Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Sniktitt på fem vårtrender vi elsker

Fem trender vi elsker 2020

Frynser, polkadotter og store puffermer er bare noe av det som preger motevåren 2020. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Fem trender vi elsker 2020

Jakke med frynser på salg hos H&M.

249,-
Gå til butikk
Fem trender vi elsker 2020

Kjole med puffermer hos Rotate by Birger Christensen. Foto: Produsenten

3870,-
Gå til butikk
Fem trender vi elsker 2020

Celine spring summer 2020. Foto: Scanpix

Merker du også at det allerede begynner å bli lysere for hver ettermiddag som går? Fargerike tulipaner er å se i blomsterbutikkene og med det begynner vi å lengte mot vår.

KLÆR

Trendene som skal prege 2020

Ny sesong betyr også nye trender, men du trenger nødvendigvis ikke å handle nye klær av den grunn. Flere av trendene er gjengangere, så kanskje du finner gamle skatter i garderoben din eller på en bruktbutikk? Akkurat denne våren og sommeren gleder vi oss til følgende:

Puffermer

80-tallets overdrevne puffermer er tilbake for fullt. På catwalken hos Carolina Herrera, Alexander McQueen og Isabel Marant sto puffermer i fokus. Den feminine trenden kan med fordel balanseres med hullete jeans eller en skinnbukse. Vi elsker at det ganske nystartede, danske merket Rotate Birger Christensen har store puffermer i fokus når de designer topper og kjoler.

Polkadotter

Polkadotter

Celine Spring/ Summer 2020. Foto: Scanpix

Polkadotter

AltuzarraSpring/ Summer 2020. Foto: Scanpix

Polkadotter

Kjole fra H&M. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
Polkadotter

Topp fra Mango. Foto: Produsenten

499,-
Gå til butikk

Hos store motehus som Celine og Altuzarra, for å nevne noen, har vår- og sommerkolleksjonene preget av prikker. Trenden er klassisk og tidløs og kan brukes på jobb så vel som til fest. Kjedebutikkene har kastet seg på trenden, så hvis du allerede nå vil teste den ut er det bare å kjøre på. Et hot tips er den avbildede prikkekjolen fra H&M ovenfor som fremhever former og faller pent på kroppen.

Marthe Amundsen. Foto: Privat
KJENDIS

Sjekk ut Marthe Amundsens kule stil her!

Frynser

Jiiiiha! Frynser på jakker, skjørt, kjoler og skjorter preger motevåren 2020, og nå har trenden allerede begynt å få fotfeste i gatebildet, ifølge Vogue. Frynser, enten det er i cowboystil, bohemsk eller i strammere form, gir antrekket en ekstra edge. Vi gleder oss til å saumfare Etsy, Finn og eBay etter fine skinnskjorter og jakker med deilige frynser. Sjekk kule Leandra Medine bak Manrepeller ovenfor.

70-tallsvibber

70-talls vårmote 2020

Slengbukse fra Zara. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
70-talls vårmote 2020

Celine spring summer 2020. Foto: Scanpix

70-talls vårmote 2020

Kjole fra ByTiMo. Foto: Produsenten

2799,-
Gå til butikk
70-talls vårmote 2020

Blazer fra H&M. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk

Hedi Slimane, sjefdesigner i motehuset Celine, sendte den ene modellen etter den andre nedover catwalken iført 70-tallsmote fra topp til tå, og han var ikke den eneste.

Har du fått med deg: De nye it-jentene – Sophie Jebsen

Jeans med sleng, semsket saueskinnskåper, bohemske, lange kjoler, heklede plagg og støvletter med høyt skaft er bare noe av det som preget vår- og sommerkolleksjonene for 2020. Dessuten er 70-tallets lange, stilrene blazere tilbake for fullt. Prada, Louis Vuitton, Victoria Beckham og Gucci var bare noen av motehusene som fokuserte på den tidløse jakken.

Trenchcoats

Finnes det et mer klassisk plagg enn trenchcoaten? Tror ikke det. Til våren kommer kåpen tilbake for fullt. Det bekreftet motehus som Burberry (surprise, surprise), Alexander Wang, J.W Anderson, Celine og Louis Vuitton. Vårt beste tips er å saumfare vårens loppemarkeder, Fretex, Finn.no eller oppsøke Vestkanttorget i Oslo for å få kloa i en pent brukt trench i god kvalitet fra for eksempel Burberry. De dukker opp oftere enn man tror.

Les også: Slik gjør du godt bruktkupp

Vogue-redaktør Anna Wintour trekker også frem trenchcoaten som 2020s største trender i VIDEOSERIEN «ASK ANNA», hvis du trenger ytterligere bekreftelse.

Publisert: