Mote

Lekker i lakk: Slik styler du høstens store trend

LAKKERT LUKSUS: Moteblogger Chiara Ferragni, også kjent som The Blonde Salad, gikk for skjørt fra Isabel Marant i lakk under lansering av egen kolleksjon i Milano for få uker siden.

I høst er det et materiale som skiller seg ut fra mengden. MinMote har samlet ekspertenes råd til hvordan du kan lykkes med lakk.

 • Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Denne sesongen ser vi både skjørt, bukser, vesker, jakker, ja nærmest alt i lakk. Men det er et plagg som kan være krevende å bruke.

– Lakk i seg selv er et materiale som gjør mye ut av seg, og det er derfor viktig å tone det ned, sier kjendisstylist og blogger Line Langmo.

Langmo forteller til MinMote at hun elsker sine egne bukser i lakk, og at hun gjerne bruker dem til fest.

– Ønsker du å bruke lakkbuksen på fest er det ikke feil å bruke høye hæler til, og da gjerne enkle svarte pumps, men bruk en topp i et annet materiale, sier hun og legger til:
– Styr for all del unna korsetter eller topper i skinn eller lakk. Det kan fort bli vulgært. Velger du derimot å gå for lakk-kjolen på fest kombiner den med elegante detaljer, slik som klassiske svarte pumps, en blazer over skuldrene, en stram hestehale og røde lepper, sier hun.

KLÆR

De fineste strikkegenserene i butikk nå

Lakk 1

Bikerjakke i rød lakk fra Zara. Foto: Produsenten.

699,-
Gå til butikk
Lakk 1

Lakkskjørt fra Mango. Foto: Produsenten.

349,-
Gå til butikk

Viktig med styling

Ida Elise Eide Einarsdottir er redaktør for trendmagasinet Vixen. Hun sier at det krever litt selvtillit å gå med lakk, men at dette ikke er en trend som kun er for de aller modigste.

– Hemmeligheten ligger som vanlig i stylingen. Lakk fra topp til tå kan nok fort bli litt for mye av det gode. Hent heller opp trenden i enkeltplagg eller tilbehør. Da det kommer til styling kan du la deg inspirere av både designere samt bloggere, influencere og it-girls, sier hun. råder hun.

Om du ikke ønsker å bruke skinn eller er usikker på om plagg i lakk er noe du kommer til å bruke mye er plagg i syntetisk materiale et godt valg. Kjedebutikkene har plukket opp trenden som ble vist hos flere store designere som Isabel Marant, Lanvin, Louis Vuitton og Valentino, og de har kommet med gode alternativer.

IT-GIRL: Modell Hailey Baldwin hadde frekke lakkboots og skjørt under moteuken i Paris i begynnelsen av oktober. Hun balanserte antrekket med lang kåpe og avslappet hettejakke.
KLÆR

KLASSISK, FEMININ OG FLUFFY: HØSTENS LEKRESTE KÅPER

Bland teksturer

Stylist Salima Breie Jobarteh mener det kan være lurt å vurdere anledningen før man velger å gå for lakk, og at veien fra lekker til vulgær kan være kort. For å style lakk-plagg forteller hun at hun ville konsentrert seg om å blande teksturer. Men det er særlig et råd som stikker seg frem hos stylisten.

– Miks det inn i din egen personlige stil, få det til å se uanstrengt ut. Men, funker det ikke så funker det ikke. Det er nemlig lett å spotte de som har kastet seg på en trend og ikke har tenkt igjennom resten av garderoben sin, Jobarthe.

Lakkveske 1

Veske fra Filippa K hos Zalando. Foto: Produsenten.

999,-
Gå til butikk
Lakkveske 1

Veske fra Mansur Gavriel hos Net a Porter. Foto: Produsenten.

3000,-
Gå til butikk
MANN

Slik pusser du dem på best måte

Avslappet tilbehør

Det er ikke til å komme unna at det fort kan bli mye av det gode dersom du velger å gå for plagg i lakk. Derfor er det viktig å bokstavelig talt la plagget skinne for seg selv. Ekspertenes råd er å leke med kontraster.
– Tenker at alt skal være i balanse og ha kontraster i plaggene, slik at du ikke ender opp som et juletre selv om desember er rett rundt hjørnet, sier stylist og moteblogger Storm Pedersen til MinMote og legger til:
– En avslappet t-skjorte, ensfarget eller en vintage rockeskjorte til et lakkskjørt eller bukser kan være ganske kult, det samme gjelder om du kjører denim, t-skjorte og en lakkjakke over.

Lakksko

Skoletter i modellen Jensen fra Acne hos Ssense. Foto: Produsenten

4500,-
Gå til butikk
Lakksko

Herreinspirerte sko i lakk fra Dr. Martens hos Zalando. Foto: Produsenten.

1299,-
Gå til butikk

Pedersen liker best å bruke plagg lakk der det minst forventes og mener det finnes få begrensninger.

– Det er mulig for alle å bruke dette plagget som forøvrig er noe herk å gå i, om du er ute etter å ha det komfortabelt. Om du synes det blir litt for mye, men allikevel blir litt dratt mot denne trenden, så kan du også hente inn lakkelementer ved hjelp av accessoirene, som sko og vesker, avslutter han.

Publisert:

Les også

 1. SMINKE

  No makeup-makeup

 2. HÅR

  New York-trend: Buzzcut på kvinner

 3. MANN

  Hvordan pusse sko – litt bedre

 4. KLÆR

  De 12 lekreste strikkegenserne akkurat nå

Relaterte artikler

KLÆR

Trendalarm: Denne høsten er det lakk som gjelder

KLÆR

7 måter å style shortsen på

KLÆR

Stor guide: Årets sommertrender

KJENDIS

Kåper, jakker og støvletter: Slik kler fashionistaene seg for høst og vinter

NYHETER

Nå er joggedressen er hottere enn noensinne

KJENDIS

MinStil: Elen Kristvik

KLÆR

Høydepunktene fra moteuken i Paris