Fem norske klesmerker du bør legge merke til

Mote-Norge blir stadig større, og nye designere og merker slipper til. Her er fem norske merker du bør sjekke ut. 

norskdesign

Foto: _moire__

norskdesign

Foto: @iben_official

Moteuken i Oslo erfor lengst over, og de internasjonale moteukene i New York, London, Paris og Milano står for tur. Men før du begynner å drømme om prinsessekjoler fra Valentino og kåper i titusenkronersklassen fra Gucci - her er en liten påminnelse om at også norsk mote stadig får ber å by på., og vi sitter igjen med masse inntrykk og inspirasjon.

Faktisk dukker det stadig opp merker vi ikke kjenner så godt til. Derfor har MinMote plukket ut fem norske merker vi synes du bør blir bedre kjent med.

Les også: Fem uforglemmelige øyeblikk fra den norske moteuken

1. Billie & Me

Bloggeren Benedicthe Bjerke med partner Irene Møller står bak merket Billie & Me som først så dagens lys i 2016. De to designerne lager feminine og røffe klær som er inspirert av garderobeklassikere som skinnbukser og hvite skjorter, men også statement-plagg som skal få deg til å føle deg kledd opp og pyntet til spesielle øyeblikk. Fløyel, blomstermønster og farger preger merkets ferskeste kolleksjon. Prisnivået ligger midt på treet.

2. IBEN

Livsstilsmerket Iben ble startet i 2014 av Anh-Marthe Storheil og representerer komfortable, avslappede og androgyne plagg tilpasset jenter med nonchalant stil. Plaggene er laget av rene materialer som ull, bomull og tencel.

– Iben er sterk, ambisiøs, sosial og leken. Hun representerer en person som lar seg lett fascineres og som inspirerer deg, sier Storheil.

untitled link

3. Avenue

Det Oslo-baserte merket fokuserer på high-end kvalitetsplagg til hverdagsbruk. Ensfarget, men fargerike basisplagg med en androgyn undertone og kule snitt er det som preger vår- og sommerkolleksjonene til merket. Klærne er designet for å være tidløse og representerer enkelthet på sitt beste.

4. Anne Karine Thorbjørnsen

Etter endt utdanning i både Danmark og i England startet Anne Karine Thorbjørnsen opp sitt eget merke i 2013 med samme navn. De to siste kolleksjonene til Thorbjørnsen har tatt utgangspunkt i et plagg hver - dressjakken og den hvite skjorten. Farger som lyseblått og hvitt, samt klassiske elementer som striper og blonder dominerte forrige kolleksjon som Thorbjørnsen vant Bik Bok Runway Award for. Hun står også bak it-øredobben med strass som flere norske fashionistaer har blitt sett med den siste tiden.

5. Moiré

Moteagenturet Moiré drives av Linn Sannes Brevik-Ribeiro og Charlotte Fische, og for ikke lenge siden startet duoen opp klesmerket ved samme navn. Vår- og sommerkolleksjonen består blant annet av plagg i vakre pasteller, silkeskjorter med knyting og vide bukser.

Hvordan var din opplevelse i dag?