5 moteprofiler: Festantrekket som aldri svikter

FESTSTEMNING: Søstrene Tsutsumi Hoang (t.v.) og Alexandra Hoang (t.h.) vet hvordan man kler seg til fest. Vi har snakket med sistnevnte om hennes beste tips.

Vi har spurt fem moteprofiler om deres ultimate festantrekk – og hva de aldri kommer til å gå med på fest!

Malin Gaden
Publisert:

Det er kanskje ikke den villeste feststemningen blant oss nå, men forhåpentligvis vil julen by på noen anledninger til å pynte seg litt ekstra sammen med sine nærmeste. Mange har nok sesongens partyantrekk klart for lengst, men noen sliter fremdeles med å finne ut av hva de skal gå for. Heldigvis har vi hentet inn litt eksperthjelp!

Vi har nemlig spurt fem stilsikre kvinner om deres favorittfestplagg, samt hvilke antrekk de sverger til når tiden ikke strekker til. Kanskje går du for samme festplagg som Alexandra Hoang, Darja Barannik, Vita og Wanda Mashadi eller Caroline Skjelbred?

– En svakhet for sko

For den kjente influenceren Darja Barannik er det blazeren som har vært hennes redning de siste årene. I enhver festsammenheng har hun hentet frem den trofaste garderobefavoritten.

– Oversized-varianten har jeg brukt som kjole med strømper og knehøye boots, eller over en fin topp med skinnbukser eller dressbukser, og et par statement-hæler. Jeg sørger alltid for at jeg føler meg komfortabel, og at klærne er akkurat passe løse eller stretchy nok til at jeg kan danse hele kvelden.

Den siste tiden har hun derimot blitt mer og mer glad i kjoler. Gjerne de korte kjolene med unike detaljer som cut outs, fjær, glitter, knapper, skulderputer eller utskjæringer som skiller seg litt ut. Antrekket toppes selvfølgelig med et par sko.

– Som moteinteressert kan jeg med sikkerhet si at jeg har en svakhet for sko, og jeg begynner å få en relativt fin samling. Så for meg er det helt klart prikken over i-en i det ultimate partyantrekket.

Med fargesterke lepper eller litt markerte øyne er hun klar for en feststemt kveld.

– Jeg går som regel for sistnevnte med en dus cateye-variant. Da kan det klines på dansegulvet uten at man ser ut som The Joker etterpå, sier Barannik og ler.

– Hvis du har dårlig tid og ikke vet hva du skal ha på deg, hva går du for?

– Da går jeg for en kjole jeg har hengende i skapet som jeg har brukt utallige ganger, og som jeg vet funker og føler meg komfortabel i. Jeg har en grønn skinnkjole fra Ganni som jeg har brukt med noen grønne boots fra Jimmy Choo på repeat.

– Noe vi aldri ser deg i på fest?

– Jeg har vel lært at man aldri skal si aldri. Men hudfargede strømper kan jeg virkelig ikke se for meg å bruke noen gang!

– Paljetter passer alltid

For tre år siden kjøpte Wanda Mashadi seg et par kitten heels fra Balenciaga, og de har vært en festfavoritt siden.

– Jeg tror jeg har hatt de hos skomaker hvert fall 30 ganger fordi jeg alltid sliter ut hælen, og trenger å piffe de opp før neste anledning. Ellers har jeg ikke et fast plagg som går om og om igjen, men jeg er veldig glad min svarte oversized blazer fra Envelope. Den kan jeg bruke bare over svarte strømpebukser, og ingenting under. Da har jeg brått en kul, svær blazer brukt som kjole.

Ellers er paljetter et viktig element i hennes festgarderobe.

– Jeg elsker, elsker paljetter og bruker det hele året. Jeg bryr meg ikke om det er sommer eller vinter. Paljetter passer alltid inn. Selv om det for mange oppleves som «mye», synes jeg det ikke er noe galt i det. Jeg ser alltid etter de mer romslige, løse, langermede paljettplaggene. Rett og slett fordi de er lettere for meg å style kult enn en tettsittende minikjole i paljetter.

Wanda

– Hva slags tilbehør sikrer partylooken?

– VESKE OG SKO! For meg er det alltid avgjørende hvilken veske og sko jeg går for. Antrekket kan være så enkelt som bare det, men med veske og sko som skiller seg ut, eller popper, er hele antrekket reddet. De detaljene er med (for min del) på å bygge en helhet i det en går med, og ofte er det lettere å være vill og crazy på sko og veske, enn på selve antrekket.

Du skal ikke se bort ifra at veskene og skoene blir styles med en sort dress. Det er nemlig Mashadis go to-plagg når tiden ikke strekker til.

– Alltid, alltid en sikker vinner. Den svarte dressen er så lett å style. Jeg pleier alltid å bare stacke opp med masse smykker, en fin øyenskygge, og noen hæler, så er antrekket komplett, sier hun og legger til at en veske selvfølgelig er et must oppå det hele.

– Er det noe vi aldri ser deg i på fest, da?

– JOGGEDRESS. Jeg elsker joggedress, og bruker det seriøst hver eneste dag. Jeg tror halve klesskapet mitt er fylt med joggedresser – spesielt etter at Covid skjedde. Jeg kan fint bruke det til en rolig middag med venner, men hadde aldri funnet på å ta på joggedressen på fest. Uansett hvor kul den er.

Går for statement-kjole

Moteredaktør i ELLE, Caroline Skjelbred, elsker å ha på seg kjole på fest.

– Da føler jeg meg alltid vel. Jeg har spart på mine festkjoler gjennom årene og bruker dem igjen og igjen siden jeg synes skikkelige festkjoler er tidløse.

Utenom det er moteredaktøren glad i en stilfull blazer, samt at hun har tatt i bruk partytoppen igjen. Et plagg hun sverget til på 2000-tallet.

– Hvordan ser det ultimate partyantrekket ut?

– I år vil jeg nok gå for en statement-kjole. En litt kort cocktailkjole eller en med paljetter. Høye hæler er et must, samt en liten clutch eller en elegant og litt mindre veske som man kan henge over skulderen, og noen glitrende øredobber. Da er man festfin! Over dette antrekket: en shaggy fuskepelskåpe.

Hun sikrer partylooken med høye hæler og øredobber. Disse kan nemlig transformere ethvert antrekk, ifølge Skjelbred.

– Så lenge øredobbene og skoene er pyntet nok. Det er også alltid litt mer elegant å gå for en mindre veske på kvelden, altså en aftenveske, og la den store dagvesken bli hjemme. Personlig liker jeg en look som ikke består av så mange elementer, men at hvert element har en festfaktor ved seg, sier hun og fortsetter:

– En nydelig veske, et par skikkelig glitrende øredobber, halskjede eller cocktailring, og noen griselekre pumps. Jeg synes også at strømpebukser kan styles til en kjole og gi looken mye. Enten om man går for colorblocking, eller noen sexy i netting eller prikker, eller kanskje et par med logomønster.

– Noe vi aldri ser deg i på fest?

– Joggebukse.

– More is more

Tvillingsøster Vita Mashadi har også et favorittplagg i garderoben som brukes til både hverdag og fest. Etter å ha siklet etter den i over ett år, ble plagget endelig hennes for tre år siden.

– Det er en rutete blazer fra Balenciaga som jeg kjøpte av Janka Polliani. Den har store skulderPLATER (ikke puter, fordi more is more), og et skjørt som sitter fast. Altså et 2 i 1-plagg. Jeg elsker den. Det er nok et plagg jeg aldri kommer til å kvitte meg med. Hvis jeg ikke går for den, så er ALLTID en kort kjole med skulderputer en sikker vinner.

Ifølge Mashadi er det nemlig skulderputer som sikrer det ultimate partyantrekket.

– Jo større, jo bedre, sier hun og legger til at en kort kjole, glitter og fjær heller aldri er dumt når det kommer til fest.

– More is more. Sort eller hvitt er alltid to farger jeg synes er «safe» å gå for, men jeg elsker også en knall farge som popper.

Som sin søster, mener Mashadi at høye hæler sikrer partylooken. Men det er også én ting til som er viktig for å sette prikken over i-en.

– BARE ben. Ikke at bare ben er et tilbehør, men strømpebukser er det verste jeg vet om. Jeg går uten strømper hele året, uansett om det er -20 grader ute. Er jeg blek kjører jeg heller på med selvbruning. Jeg elsker ha bare ben. Jeg føler også man automatisk blir mer pyntet om man har bare ben. Personlig går jeg sjeldent i utringning, derfor velger jeg heller å vise bena mine, og synes også det er mer classy.

– Noe vi aldri ser deg i på fest?

– Oi, den er vanskelig ... Men strikkegensere og strikkekjoler kanskje? På fest elsker jeg å gå all in, og jeg kan ofte være hun som er overpyntet. Det første som slo meg var jeans, men jeg har OFTE gått med oversized jeans og en party-topp og heels. Så det er litt vanskelig altså. Men tror nok det blir strikkegenser, eller SNEAKERS! Det tror jeg faktisk jeg ALDRI har gått med på fest?

– Sterke farger, masse glitter og frynser

Alexandra Hoang har i løpet av det siste halvåret fått festet noen ganger. Hun har nemlig hatt to forskjellige bryllupsfeiringer i tillegg til utdrikningslag og lignende. Få et innblikk juni-bryllupet her!

Men når Hoang ikke har på seg en hvit kjole for å gå ned kirkegulvet, sverger hun ofte til hvite støvletter, paljettskjørt og skinnbukse på fest.

– Jeg har også en svart jumpsuit fra Love & Lemons som jeg har eid i fem år, og den drar jeg alltid frem når jeg skal ut å danse natten lang.

– Hvordan ser det ultimate partyantrekket ut for deg?

– Sterke farger, masse glitter og frynser!

Tilbehøret som sikrer hele looken for influenceren er statementøredobber, glitrende pynt til håret, samt glitter i øyensminken.

Når tiden ikke strekker til en feststemt kveld, går hun for en oversized blazer over en feminin kjole med kitten heels og sin trofaste Chanel-veske.

– Men hva er det vi aldri ser deg i på fest?

– Jeg kunne nok gått i hva som helst så lenge jeg følte meg komfortabel i det.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: