MinStil: Jørgen Dahl Moe

ELSKER BRUKTTØY: Artist Jørgen Dahl Moe drar gjerne på «handletur» i klesskapene til familiemedlemmer.
ELSKER BRUKTTØY: Artist Jørgen Dahl Moe drar gjerne på «handletur» i klesskapene til familiemedlemmer.Sara Tonning

«The Voice»-Jørgen inspireres av Harry Styles. – Kanskje først og fremst for å bane vei. For en kul fyr!

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Ingeborg Walther, Andreas Kumwenda, Martine Akersveen og Ramón.

Denne gangen har vi tatt tak i fyr som har sunget seg frem til en finaleplass i «The Voice». Men han har i tillegg til fantastiske fremførelser i musikkonkurransen også skilt seg ut med sin kule stil.

– Livet er ganske fint om dagen, sier den 25 år gamle låtskriveren og artisten Jørgen Dahl Moe til MinMote.

– Ganske så travelt, men det trives jeg med!

På scenen har artisten blant annet fremført låter som «Swim Good» av Frank Ocean og «Dancing In The Dark» av Bruce Springsteen – begge gangen iført kule antrekk.

– Jeg er veldig glad i klær og mote! Det begynte tidlig med sko, og det har hengt med meg helt til i dag. Klær kan bidra til at man føler seg bra!

Robert Dreier Holand / TV 2

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg håper og tror at jeg har en ganske avslappet stil – ganske street style-inspirert. Jeg er opptatt av å føle meg komfortabel. Glad i farge og kontraster, gøyale snitt og passformer, og jobber stadig med å utfordre meg selv.

– Er scenestilen din annerledes fra det vi ser i hverdagen?

– Både og! Det bygger veldig på setting og dagsform, tror jeg. Liker å variere også. Noen ganger elsker jeg å gå på scenen uten noe form for «pynting» eller noe ekstra. Synes det skaper en gøyal kontrast til settingen. Andre ganger ønsker jeg å være vågal og utfordrende, og bare kjøre på! På «The Voice» samarbeider jeg med stylisten Tuva Prøis. Det har vært helt sinnssykt inspirerende og gøy fordi jeg føler vi er på samme bølgelengde, og at vi/hun har laget noen veldig kule antrekk!

– Hva er «typisk Jørgen» i garderoben?

– Garderoben min er preget av arvet tøy fra familien min og lite nytt, grunnet dårlig råd, haha. Men, jeg elsker baggy bukser og store gensere og hoodies med en vintage look! Tror egentlig det er det jeg eier mest av, og liker best å gå med!

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Gjenbruk! Jeg elsker å lete i garderoben til familien. Finne klær som har levd lenge og har sjel, og gjøre det til mitt eget! Når jeg først handler klær kjøper jeg veldig gjerne brukt.

Erlend Viksand

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Veldig, veldig glad i brukttøy! Det er absolutt det jeg eier mest av. Skinnjakker, dresser, gensere og bukser har jeg både arvet og kjøpt brukt – for det meste!

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Det er vanskelig! Jeg er glad i så mange av kjøpene. De plaggene jeg er mest glad i er ting jeg har arvet fra foreldre og besteforeldre. Følelsen og tanken på at det er så mange opplevelser og så mye sjel i plaggene, og at de fortsetter å leve, er sinnssykt kult, synes jeg.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg blir relativt fort lei min egen garderobe. Det gjelder nok de fleste. Men jeg har også funnet ut at om det går nok tid, forelsker man seg litt på nytt i plagg man har «glemt» at man har. Da plutselig gjenoppdager man dem, og kan finne nye sammensetninger og outfits med plagg man har hatt lenge. I tillegg er det rart hvordan én ny bukse eller genser plutselig skaper ny inspirasjon til masse plagg man allerede har!

Sara Tonning

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Alltid sko! I tillegg er jeg alltid på jakt etter bukser med den perfekte passformen! Og gensere. OG jakker! Haha, tror egentlig jeg alltid bare leter etter klær som inspirerer meg.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Det er veldig mye og veldig mange, og det endrer seg ofte! I det siste har jeg blitt inspirert av Pete Davidson og hans evne til å gi f, men likevel «pulle det off». Synes det er veldig kult! På en litt mer ekstra og vågal side digger jeg Machine Gun Kelly! Det er noen syke outfits der! Og selvfølgelig Harry Styles. Kanskje først og fremst for å bane vei. Ah, for en kul fyr!!!

– Hva er ditt go to-partyantrekk?

– Det er veldig dagsbasert, men som oftest går jeg for komfortable ting. Tenker at det finnes mange varianter av å pynte seg, og det viktigste er at man føler seg vel selv!

– Hvilke trender har du troen på?

– Er ikke så opptatt av trender. Synes det feteste er å kle seg uavhengig av trender. Skal ikke påstå at jeg får det helt til, men jeg jobber i alle fall med det! Underbevisstheten fanger nok opp noen ting her og der, men jeg er ikke så veldig opptatt av trender.

Erlend Viksand

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Altfor mye, haha!

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Jeg brukte det en god del før, og det kan være kult til den rette stilen eller antrekket, men skinny jeans er ikke helt min greie lenger.

– Ditt aller beste motetips?

– Gi f i hva folk mener eller synes, og gå for det som gjør at du føler deg bra!

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?