Ti geniale motetriks du enkelt får til hjemme

BRUK EN NEGLEFIL: Visste du at du kan bruke en helt vanlig neglefil på semskede sko og plagg for å fjerne flekker? Foto: MinMote
BRUK EN NEGLEFIL: Visste du at du kan bruke en helt vanlig neglefil på semskede sko og plagg for å fjerne flekker? Foto: MinMote

Visste du at du enkelt kan unngå vond lukt i sko, reparere en vrang glidelås og fjerne nupper ved hjelp av ting du allerede har hjemme?

Disse tingene kalles gjerne «fashion hacks», fordi de skal gjøre hverdagen litt enklere, men i bunn og grunn snakker vi om gode, gamle kjerringråd. Vi plukket ut de smarteste triksene fra en oversikt Harpers Bazaar og nettstedet Who What Were har laget, samt kombinert dem med våre egne favoritter, og satt det sammen til en liste.

1. Har du mistet ringen din bak sofaen, eller fjorten hårstrikker i sprekken bak vaskemaskinen der du akkurat ikke kommer til? Tre en strømpe over munnstykket på støvsugeren for å enkelt få tak i forvunnede småting.

2. Kjolen er rynkete og håret er fett, men du har ikke tid til både å ta frem strykejernet og ta deg en dusj. Hva gjør du? Fortvil ikke! Heng kjolen eller blusen på en kleshenger på badet mens du tar en god og varm dusj. Dampen vil gjøre underverker på det krøllete plagget.

Du trenger faktisk ikke hente frem strykejern og strykebrett dersom du bare skal stryke kragen på skjorten, eller nederst på skjorteermet heller. En rettetang gjør jobben, og kan spare deg for masse tid!

BRUK RETTETANG: Rekker du ikke å stryke skjorten kan et nødtriks være å gå over de verste partiene med en rettetang. Foto: MinMote
BRUK RETTETANG: Rekker du ikke å stryke skjorten kan et nødtriks være å gå over de verste partiene med en rettetang. Foto: MinMote

3. Reparer en tråkk glidelås ved å gni den med en blyant. En q-tip dyppet i vaselin kan gjøre samme nytte!

4. Gule svettemerker på klærne kan være trøblete å få bort, selv i vaskemaskinen, men dette trikset skal visstnok gjøre susen: Skrubb flekken med en blanding av vann og sitron eller en blanding av vann og bakepulver. La det virke i noen minutter før du skylder det av og vasker plagget etter anvisningene i maskinen.

Få nærmere beskrivelse her:

5. Babypudder, eller talkum, kan brukes til så mangt, blant annet til å fjerne fettmerker fra skinnvesken, -jakken eller -buksen din. Det har også vist seg å være en reddende engel hvis du ikke har tid til å vaske håret og heller ikke har tørrsjampo tilgjengelig. Vær bare obs på at det ikke gir deg hvite flekker i håret.

6. Denne klassikeren kommer vi ikke utenom: Opplever du at den nye strikkegenseren din røyter? Materialer som ull, mohair og kashmir kan etterlate seg løshår på både andre plagg og i sofaen. Putt genseren i en tett pose, legg den fryseren over natten og rist den godt etterpå, så er du kvitt problemet!

7. Fjern enkelt skitt og smuss som har festet seg på semskede sko med en neglefil. En tannbørste kan også være nyttig for å få vekk merker fra salt og vann på skinnstøvlene dine. Dypp gjerne tannbørsten i litt blank eddik hvis det sitter godt.

FIL DET AV: På semsket skinn kan du bruke en vanlig neglefil for å fjerne smuss og flekker. Foto: MinMote
FIL DET AV: På semsket skinn kan du bruke en vanlig neglefil for å fjerne smuss og flekker. Foto: MinMote

8. Svette joggesko? Dersom du ikke har skoforfrisker tilgjengelig kan du drysse litt bakepulver eller litt talkum i skoene etter treningsøkten. Det vil absorbere svette, og du unngår vond lukt.

9. Blank neglelakk har reddet oss mange ganger! Bruk den til å stoppe nylonstrømpene dine fra å revne hvis du har fått et lite hull. Genialt, ikke sant?

10. Er den gode gamle ynglingsgenseren, kjolen eller buksen din full av nupper? Dra en barberhøvel forsiktig over problemområdet – og vips, så har du favorittplagget litt til. Bruk gjerne litt teip til å fjerne eventuelle rester.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?