
Gå til butikk

Stropper

Ikke noe 2000-tall uten spaghettistropper, slipkjoler, plagg med knyting og singleter! Stroppene herjet i motebildet rundt 2000-tallet, og nå er de tilbake.

SUPER-GJENG: Supermodellene Naomi Campbell, Kate Moss og Christy Turlington på motefest i 1998.
Kort topp med knyting

Kort topp med knyting

Topp med knytedetaljer hos Mango. Det finnes også matchende skjørt.

299,-
Gå til butikk

Lekent tilbehør

Solbriller med farget glass, skaut på hodet, baguette-vesker, ringer laget og kroppssmykker av leire er noen av tilbehørstrendene vi har sett blomstre med Y2K. Om du husker tilbake til tidlig 2000-tall kommer vi heller ikke unna hårspenner med sommerfugler på.

STILIKON: Sarah Jessica Parker som Carrie Bradshaw i «Sex og Singelliv».
Sommerfugler i håret

Sommerfugler i håret

Sommerfugl-hårspenne fra Maanesten.

250,-
Gå til butikk

Husk! Ettersom stilen faktisk henter plagg som var trendy rundt millenniumsskiftet er det ingen grunn til at du ikke skal kunne finne de aller beste plaggene brukt.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.