MinStil: Rawdah Mohamed

PÅ MOTEUKEN: Her er Rawdah Mohamed fotografert utenfor en visning under moteuken i Oslo. Foto: Getty Images.
PÅ MOTEUKEN: Her er Rawdah Mohamed fotografert utenfor en visning under moteuken i Oslo. Foto: Getty Images.

Rawdah Mohamed (27) elsker kule T-skjorter, men til fest sparer hun ikke på glamfaktoren. Vi har spurt om hva som er hennes løsning på kleskriser og hva som står øverst på ønskelisten. 

I spalten MinStil skal MinMote snakke med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med TOMINE HARKET, og Maren Schia, men nå er det Rawdah Mohamed sin tur.

Rawdah Mohamed er opprinnelig fra Somalia, men bor i Oslo. Ved siden av jobben som vernepleier er hun aktiv på sosiale medier, og har sin egen Youtube-kanal, hvor hun ofte snakker om motelidenskapen.

– Hvordan vil du beskrive din stil?

– Jeg vil beskrive den som feminin med et lite hint av maskulin.

– Hva er nøkkelplagg i din garderobe?
– Statement T-skjorter! Jeg får ikke nok av de. Også har jeg blitt helt dilla på high-waist skjørt som markerer midjen og gjerne da kombinert med en statement T-skjorte.

A post shared by Rawdah 🕊 (@rawdis)

– Hva er det dyreste du har i garderoben?

– Masse gullsmykker, noe som er typisk for mange innvandrerkvinner.

– Hva består din «søndagsuniform» av?

– Pysjamas halve dagen fordi jeg ligger og sover halve dagen. Ellers liker jeg å kle meg som en tidligere toppmodell som har blitt «soccer mom», hvis du skjønner hva jeg mener. Litt avslappet, men fortsatt innafor.

A post shared by Rawdah 🕊 (@rawdis)

– Hva står øverst på ønskelisten?

– Jeg lovte meg selv etter studiene at jeg skal kjøpe meg en designerveske, men etter 3 måneder så har jeg enda ikke klart å bestemme meg for hva salgs veske jeg skal kjøpe.

A post shared by Rawdah 🕊 (@rawdis)

– Hva er viktigst for deg når du kler på deg om morgenen?

– At det ser ut som jeg har styr på livet mitt. Virkelig, jeg er alltid sen på om morgenen, og dessuten så får jeg det aldri til å legge frem klærne jeg skal ha på kvelden før. Hender ofte har jeg høye forventninger til hva jeg vil ha på meg, men når jeg først står opp så vil jeg kanskje bare gå i full denim og sneakers. Men det viktigste er at jeg går i praktiske klær, men jeg passer alltid på å ha kult tilbehør som fresher opp antrekket.

A post shared by Rawdah 🕊 (@rawdis)

– Hva setter du på deg om du har kleskrise?

– Da kler jeg meg i ensfarget, for eksempel hvitt fra topp til tå eller helt sort. Det er alltid det sikreste, da slipper du at ting ikke matcher eller at fargene krasjer med hverandre og du ser automatisk mer velstelt ut, og så lenger på meg en fin veske. Lag på lag med gullkjeder, masse ringer og armbånd. Og må ikke glemme rød leppestift sammen med solbriller for dekke til kleskrisen og andre kriser i livet.

– Hva kan du aldri få nok av?

– Oversized blazere, biker-skinnjakke og smykker.

A post shared by Rawdah 🕊 (@rawdis)

– Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– En søt veske som jeg kjøpte på souq i Istanbul og verdens kuleste Wonderwoman-genser.

– Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– Å prøve alle slags stiler du kunne tenkt deg, eksperimentere litt og deretter lage din egen vri på det. Bevege seg litt utenfor komfortsonen. Du kan bli positivt overrasket over hva du faller helt pladask for. Og det er ikke nødvendigvis at du kun må ha en stil, man kan fint ha forskjellige stiler til forskjellige anledninger.

Noen ganger kan du kle deg som en pensjonert finansfrue med hemmelige kontoer i Sveits eller en badass rock-chic fra 80-tallet. Kjør på!

untitled link

– Hvilke trender har du troen på i høst?

– Dyreprint og 70- talls stilen med en moderne vri tror jeg, eller håper jeg. Kjenner jeg ganske klar for de to i alle fall.

– Hvordan kler du deg på fest?

– På fest er jeg skikkelig ekstra og da går jeg «all in». Da kler jeg meg som om jeg skal på premiere til min første Oscar-nominerte film.

untitled link
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?