Lys opp vintermørket med sterke farger

FARGEKOMBINASJONER: Moteprofilene Shiona Turini og Aimee Song var ikledd sterke farger på vei til Tibi oppvisningen under New York Fashion Week i fjor. Foto: Christian Vierig/Getty Images

Lys opp hverdagen med knallfarger for en tidlig vår.

Carina Hunshamar
Publisert:

Jordtoner er kanskje en av de store trendfargene i år, men også gult, grønt og oransje er spådd til å bli populære. Knalle farger er kanskje ikke det første du tenker på når du ser ut av vinduet en grå og kald januarmorgen - men å dykke ned i fargeskrinet garanterer deg en lysere og livligere hverdag.

Fargene kan enten brukes sammen for et virkelig fargerikt uttrykk, eller som en kontrastfarge til de mørke vinterklærne.

Barn av regnbuen

Da Christopher Bailey hadde sitt siste show som sjefdesigner for det britiske motehuset Burberry i februar, lagde han et show man sent vil glemme, da han blandet regnbuefarger inn med de kjente, klassiske Burberry-rutene for å rette fokus mot LGBTQ-rettigheter.

REGNBUE: Christopher Bailey sa farvel til det erkebritiske motehuset med et fargeshow uten om det vanlige for Burberry. Her går Cara Delevingne på catwalken for Burberry under London Fashion Week i februar. Foto: Samir Hussein / Getty Images

Miks og match

Det franske motehuset Balenciaga er blant de største it-merkene, og også de er enige om at sterke farger hører vinteren til:

EKSPERIMENTER: Gjør som Balenciaga og miks og match sterke farger med hverandre. Foto: Getty Images.

Under moteoppvisningen på Paris Fashion Week i fjor vinter, viste modellene frem jakker, boots og vesker i knalle farger.

Fikk du med deg? LATTERLIGGJORT FOR LAG-PÅ-LAG JAKKE

Kontrast til det mørke

Det amerikanske motehuset Tibi viste også stolt frem knallfarger under New York Fashion Week i februar. I motsetning til Balenciaga som satte ulike sterke farger sammen, gikk modellene for Tibi i ensfargede antrekk, med én eller to kontrastfarger.

GULT ER KULT: Tibi brukte knalle farger som en kontrast til resten av antrekket. Foto: Getty Images

Det toneangivende fargesystemselskapet Pantone har kåret fargen «living coral», som de beskriver som en «oransje farge, med en gylden undertone», til den store trendfargen i 2019. Prøv å bland inn fargen i ett av vinterantrekkene dine, så kan du tyvstarte med trenden.

Publisert: