Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Tre store sko-trender for høsten du bør vite om

sko

Chunky gummisåler, strømpeboots og høye støvletter er nøkkelordene for sesongens mest markante skotrender. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
sko

Foto: @annabelrosendahl

sko

Foto: @anettringstad

Teknisk sett er vi inne i en ny motesesong, nemlig høst- og vintersesongen, selv om det kanskje ikke det virker sånn på været helt enda. Det kan likevel være greit å få en pekepinn på hva som gjelder på motefronten før du planlegger høstgarderoben.

Da de store motehusene presenterte sine kolleksjoner var det spesielt tre ulike sko og støvletter som markerte seg på catwalken. Bare se her:

1. Støvletter med høyt skaft

Vi fikk så vidt en smakebit på denne trenden i fjor, men nå gjør den for alvor inntog i motebildet. Skinnstøvletter med høyt, og helst rynket skaft var å se på catwalken hos Balmain, Proenza Schouler og Isabel Marant for å nevne noen. Danske Ganni har også laget sine versjoner av støvletten. Denne skoen passer perfekt til korte kjoler eller skjørt i høst.

toppbilde
INTERIØR

Sjekk de største høsttrendene her!

støvletter

Støvletter fra Zara. Foto: Produsenten

1395,-
Gå til butikk
støvletter

Støvletter i gummi fra Ganni. Foto: Produsenten

2395,-
Gå til butikk
støvletter

Anett Ringstad i støvletter fra Ganni. Foto: Instagram @anettringstad

2. Chunky boots

Denne skoen har vi sett de siste sesongene i motebildet, og vi kan trygt si at den store, chunky sålen fortsetter en god stund til. Denne seosngen også på gummistøvler, som vi her oppe i nord neppe kommer unna om noen få uker.

Vi fikk umiddelbart lyst på et par da motehus som Dior, Versace, Ganni, Stella McCartney, Giambattista Valli og Valentino alle viste sin versjon av trendskoen på catwalken for høst- og vintersesongen. Influencer Annabel Rosendahl styler dem avslappet og kul her:

3. Strømpeboots

Ja, du leste riktig. 90-tallets strømpeboots er tilbake for fullt i motebildet med Victoria Beckham, Saint Laurent og Sportmax i spissen. Disse tre motehusene viste nemlig alle tre supertrange støvletter i tynt skinn eller skinnimitasjon på catwalken. Billigkjeder som H&M og Zara har også kastet seg på og gjør trenden tilgjengelig for folk flest.

boots høst

Strømpeboots fra H&M. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
boots høst

Chunky chelseaboots fra Other Stories. Foto: Produsenten

1400,-
Gå til butikk
Publisert: