Kjendisdesigner Marte Krogh med eksklusiv badetøykolleksjon

SYR SELV: Marte Krogh har laget en kolleksjon bestående av åtte badedrakter og bikinier. Her er Krogh med modellen Rikke Krefting i butikken på Frogner. Foto: Ole Martin Halvorsen

Marte Krogh (41) bygger ut klesmerket Koma by Marte Krogh og lanserer en eksklusiv badetøykolleksjon som håndsys på bestilling. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

– Jeg begynte å designe badetøy allerede da jeg drev Koma for ti år siden. For en liten stund siden fikk jeg så lyst til å gjøre det igjen, så nå har jeg laget en badetøykolleksjon, sier Krogh da MinMote møter henne i studioet på Frogner.

KJENDIS

Marte Krogh om: Klesmerket, samlivsbruddet, singellivet og morsrollen

Kolleksjonen består av åtte plagg - både badedrakter og bikinier, hvor flere modeller er laget av velour, froté og tykt bomullsstoff med gullhekter, glidelåser og frynser. En badetøykolleksjon uten om det vanlige, med andre ord.

– Det er alltid gøy med noe nytt, og det var det jeg ville lage denne gangen. Men det er klart at flere av detaljene ikke er helt vanlig å se på badetøy, sier Krogh.

Foto: Ole Martin Halvorsen
Foto: Ole Martin Halvorsen

Lengre tørketid

Kolleksjonen er sydd for hånd av Marte selv, og i likhet med Kroghs eksklusive klær, lages også badetøyet kun på bestilling. Prisene ligger mellom 2500 til 3000 kroner.

– Hvordan tørker stoffet?

– Noen av plaggene bruker nok litt lengre tid på å tørke enn vanlig. La oss si det sånn at i Norge tar det kanskje lengre tid enn for eksempel i Italia, sier Krogh lattermildt og fortsetter:

– Flere av plaggene er ment til å brukes som en topp, eller en body under et jeansskjørt til lunsj. Så kan man ta seg en dukkert innimellom og være tålmodig til det tørker.

NYHETER

Marte Krogh designet kjole for kronprinsesse Mette-Marit

Foto: Ole Martin Halvorsen

– Hvor henter du inspirasjon?

– Jeg finner inspirasjon over alt. Flere av disse gullhektene fant jeg i New York for mange år siden da jeg drev Koma, og heldigvis har jeg spart på dem. Jeg tok utgangspunktet i disse detaljene og passform, for eksempel at underdelene ikke skulle være for små. Det er viktig at badetøyet har flere bruksområder.

Foto: Ole Martin Halvorsen
Foto: Ole Martin Halvorsen
Foto: Ole Martin Halvorsen

MinMote-leder Martine Lunder mener Kroghs kolleksjon er flott, men påpeker at kolleksjonen er ment til en eksklusiv kundekrets.

– Med de prislappene er ikke akkurat dette badetøy for hvermannsen! Men det er det ikke meningen at det skal være heller - dette er ikke akkurat badetøy som oser folkelig chartertur, men heller strandparty i Saint-Tropez, sier hun og legger til:

– Jeg er spent på om det blir for eksklusivt til at det vil selge her i Norge, hvor vi dessuten har veldig begrenset bikinisesong, men for all del - plaggene er flotte, særlig badedraktene som også er veldig trendy.

untitled link

Se sommerens bademote i Trendguiden her:

Publisert: