Se opp for disse trendene i 2023

TRENDER FRA MOTEUKENE: Flere designere har valgt både like farger, utførelser og plagg i sine SS23-kolleksjoner.

Vår- og sommersesongen byr blant annet på store statement-roser, masse denim og farger inspirert av solen.

Publisert:

2022 var året for «barbiecore», cowboyboots og miniskjørtet – for å nevne noe. Mot slutten av høstsesongen vokste det også frem en trend vi mest sannsynlig kommer til å se mye av i 2023 også.

Årets julebord har nemlig bugnet av gjennomsiktige plagg – gjerne med en glitrende touch, og festsesongen var bare begynnelsen.

Santa Brands er blant merkene som virkelig har fått fart på seg i 2022. Moteinteresserte mennesker i inn- og utland har blant annet falt pladask for deres gjennomsiktige, glitrende kjoler.

Med stor sannsynlighet vil den gjennomsiktige trenden bli med oss inn i det nye året. Ikke bare basert på det vi ser i sosiale medier, men flere designere har satset på dette i sine vår- og sommerkolleksjoner for 2023.

Moteprofil Valentina Ferragni iført Pradas SS23-plagg. Her spiller det gjennomsiktige skjørtet en stor rolle i antrekket.

Men hvilke andre trender er det vi kanskje må se opp for i 2023? Vi har tatt en titt på hva designerne har troen på for den kommende sesongen.

En dans på roser

Etter en lang og mørk vinter ønsker vi oss farge og liv! At farger og mønster finner sin vei inn i trendbildet mot våren, er ingen nyhet. Det som derimot er nytt, er det at klærne nå skal smykkes med store, iøynefallende blomster!

Carolina Herrera SS23.

Carolina Herrera er blant designerne som har satset stort på dette. I hennes SS23-kolleksjon så vi flere av modellene iført plagg med store roser på.

Carolina Herrera SS23.

Også Dries Van Noten er på den blomstrete trenden.

Dries Van Noten SS23.

I deres kolleksjon så vi også at noen av modellene hadde blitt sminket med en nokså iøynefallende eyeliner. Kanskje en sminketrend verdt å notere seg for det nye året?

Dries Van Noten SS23.

Loewe har også troen på blomster for våren, men ikke nødvendigvis de store rosene. På deres catwalk hadde nemlig flere av plaggene en flamingoblomst på seg! Og ja, det var like gøyalt som navnet på blomsten.

Loewe SS23.

Fancy frynser

Frynser er med på å skape en utrolig fin bevegelse i et plagg, og det er det flere designere som er enige om. På catwalken har det nemlig krydd av frynsebesatte plagg – både kjoler, vesker og annet tilbehør.

Proenza Schouler SS23

Når man tenker på frynser, så er det nok flere som kommer til å se for seg semskede jakker og cowboyboots. Denne våren og sommeren er det dog de mer feststemte frynsene som gjelder.

SS23-kolleksjoner fra Jil Sander, Victoria Beckham og Acne Studios.

Designere som Acne Studios, Victoria Beckham og Jil Sander lot frynser spille en liten, men samtidig viktig, rolle i sine looks. Se bilder fra deres visninger over.

Frynser er en utmerket måte å tilføre et plagg det lille ekstra på.

Bottega Veneta SS23.

Det som også er morsomt med denne trenden, er at du fint kan fikse eller tilføre nytt liv til et gammelt plagg ved å sy på litt frynser. Vi lar oss gjerne inspirere av den norske designeren Cathrine Børter og blazerne hun lagde for sitt merke.

Fra Revior-kolleksjonen til Cathrine Børter.

Fjong i farger

Etter en lang, kald og mørk vinter, hvor mange gjerne velger å bruke en fargepalett som matcher, ser vi fram imot å ønske varmere og sterkere farger velkommen.

En av fargetrendene som utmerker seg, er de du ofte ser i både soloppganger og solnedganger. Designerne har rett og slett latt seg inspirere av at solen skinner lenger og at varmere dager er på vei.

Zimmermann SS23.

Og hva går hånd i hånd med en solnedgang? Jo, vakkert, blått hav. Hvis designerne får som de vil, så kommer ulike blåtoner til å ta stor plass i motebildet denne våren.

Fargen skal gjerne brukes fra topp til tå i ett og samme antrekk. I 2022 var det knallrosa som gjaldt, men nå er også blått hot.

David Koma SS23.
Lange kåper er perfekt å ta i bruk både om høsten og våren. En variant i en skikkelig sterk farge vil sette prikken over i-en på enhver look.

Her er det også mulig å slå to trendfluer i en smekk. Går du for en blå denimlook, så får du testet ut to av trendene som spås å bli store i 2023.

Knallblå denim skal definitivt testes ut denne våren.

Farger vil alltid være en viktig del av motebildet, så du kommer nok til å få se litt av hvert den kommende sesongen. Acne Studios har dog troen på at de iskalde pastellene vil bli viktige.

Med andre ord: Dersom du skulle være på utkikk etter å prøve ut noen nye farger, kan disse tre trendene være verdt å notere seg.

Acne Studios SS23.

Denim-dominans

Denim er på ingen måte en ny trend i motebildet. Et par lekre jeans eller en oversized denimjakke er noe som kommer tilbake sesong etter sesong.

Det som gjør denimtrenden ekstra spesiell denne sesongen, er at du gjerne skal style denimplaggene i lag på lag.

SS23-kolleksjoner fra Bottega Veneta, Ganni og Bally.

Ikke nøy deg med jeansen, men kjør på med jakke, topp og sko som matcher. Dette skaper et iøynefallende antrekk.

Den norske moteprofilen Nina Sandbech dukket opp på moteuken i København iført to store trender for våren og sommeren 2023: denim og roser!

Under moteuken i København så vi spesielt mange denim-looks. Ikke alle besto av denim fra topp til tå, men her må du jo bare gå for det du selv ønsker. Disse plaggene kan styles på mange forskjellige måter.

Mest sannsynlig henger den store vårtrenden allerede i garderoben din.

Flere moteprofiler valgte å gå for denim under moteuken i København.
Lysere denim er også superfint!

Inspirasjon fra ikon

Er du klar for å teste ut kjoler med hette? Denne trenden er allerede godt i gang blant kjendisene, så du skal ikke se bort ifra at den vil vokse utover vår- og sommersesongen.

Grace Jones på catwalken for Alaïa i 1985.

Mange tenker nok kanskje på sanger, skuespiller og evig moteinspirasjon Grace Jones når de ser disse plaggene. Hun har vært trofast mot denne trenden i lang, lang tid.

I 1985 så vi henne på catwalken for Alaïa, og året før poserte hun sammen med Roger Moore og Tanya Roberts på innspillingen av «A View to a Kill».

Tanya Roberts, Roger Moore og Grace Jones på innspillingen av «A View to a Kill».

Jones, som i dag er 74 år, tar fremdeles i bruk plagg med hette. En slående look mange designere har latt seg inspirere av til vår- og sommersesongen for 2023.

Under moteuken i Paris viste Saint Laurent frem en rekke sterke looks. Blant dem fant vi superlange kåper og noen av modellene hadde blitt stylet med kjoler med hetter. Skikkelig Grace Jones-vibber!

Saint Laurent SS23.

Modellen Gigi Hadid bar også en kjole med hette under moteuken i Milano. Designeren bak antrekket er Donatella Versace.

Versace SS23.

Selv om hettetrenden kan tas i bruk i flere plagg, så er det kjolene som har falt mest i smak blant stjernene.

Nylig så vi Michaela Coel på premieren av «Black Panther: Wakanda Forever» iført en glitrende look med hette.

Rihanna var tidlig ute med å la seg inspirere av Grace Jones, og fikk til og med bruke en kjole designet av samme moteskaper som Grace Jones brukte på catwalken i 1985, nemlig Alaïa.

Nå gjenstår det bare å se om hetten blir like populær borte fra den røde løperen.

Også Katie Holmes har kastet seg på hettetrenden. Her er hun sammen med designer Tom Ford under moteuken i New York.
Michaela Coel glitret på premieren av den nye «Black Panther»-filmen.
Olivia Wilde møtte opp på WIF Honors: Forging Forward-galla iført en kjole med cut out og hette.

Vintage shearling

Dette er kanskje en trend som er spesielt rettet mot oss i kalde Skandinavia, men saueskinn er og blir en vinner i motebildet denne sesongen og den kommende.

Modellen Taylor Hill på moteuken i Milano i oktober iført saueskinnsvest.

På moteukene i Paris, Milano og København så vi it-jenter og modeller iført trenden på ulikt vis. Den klassiske vintage-aviatorjakken med kombinasjonen glatt skinn og fluffy saueskinn, teddy-jakken, men også vesten.

Saueskinnsjakke, lue og vinterboots er «dagens antrekk» hver dag, halve året i Skandinavia.

Dette er en trend som også er svært praktisk i kulden, så vi gleder oss til å ta i bruk varme jakker med det lille ekstra også i 2023.

PS: Her kan du virkelig gjøre et bruktkupp hvis du leter på Finn.no, Etsy og Fretex. Vår erfaring er at saueskinnsjakker av god kvalitet bare blir finere og finere med årene.

Publisert:

Finn mer innhold om: