12 looks vi vil kopiere rett fra CPHFW

INSPO: Copenhagen Fashion Week bød på lekre kåper, kule detaljer og fargerike plagg denne sesongen.

Moteuken i København er forbi og vi har hentet frem noen favorittantrekk.

Malin Gaden
Publisert:

CPHFW, som er forkortelsen for Copenhagen Fashion Week, gikk av stabelen i den danske hovedstaden den første uken i februar. Danskene feiret altså gjenåpningsuken med motefest fra mandag til fredag, og selv om MinMote-redaksjonen denne gangen måtte stå over grunnet covid-19 her til lands, har vi likevel tittet på alle kolleksjonene som ble presentert denne uken.

Og selv om vi begynner å bli ganske klare for vår, var det kolleksjonene for høsten og vinteren 2022/2023 som ble vist frem under Copenhagen Fashion Week.

Høstmote faller alltid i smak hos oss, og her er noen av antrekkene vi kunne hatt på oss i morgen om vi hadde hatt muligheten:

By Malene Birger

En designer vi alltid gleder oss til å se den nye kolleksjonen til, er By Malene Birger. Vi falt pladask for vår- og sommerkolleksjonen deres for 2022, så det var selvfølgelig knyttet en viss forventning til denne presentasjonen også.

Og søstrene Maja og Ellen Dixdotter, designerne til By Malene Birger, skuffet ikke. Vi kunne blant annet hentet frem en rekke kåper fra denne visningen, men endte på denne komplette looken:

NYDELIG FARGEKOMBO: Det er mye ved dette antrekket som fungerer. Den lange, blå kåpen er en vinner i seg selv, men sammen med det matchende settet i gult, blir antrekket komplett.

Day Birger et Mikkelsen

En klassisk, lekker, stilsikker dress slår aldri feil. Og det gjør heller ikke denne fra Day Birger et Mikkelsen. Vi elsker den innsvingte midjen med gullknappene, men også at det er litt volum og vidde i både ermer på blazeren og i buksen slik at det får det avslappede uttrykket.

Lengden på buksen er det heller ikke å si noe på! Vi elsker at den går helt ned i gulvet. Skimter vi en splitt der også? Det hadde virkelig satt prikken over i-en.

SLÅR ALDRI FEIL: En tidløs dress er en sikker vinner. Vi liker spesielt godt passformen på denne blazeren.

Stine Goya

Hvis vi skal trekke frem et par høydepunkter fra visningen til Stine Goya må det bli de glitrende elementene på catwalken. Den danske designeren har alltid vært god med farger, og denne sesongen var intet unntak.

Dette oransje settet sammen med den blå vesken stjal showet for vår del, og står høyt på ønskelisten denne høsten.

MATCHENDE SETT: Noe som kommer tilbake sesong etter sesong, er matchende sett. Denne glitrende oransje fra Stine Goya havnet umiddelbart på ønskelisten vår. Den blå vesken sier vi heller ikke nei til!

A. Roege Hove

Fra glitrende plagg i oransje og blått til noe langt mer nedtonet. Hos A. Roege Hove fanget denne overdelen vår oppmerksomhet. På dager hvor du ikke vet hva du skal ha på deg, er det helt genialt å ha noen plagg med det lille ekstra liggende.

Denne overdelen er et sånt plagg. Bare se på utførelsen på toppen! Så mange lekre detaljer. Her har de også stylet overdelen med et enkelt skjørt, men her kan man selvfølgelig prøve seg frem med noe langt sprekere. Denne toppen kan styles med alt.

ALL IN THE DETAILS: Det er bare å nyte dette kunstervervet av en overdel.

Samsøe Samsøe

Det er lite som slår en helfarget look fra topp til tå. Spesielt når plaggene kommer sammen på en så kraftfull måte, som her hos Samsøe Samsøe. Vi liker spesielt godt hvordan de har stylet det lange skjerfet her. Her ser du plagg som befinner seg i manges garderober; en strikkeoverdel, en dressbukse, hansker, veske og et skjerf.

Kanskje klarer du å gjenskape denne looken hjemme allerede nå? Den må nødvendigvis ikke være grønn – her er det bare å gå for den fargen du liker best.

FRA TOPP TIL TÅ: Samsøe Samsøe ønsker at du skal gå med helgrønne antrekk høsten 2022. Det kan vi være med på!

Lovechild 1979

Det er lite som slår en lang kåpe i en farge du aldri går lei. Og når kåpen i tillegg blir toppet med et matchende skjerf (som kanskje også henger på kåpen? La oss håpe det, for det er så kult), da er vi solgt. Et forholdsvis enkelt antrekk, men det er jo det som ofte er det beste på vinteren. Lovechild 1979 får også applaus for oss for lengden på kåpen.

HØSTSTEMNING: Lovechild 1979 treffer virkelig spikeren på hodet med denne brune kåpen. Mer høst enn dette blir det ikke!

Gestuz

Snakk om showstopper! Denne kjolen fra Gestuz avsluttet visningen til Sanne Sehested på verdig vis. Den skrek «jeg er ferdig med lockdown og nå skal jeg på fest». Den blir kanskje litt vel vågal for noen stylet på denne måten, men det er jo det som er så fint med mote: Plagg kan kombineres med så mye forskjellig.

Du kan bruke en blazer over den, en topp under den, eller så kan den brukes over en skjorte eller en kjole. Mulighetene er mange!

FESTSTEMT: Gestuz sin designer Sanne Sehested avsluttet visningen sin med denne festen av en kjole.

Martin Asbjørn

Dressen med det lille ekstra. Skulderputene i blazeren er en ting, men se hva som kommer ut under den. Et flagrende lag med tøy på siden og et lag til med det som ser ut som et slags skjørt. Topp det hele med statementøredobber i sølv, samt pumps i en metallisk look og du er klar.

DET LILLE EKSTRA: Dressen til Martin Asbjørn fikk virkelig en helt ny look med detaljene som stikker ut under blazeren.

Holzweiler

Norske Holzweiler valgte å ha digital visning også denne moteuken, men leverte i tillegg noen bilder som gjorde det enkelt å velge ut noen favorittplagg fra visningen. Vi er fortsatt ikke lei dressen, og denne beige varianten kan gjerne bli med oss hjem. De baggy buksene, vesten som matcher, den tidløse blazeren – fine hver for seg, men også veldig sterke sammen.

BEIGE-BØLGEN: Fargen har vært svært populær i mange sesonger nå, og skal vi tro Holzweiler er beige kommet for å bli.

Jade Cropper

Det er ingen hemmelighet at det blir litt ekstra fokus på jakker og kåper når kolleksjonene for høst/vinter 2022 vises frem. Denne fra Jade Cropper må også selvfølgelig med. Den tilpassede passformen i overdelen, og at den så å si subber i bakken, gjør dette til en favoritt.

STATEMENT: Den svarte kåpen fra Jade Cropper glemmer vi ikke med det første.

Mark Kenly Domino Tan

Mark Kenly Domino Tan er god på å skape enkle plagg med disse detaljene vi alltid er på utkikk etter. Kåpene er alltid tidløse og utmerket utført, skjortene har alltid et spennende element ved seg, og sammensetningen av plagg er alltid rå.

Vi liker godt kontrasten designeren skaper her med den voluminøse plisséoverdelen og den baggy buksen. Selv om dette er fra høstkolleksjonen, så kunne vi godt sett for oss å ta i bruk dette denne våren. Det er bare å ringe, Mark.

COPY PASTE: Dette antrekket kunne vi tatt i bruk denne våren, sommeren, høsten og vinteren.

Saks Potts

Heller ikke dette antrekket skriker høst, men også denne kan styles lag på lag og brukes til både høst- og sommersesongen. Men vi får spesielt sommervibber av denne lekre, blå kjolen. Se for dere denne i bryllup! Den er akkurat pyntet nok til det, men også ikke helt «over the top», slik at den fint kan brukes til en lunsj en lørdag (kanskje toppet med en kremhvit MinMote-cardigan?), men også til sommerfest.

SOMMERVIBBER: Den lyseblå fargen gjør at vi lengter til varmere dager, men passformen på kjolen og den fine halsen er også elementer vi setter pris på.
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: