MinGravidStil: Marte Bratberg

GRAVID: Det er ikke lenge før Marte Bratbergs førstefødte kommer til verden.
GRAVID: Det er ikke lenge før Marte Bratbergs førstefødte kommer til verden.Privat

Programleder Marte Bratberg har forsøkt å bruke klær hun allerede har under graviditeten, men nå og da har hun måttet ty til andre løsninger.

Det kan både være utfordrende, gøy, lite inspirerende og spennende å kle seg med en voksende mage. MinMote har bedt et knippe stilfulle kvinner om å dele sine beste tips og triks til å kle seg som gravid. Her kan du lese tipsene til Caroline Skjelbred og Elisa Mollatt. Denne gangen har vi hentet inn tips fra programleder Marte Bratberg.

I mai kunne «God Kveld Norge»-programleder Marte Bratberg dele noen svært hyggelige nyheter på Instagram. Hun og samboeren venter nemlig sitt første barn!

I en tekstmelding til VG skrev Bratberg at paret er veldig glade for å bli foreldre.

– Formen er fin og jeg føler meg frisk og rask, noe som er bra siden vi endte opp med å kjøpe et oppussingsobjekt til vår voksende familie. Vi nyter denne spennende tiden og gleder oss til den lille kommer til høsten.

Nå er høsten her og det er ikke lenge før parets førstefødte er her. Samtidig som de gjør seg klar for å ta imot det nye tilskuddet, er det også full oppussing i deres nye leilighet i Oslo.

– Vi har noen utfordringer når det gjelder bosituasjonen, og det gjør livet litt tøft. Men gravid-formen er veldig bra selv om det begynner å bli tungt, sier Bratberg til MinMote.

– Oppussing mens du er gravid er ikke å anbefale. Jeg tror leiligheten blir superfin (om den noen gang blir ferdig).

– Hva slags type interiørstil går dere for?

– Vi har en åpen kjøkken- og stueløsning som er ganske lys med klassisk nordisk preg. Vi har også lekt oss med gøyale farger på både tak og vegger på begge soverommene.

Privat

– Hvordan vil du beskrive stilen din? Har den endret seg siden du ble gravid?

– På en måte! Jeg elsker å gå i jeans og dresser, men buksene mine har jeg ikke passet i på flere måneder. Det har blitt mye sommerkjoler, men det har jeg alltid likt så det har gått fint. Under hele graviditeten har jeg prøvd å bruke klær jeg har i skapet fra før. De første månedene lånte jeg en del jeans og skjorter av samboeren min. Jeg har også gått til innkjøp av et par kjoler som jeg tror vil passe selv når jeg ikke er gravid.

Privat

– Hvordan synes du det er å kle seg som gravid? Hva er eventuelt utfordringene og fordelene?

– Fordelen er større pupper, men om det hjelper så mye når jeg skal kle på meg er jeg usikker på. Personlig synes jeg det kan bli litt mye med kløft og stor mage. Utfordringen er å plutselig forholde seg til en helt annen kropp. Det å finne klær som passer og sitter riktig er vanskelig, og det er ikke bare å gå opp en størrelse og så passer det.

Privat

– Hva er «typisk Marte» i garderoben din?

– Det må være blazeren. Jeg har blazere i alle farger, sier Bratberg før hun legger til et plagg til som er typisk henne:

– Jeg har også mange løse kjoler!

– Hvilket plagg har vært din favoritt de siste ni månedene?

– Jeg har lånt en stripete snekkerbukse av en venninne. Det er nok den jeg har brukt mest.

Privat

– Tre plagg alle gravide kvinner bør ha i klesskapet?

– Gravidtights eller joggebukse med plass til magen (ikke vent for lenge). BH-er som er store nok, samt en behagelig, søt og luftig skjorte eller kjole som du alltid føler deg fin i. Det ble et slags nødplagg på dårlige dager.

– Dine beste tips til gravide?

– BB-HUG ME. Verdens beste pute.

– Ditt beste gravid-hack?

– Gode sneakers, alltid ha flaske med vann og en energibar i vesken, og kjøp BH-forlenger i stedet for å kjøpe masse nye BH-er.

Privat

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER? Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM!

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?