Her er Debrah Scarletts nye Eurovision-kjole

BAR MAGE: Debrah Scarlett byttet ut den gjennomsiktige kjolen hun brukte på MGP-finalen med en todelt kreasjon signert den norske designeren Elisabeth Stray Pedersen, i samarbeid med Susanne Hoftun.
BAR MAGE: Debrah Scarlett byttet ut den gjennomsiktige kjolen hun brukte på MGP-finalen med en todelt kreasjon signert den norske designeren Elisabeth Stray Pedersen, i samarbeid med Susanne Hoftun.Thomas Hanses (EBU)

Under den aller første sceneprøven for det norske Eurovision-bidraget dukket Debrah Scarlett (21) opp i et helt nytt antrekk.

Sist vi så henne på en lignende arena, var i mars da hun og Kjetil Mørland (34) akkurat hadde vunnet den norske finalen av Melodi Grand Prix. Da hadde 21-åringen på seg en hvit nettingkjole, men som bildene fra i dag viser har det norske håpet droppet den kjolen til fordel for en todelt, kremhvit kjole.

DEN GANG DA: Da Debrah Scarlett var på scenen i Oslo Spektrum hadde hun en hvit og gjennomsiktig nettingkjole med høy hals og en underkjole som matchet kjolen. Her sammen med Kjetil Mørland.
DEN GANG DA: Da Debrah Scarlett var på scenen i Oslo Spektrum hadde hun en hvit og gjennomsiktig nettingkjole med høy hals og en underkjole som matchet kjolen. Her sammen med Kjetil Mørland.Berit RoaldNTB scanpix

Det nye antrekket står i kontrast til duettpartner Mørlands dress som er spesialsydd for anledningen, og hans overdel er i samme stoff som Scarletts kjole, et grovt neoprenstoff.

– Antrekkene knytter oss enda mer sammen som artister. Jeg føler at jeg forvandles fra den lille andungen til den vakre svanen, som tatt rett ut fra Svanesjøen, sier Scarlett.

Det er den norske designeren Elisabeth Stray Pedersen, i samarbeid med NRKs kostymedesigner Susanne Hoftun, som har laget den nye finalekjolen, melder NRK.

Til statskanalen sier designeren at de har vært opptatt av å ha et stramt uttrykk.

– Det skal være linjer og litt hardt, samtidig som vi ønsker å få frem formen. Kjolen har et litt 50-tallsaktig snitt, men er laget i et veldig teknisk materiale. Det skal på en måte føles som om det er noe som ikke stemmer helt, og det synes jeg passer godt med sangteksten.

VG møtte den norske duoen noen dager før de reiste til Wien, og da fortalte de at de ønsker å forsterke det uttrykket de allerede har etablert.

– Vi har jobbet mye med tydeliggjøring og formidling. Fokuset skal bare være på oss, for vi vil ha det så intimt som mulig på scenen, forklarte Mørland, men sa også at de har med seg fire korister for å forsterke låten.

SPISSE SKO: De hvite og sølvfargede skoene matcher både kjolen og hodepynten.
SPISSE SKO: De hvite og sølvfargede skoene matcher både kjolen og hodepynten.Thomas Hanses (EBU)

Fungerende MinMote-leder, Martine Lunder, er begeistret for kjolebyttet, men innrømmer at det er noe litt annet enn det hun forventet.

– Oi! Dette var litt overraskende. Jeg hadde trodd at Debrah skulle velge noe mer eksentrisk, men de rene linjene og fargen kler henne veldig godt. Jeg synes det er kult at hun går bort fra den typiske overdådige og glitrende stilen som vanligvis gjelder på Eurovision-scenen, og jeg liker at hun har gått for en trendy magetopp, sier hun, og avslutter:

– Også må jeg bare si at jeg håper dette betyr at hun skal ha håret utslått under fremføringen, for sette ser særdeles mye bedre ut enn den snurregreia i pannen vi så forrige gang. For et nydelig hår!

Hvordan var din opplevelse i dag?