Klær

Slik får du den parisiske stilen i sommer

Her er åtte tips til hvordan du kan kle deg som en ekte parisien. 

  • Iben Kalberg
Publisert:
Constance Arnoult

Foto: Constance Arnoult (med tillatelse).

Constance Arnoult

Foto: Constance Arnoult (med tillatelse).

FRANSK IT JENTE: Constance Arnoult inspirerer på instagram: @constancearnlt

Paris anses å være en av verdens mest fashionable hovedsteder. Planlegger du kanskje en tur til Paris eller er du inspirert av den franske parisienne-stilen? Tusler du rundt i romantikkens hovedstad vil du se franske jenter i feminine, klassiske og elegante antrekk.
Men hvorfor ikke tyvstarte litt og la seg inspirere allerede nå? Her er åtte tips til den parisiske stilen!

1. Den perfekte «slip dress»

Det var mange som var begeistret da Kate Moss ankom Met gallaen i 1995 i en nydelig, gul «slip dress» fra Calvin Klein. 90-talls trenden har blitt en «must have» i enhver garderobe, spesielt i Paris. Få antrekk er mer sexy enn en elegant «slip dress» på kvelden.

2. Jeans

Jeans er en sikker vinner i en fransk garderobe, enten den styles med en oversized blazer, hvit skjorte, den klassiske trenchcoaten eller en strikket cardigan. De franske moteprofilene kombinerer ofte den uanstrengte jeans-looken med høye hæler, svarte solbriller eller rød leppestift.

3. Cardigan og strikkegensere

Scroller du gjennom franske moteprofiler sin Instagram-konto vil du se mange kombinasjoner av kjoler eller skjørt med en avslappet cardigan eller strikkegenser. En oversized genser sammen med et langt silke- eller blomsterskjørt er en klassisk kombinasjon.

4. Romantiske kjoler med mønster

Sommerkjoler med blomster, prikker eller striper har kommet for å bli i Paris. Constance Arnoult er rålekker mens hun kombinerer den perfekte kjolen med tidløse parisiske-accessories, som smykker og hodeplagg.

KLÆR

HER ER MINMOTES VINTAGEFAVORITTER PÅ NETT

25. januar 2019

5. Hvite bluser – gjerne med blonder!

Hvite bluser er nærmest skreddersydd for å fullføre et tidløst og feminint uttrykk, og i Paris vil du alltid finne kvinner som sverger til dette plagget. Hvis du vil tone ned den romantiske looken vil en oversized blazer og mørke jeans gjøre susen.

Se også: 12 LETTE BLUSER SOM PASSER TIL ALT

6. Flats

Selv om høye hæler alltid vil være en vinner bruker franske kvinner ofte flate sko. Du ser sjeldent en kvinne i Paris snuble rundt i skyhøye heler. Hemmeligheten er å ikke ha høyere hæler enn at du kan gå naturlig i de. Om du velger ballerinasko, sandaler eller et annet alternativ er opp til deg. De klassiske ballerinaskoene fins i utallige varianter, farger og merker. Investerer du i et par ballerina fra eksempelvis Chanel har du et par sko som er svært pene, har glamfaktor og er gode å gå i – i lang tid!

7. Naturlig skjønnhet

Hemmeligheten til franske jenter sin skjønnhet er kombinasjon av nærmest usynlig sminke og hår som ser litt bustete og tilfeldig ut. Det er viktig å ta godt vare på huden med gode hudpleierutiner, som bruk av solkrem og tilføye nok fukt. Har du slike rutiner som utgangspunkt, vil lett sminke gi en naturlig glød. Det er også viktig med god fukt på leppene, slik at du kan fullføre det parisiske uttrykket med rød leppestift!

8. Beige farger

Beige farger har dominert på catwalken vår/sommer 2019, og i Paris har fargen vært en klassisk gjenganger lenge. Ikke bare ser det elegant og sofistikert ut, det er heller ikke veldig vanskelig å kombinere. Du kan eksperimentere med forskjellige nyanser av beige, og fargen lar seg enkelt kombinere med svart eller hvitt. La oss ikke glemme den klassiske beige trenchcoaten, som er en «must have» i en ekte Paris-garderobe!

Publisert:

Les også

  1. Dette er de nye it-merkene

    16. mai 2019

  2. Åtte kule dresser på budsjett

    16. mai 2019

  3. 12 lette bluser som passer til alt

    16. mai 2019

Relaterte artikler

KLÆR

Den nye franske it-jenta: Constance Arnoult

KLÆR

Dette er moteprofilenes favorittjeans

KLÆR

Nå får garderobeklassikerne en ny vår

KLÆR

MinStil: Kristiane Kvasnes Standal

KJENDIS

Sjekk hertuginne Meghans stilutvikling

KLÆR

Her kan du kjøpe vintage og brukt på nett

MANN

Sesongens største trender for menn