Fem ballkjoler til under 500 kroner

Ingen vits i å tømme lommeboken på kjolen til juleballet - MinMote har funnet fem fantastiske, rimelige kjoler.

Ballkjoler på budsjett

SART ROSA: January Jones viser at det enkle ofte er det beste i denne rosa drømmen av en kjole. Foto: NTB Scanpix

Ballkjoler på budsjett

Kjole fra Club L hos Nelly.com, 499 kr. Foto: Produsenten

Det er ikke bare julebordsesongen som så vidt er i gang, snart er det også høysesong for den litt mer pyntede festen juleball. Ballkjoler ses på som det mest formelle festantrekket man kan bære, og brukes gjerne når kleskoden er «galla». Her til lands er det også tradisjon på de fleste skoler at det holdes juleball, men da er gjerne kleskoden litt mindre streng.

I fjor skrev imidlertid VG en rekke artikler om presset som oppstår i forbindelse med skoleballene, etter at det kom fram at Oslo-ungdommer kjørte både limousin og helikopter til skoleballet.

Men det er i alle fall ingen grunn til å blakke seg på en ballkjole - kjedebutikkene har mange lange kjoler som kan fungere ypperlig som ballkjoler. Dessuten kan disse kjolene brukes også til andre anledninger - både pengebesparende og praktisk, med andre ord.

MinMote har funnet fram fem fantastiske kjoler som kan brukes på ball - finn din favoritt!

Ballkjoler på budsjett1

Kjole fra Vila, 449,95 kr. Foto: Produsenten

Ballkjoler på budsjett1

Kjole fra Missselfridge.com, ca. 490 kr. Foto: Produsenten

Det er ingenting i veien for å droppe den gigantiske tyllkjolen til fordel for en mer elegant versjon av ballkjolen. Velger du en annen farge enn hvit eller sort, kan du dessuten bruke den samme kjolen om du for eksempel blir bedt i bryllup. Lyseblått er en evig klassiker, og kommer dessuten for fullt neste vår og sommer - så det blir aldri feil. Et spennende alternativ er å gå for en metallisk variant à la Dolce & Gabbana og Balmains høstvisninger.

Trenger du en kåpe til ballet?Her er sesongens fineste fuskepels!

Ballkjoler på budsjett2

Kjole fra Even&Odd hos Zalando.no, 299 kr. Foto: Produsenten

Ballkjoler på budsjett2

Kjole fra Asos.com, ca. 390 kr. Foto: Produsenten

Hvis du ikke er komfortabel med en lang kjole, kan det være vel så fint med en kort kjole som er litt ekstra pyntet. MinMote har funnet én skikkelig julekjole i knall rødt, og en mer dempet variant i mørkegrønt. Vil du toppe looken med en flette, har vi samlet fire varianter her - eller du kan gå for en elegant «doughnut»-frisyre!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?