Slakter sommerens shortsmote: - Altfor kort

SMAKEN ER SOM BAKEN: Mange av shortsene som finnes i butikkene nå viser deler av rumpa, noe flere er kritiske til. Shorts fra Cubus, 249 kr. Foto: Nils Bjåland / VG

Shortsene som norske jenter kan kjøpe i butikk er så korte at rumpa synes i mange av dem.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Dersom du er på jakt etter den perfekte shortsen i sommer, er sjansen stor for at du ender opp med en svært kort variant.

I flere år har denimshortsen vært et av de heteste plaggene om sommeren, men i flere av kjedebutikkene er det vanskelig å finne shortser som er dekkende nok.

Da MinMote tok turen til store kleskjeder i Oslo sentrum, var mange av shortsene til salgs så korte at deler av bakenden ble eksponert. Shortsene ble funnet i butikker som retter seg mot både tenåringsjenter og voksne kvinner.

Styr unna shortser som dette:

shortslengde

LITE FLATTERENDE: Shortsen har en svært kort lengde og avslører.mye hud. Shorts fra Gina Tricot, 199 kr. Foto: Nils Bjåland / VG

shortslengde

VISER RUMPE: Ekspertene mener shortsen bør dekke rumpa, noe denne varianten ikke gjør overhodet. Shorts fra H&M, 149 kr. Foto: Produsenten

Klikk på bildene for å se merke og pris!

MinMote-leder Sonia Huanca Vold mener det er problematisk at mange av shortsene viser så mye hud.

- Jeg synes disse shortsene er helt forferdelige - de er altfor små. Når man beveger seg i dem glir de bare enda lenger opp og ender opp med å se ut som jeanstruser, sier hun.

Vil du ha en kort shorts, mener Vold at du bør velge varianter som ikke er for stramme og som dekker overgangen mellom rumpe og lår. Hun anbefaler å unngå å bruke shortsen på jobb og skole.

- Kort shorts kan være superfint til bruk på stranden eller festival, men velg uansett en variant som dekker rumpa og som stopper et noen centimeter ned på låret, råder hun.

- Fresht med kort shorts

Moteblogger og stylist Hedda Skoug er enig i at den korte shortsen bør dekke rumpa. Det er også viktig å finne en shorts som kler kroppsfasongen og passer til anledningen, mener hun.

– Jeg synes ikke at de shortsene hvor du ser rumpeballene er noe særlig å gå rundt i. Det er noe du eventuelt kan ha på deg på festival eller strandparty, sier Skoug til MinMote.

Lyst på kort short? Velg heller en av disse:

Shorts

Shorts fra Espirit hos Asos.com, 344 kr. Foto: Produsentene

Shorts

Shorts fra Cheap Monday, 399 kr. Foto: Produsentene

Shorts

Shorts fra D Brand hos Nelly.com, 699 kr. Foto: Produsentene

Shorts

Shorts fra Alice & You/Asos Curve hos Asos.com, 296 kr. Shortsen går opp til størrelse 56. Foto: Produsenten

Klikk på bildene for å se merke og pris!

Foruten de korte shortsene, er det også trendy med lengre sykkelshortser som går helt ned til knærne, forklarer hun. Stylisten er enig i at man likevel kan gå for en sexy, kort shorts, så fremt den ikke avslører for mye.

– Det er veldig fresht når shortsen er kort, men den skal ikke være en g-streng. Det betyr ikke at shortsen ikke skal være sexy. Man må bare passe på at det ikke blir tacky, sier hun.

I MinMote-serien «Trendguiden» forteller også Charlotte Thorstvedt hva hun mener er riktig lengde på shortsen.

Se episoden her:

Publisert: