Oslo Runway: Høydepunktene fra den norske moteuken

PÅ CATWALKEN: Her er «Farmen»-Maiken på catwalken for Tom Wood. Foto: Indigital Images/Oslo Runway

Kjendismodeller, drømmende kjoler, krisp denim og deilige kåper preget de norske designernes visninger under Oslo Runway denne helgen. 

Publisert:

I helgen har de norske designerne vist frem sine kolleksjoner for høsten og vinteren 2018. It-jentene og motekjendisene samlet seg rundt catwalkene for å se hvilke trender som vil komme.

Det er store forskjeller på de norske designerne, det er alt fra stram denim hos Tom Wood til drømmende kjoler hos byTiMo. Det hele ble sparket med Michael Olestad på kunstnernes hus.

NYHETER

Avslørte babynyhet på scenen

Her har vi samlet noen høydepunkt fra motefesten.

Eline Lykke for byTimo

Et kjendistett publikum ble presentert for drømmende kjoler i kjent stil. I tillegg spicet de opp det sukkersøte med innslag av western med mørkere farger, rysjer og blonder.

Et navn å merke seg Eline Lykke. Hun fikk en pangstart på modellkarrieren hos Alexander McQueen, og nå gikk curve-modellen sin første catwalk i Norge. Hun er et friskt pust av variasjon i byTiMo line-upen, og et av de norske modell-stjerneskuddene vi gleder oss til å se hva kan utrette i tiden som kommer.

Se hele visningen til byTiMo her

Forfriskende fra Tom Wood

Deisgner-duoen bak Tom Wood videreutvikler kleslinjen og viser at de ikke kun lager denim og smykker. Duoen presenterer frekk strikk i leopardmønster, og flere plagg i årets farge ultraviolet. Likevel er DNAet med oversized denim i flere farger, cordfløyel og store smykker tydelig gjennom visningen.

NYHETER

Norske Marie gikk haute couture-visnigen for Dolce Gabbana

Tom Wood Oslo Runway

Olav Stubberud for Tom Wood under Oslo Runway. Foto: Mattis Sandblad/VG

Tom Wood Oslo Runway

Maiken Wahlstrøm-Nilsen for Tom Wood under Oslo Runway. Foto: Mattis Sandblad/VG

Tom Wood Oslo Runway

Kristine Ullebø for Tom Wood under Oslo Runway. Foto: Mattis Sandblad/VG

Tom Wood Oslo Runway

Marie Hallen for Tom Wood under Oslo Runway. Foto: Mattis Sandblad/VG

På catwalken kunne man spotte kjendiser som Maiken Wahlstrøm-Nilsen, for tiden på skjermen i «Farmen kjendis», kjendisfotograf Olav Stubberud og blogger Kristine Ullebø.

Se hele visningen i videoen under:Vairasjonen hos FWSS

Designer-trioen bak Fall Winter Spring Summer (FWSS) viste frem sin andre kolleksjon i helgen. Den var preget av mønsteret vi kjenner dem for, og rette snitt. De sendte flere kåper ned catwalken, hvor en beige med leopardmønstret fôr og en saueskinnsjakke markerte seg.

MOTE

Slik er «nye» FWSS

FWSS Oslo Runway

Fall Winter Spring Summer (FWSS) visning under Oslo Runway. Foto: Mattis Sandblad/VG

FWSS Oslo Runway

Fall Winter Spring Summer (FWSS) visning under Oslo Runway. Foto: Mattis Sandblad/VG

FWSS Oslo Runway

Fall Winter Spring Summer (FWSS) visning under Oslo Runway. Foto: Mattis Sandblad/VG

FWSS Oslo Runway

Fall Winter Spring Summer (FWSS) visning under Oslo Runway. Foto: Mattis Sandblad/VG

Fargepaletten strakte seg fra sterke mønster, knall blått og lys rosa til hvitt, beige og mørke grønt. Trioen viste kjoler, dresser og flere laid-back plagg som passer den norske høsten og vinteren.

Se hele visningen til FWSS under:

Kåpene hos ESP

Det er ikke bare superstjerne Gigi Hadid som digger ESP. Vi er også forelsket i Elisabeth Stray Pedersens kåper og jakker. Dette er den perfekte norske vinteruniformen, som vi gjerne pakker oss inn i til høsten. Her ligger kvalitet i fokus, og med et design som var tatt ett hakk videre enn hva vi har sett tidligere, viste ESP en sterk kolleksjon under den norske moteukens andre dag.

JAKKEDRØM: Denne jakken fra ESP havnet på ønskelisten. Foto: Indigial images / Oslo Runway

Møtet mellom kunst og mote

Michael Olestad viste sin kolleksjon på Kunsternes hus omringet av tegninger av Vanessa Baird. Visnigen var dratt i en mer kommersiell linje enn hva vi har sett tidligere, og var en god miks av salgbare produkter og showpieces. Med vakre kjoler og tydelig visjon viser Olestad at han er en å regne med. Vi er spente på fortsettelsen!

KJOLEMESTER: Michael Olestad. Foto: Indigital Images / Oslo Runway.
Publisert: