MinStil: Zingko Zakung

22-årigen vil gjerne gå utenfor komfortsonen med stilen sin, og blir rørt når hun får tilbakemeldinger om at hun inspirerer.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Zingko Zakung kler seg gjerne i plagg som er oversized, og en god miks mellom det feminine og maskuline.

22-åringen er fra Telemark, og er født i Burma. Nå studerer hun journalistikk i Oslo, mens hun jobber i klesbutikk ved siden av studiene. Hun inspirerer i sosiale medier med sine antrekk, og har bygget seg opp til over 78.000 følgere på TikTok.

– Hva betyr mote og stil for deg?

– Mote og stil for meg betyr at jeg kan være kreativ selv om det går i mye enkle plagg. Det handler om hvordan jeg setter det enkle sammen, og gjør noe kreativt og kult med det. Å tørre å gå utenfor komforsonen, og utvide den litt, hvis du skjønner?

– Hva er «typisk Zingko» i garderoben din?

– Typisk Zingko i garderoben er definitivt oversized klær, helst jeans som er fem ganger for store, noen sneakers, hoodies og crewnecks med kule trykk.

– Hvilke tilbakemeldinger får du oftest på stilen din?

– Majoriteten av tilbakemeldingene er at mange elsker stilen min, og får mye inspirasjon av meg. Noe jeg blir veldig rørt av, og ikke minst stolt av. Det betyr at jeg gjør noe som påvirker andre på en positiv måte og det er definitivt det viktigste for meg.

– Har du et second hand- eller vintage-kjøp du er ekstra fornøyd med?

– Jeg har en skinnjakke som jeg kjøpte på Tise til 300 kroner, som definitivt er favorittjakken min. Det er også det mest plagget jeg får mest spørsmål om.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Utenom nye dunks i alle forskjellige farger, er det faktisk ikke et klesplagg på ønskelisten. Det er et gulvteppe fra samarbeidet mellom Virgil Abloh og Ikea i 2019, som heter «RECEIPT».

– Hvem eller hva inspirerer deg i klesveien?

– Will Smith sine fits fra «Prince of Bel-Air» og R&B sangeren Aaliyah Haughton er store inspirasjoner, og generelt alle rappere og R&B-artister fra 90-tallet. Asap Rocky og Tyler the creator er også blant mine topp 10. Ellers er det mennesker jeg treffer på gaten og sosiale medier som fanger oppmerksomheten min.

– Hva er ditt mest brukte klesplagg?

– Det må være jeansene mine fra DC, jeg må snart ha nye.

– Er det noen trender har du troen på nå?

– Jeg har faktisk troen på de fleste trender, men jeg elsker loafers! Og dette er selv om mine gir meg gnagsår. Det spiller liksom ingen rolle hva slags stil du har. Det passer til det meste.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg er alltid på utkikk etter underdeler! Shorts, bukser og snekkerbukser, you name it. Jeg forstår ikke helt hvor jeg har det fra når jeg tenker over det.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Jeg kan gå i det meste så lenge jeg føler meg komfortabel. Men når det er sagt, så tror jeg ikke jeg hadde vært så komfortabel med volangskjørt eller skinny jeans.

– Hva er favorittene når du skal pynte deg?

– Jeg er dessverre ikke den som pynter seg så mye til fest. Men jeg kan ofte velge en oversized sort dressbukse med en søt topp, og min røde og svarte racerjakke. Den funker ALLTID.

– Ditt aller beste motetips?

– Alt handler om perspektiv, og det gjelder i livet også. Ellers er det én tanke i hodet mitt som ofte dukker opp hver gang jeg drar på shopping. Kan jeg komme på tre outfits med dette plagget? Hvis ja, så kjøper jeg det. Hvis ikke så legger jeg det fra meg.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: