MinStil: Monica Ugelvik

MIKS OG MATCH: Monica Ugelvik liker å eksprimentere med stilen.

– Jeg kaster ALDRI klær.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Sofie Fevang, Andreas Feet, Anwar Bougroug og Seline Pettersen. Men denne gangen har vi snakket med Monica Ugelvik om hennes stil.

32 år gamle Monica Ugelvik bor i Ålesund sammen med samboeren og deres to barn. Frem til nå har hun jobbet som visual merchandiser, innkjøper og stylist.

– Jeg har alltid vært interessert i klær og har brukt det som en uttrykksform. I tenårene endret stilen min seg etter dagsform og hvilken person jeg ønsket å være den spesifikke dagen. Man kan si at den var mildt sagt schizofren. I senere tid ble jeg mer og mer opptatt av motehistorie, designere og hele universet rundt. Jeg setter så utrolig stor pris på vakkert design og arbeidet som ligger bak.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min har endret seg betraktelig, fra å være veldig eksperimentell og vågal til å bli mer nedtonet. Jeg kaster meg gjerne med på trender, men elsker samtidig gode klassikere. En dag er jeg kreativ og fargerik, den neste er jeg monokrom og avslappet. Jeg elsker også å mikse det maskuline med det feminine.

– Hva er «typisk Monica» i garderoben?

– En oversized blazer.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg har blitt flinkere til å kjøpe mindre og heller investere i plagg som jeg vet vil ha lang levetid, enten i mitt skap eller i noen andres. Jeg er en flittig bruker av Tise, og selger det jeg ikke bruker videre, eller gir det bort til Fretex. Jeg kaster ALDRI klær.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg skulle ønske jeg var mye flinkere til å handle brukt – det er jo gjerne slik man finner de mest unike skattene. Jeg elsker å browse Vestaire Collective og drømme meg bort i Hermés-vesker og tweed-sett fra Chanel.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– En Levi’s-shorts jeg kjøpte for noen år siden. Det er bare noe så deilig med å finne den perfekte passformen.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Ved å endre på stylingen, samt legge til annet tilbehør og detaljer. Så lenge man har sikret seg noen favoritter i tillegg til basegarderoben, så er jo mulighetene uendelige og man trenger ikke kjøpe nytt antrekk til enhver anledning. Jeg hadde for eksempel en perfekt grønn dress som jeg brukte til enhver anledning. Stylet med både sneakers, heels og cowboyboots.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Cowboyboots fra Khaite, en jakke fra Louis Vuitton, og en veske fra Hermés som jeg måtte ha solgt sjelen min for å få råd til.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg blir inspirert av å reise, bøker, gamle filmer, motevisninger, musikk, folk på gaten og Instagram.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg tror ikke vi er helt klare for å gi slipp på den sporty og avslappede looken på en god stund ennå, men jeg har også tro på motvekten som kommer i form av tettsittende kjoler, glitter, paljetter og fjær. Jeg tror også på masse farger og mønster, matchende sett i nye varianter, og cut-out-detaljer.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Sko! Alle typer sko.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Jeg er egentlig åpen for det meste, jeg tror ikke det er noe jeg med hundre prosent sikkerhet kan si at du aldri vil se meg i. Det er også noe av det jeg elsker med mote, at det er uforutsigbart. Jeg elsker å kunne bli overrasket av at noen bare puller off noe jeg aldri hadde trodd var mulig!

– Ditt aller beste motetips?

– Mote skal være gøy, bruk det til å vise frem hvem du er og ikke vær redd for å eksperimentere! Ikke begrens deg eller vær redd for hva andre vil tenke. «Life is to short to wear boring clothes»

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER? Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM!

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: