MinStil: Marie Reierth

MANGE HATTER: Marie Reierth jobber som fotograf, podkaster og influencer. Og snart blir hun mamma for andre gang.

Marie (29) har to regler når det kommer til klær og mote: Tviler du på et kjøp, da er det som regel en grunn for det. Og, invester heller i tidløse plagg du kan bruke til nesten alt i garderoben din.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Mari NordénAndreas KumwendaKaja Isdahl og Ramón.

KLÆR

MinStil: Karoline Solberg Kjønniksen

Fotografen og influenceren Marie Reierth er født og oppvokst i Drammen, men har bodd i Oslo i ni år. Hun blir straks tobarnsmor, og står dessuten bak podcaten «Momlife».

– Jeg bor på Majorstuen med min forlovede og datteren vår på 2,5 år. Og snart blir vi en liten familie på fire, sier Reierth. Hun har aldri fått så mye positive feedback på stilen sin som når hun har gått gravid, forteller hun.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg har nok latt meg inspirere mer av trender før, men nå vil jeg beskrive stilen min som mer tidløs og klassisk med en twist.

– Jeg liker å gå kledd i ton-i-ton, men også med en tvist av kontraster. Nå som jeg snart er høygravid forsøker jeg å ha samme stil, men det er klart at antrekkene mine er ekstra basert på komfort og varme denne vinteren.

– Hva betyr mote og klær for deg?

– Det har blitt en stor interesse og min måte å uttrykke meg selv på. Kler jeg meg bra og føler meg vel så påvirker det også hvordan jeg har det hele dagen.

– Hva er et typisk Marie-antrekk?

– Jeans, T-skjorte og blazer. Jeg elsker lag på lag, og nå på vinteren bruker jeg stort sett ull innerst og så styler jeg plaggene over.

– Hvilke tilbakemeldinger får du oftest på stilen din?

– Det var faktisk i forrige svangerskap og nå som jeg er gravid igjen, at jeg kanskje får mest oppmerksomhet for stilen min. At den er så chic og klassisk.

– Har du et second hand- eller vintage-kjøp du er ekstra fornøyd med?

– En grå blazer og en kort jakke jeg kjøpte i Paris. Da jeg var der sist bodde jeg rett ved siden av en liten vintage-butikk som hadde så mange godbiter. Ellers kjøpte jeg nylig en smoking blazer og herrekåpe som jeg er veldig fornøyd med. Tidløse plagg jeg vil ha i garderoben for alltid.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Hadde ikke blitt lei meg hvis jeg hadde fått en Birkin.

– Hvem eller hva inspirerer deg i klesveien?

– Kanskje rart å si men jeg inspireres ofte av følelser, hvordan jeg har det og været så klart. Ellers er Pinterest, filmer og motemagasiner en stor inspirasjon for meg. Et stiltips er at hvis man står fast en morgen og har ett plagg man vil bruke, men ikke vet hvordan man skal style – søk på Pinterest etter «how to style a black blazer» og så får du masse inspirasjon rett inn på skjermen.

– Hva er ditt mest brukte klesplagg?

– Denne høsten er det en grå ullkåpe fra Toteme. Jeg ønsker meg sånn cirka alt fra det merket!

– Er det noen trender har du troen på nå?

– Jeg har troen på klassiske trender som man ikke blir lei av. En oversized blazer, boots og store kåper. Ellers tror jeg også at 70-tallet er noe vi vil se mye av fremover.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Blazere! Er alltid på jakt etter farger, snitt og kvaliteter som kan holde lenge i garderoben.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Jeg tror ikke du ser meg i neon-farger med det første. Det passer ikke spesielt godt til det jeg har i garderoben fra før, og noe jeg ikke ville følt meg vel i.

– Hva er favorittene når du skal pynte deg?

– Jeg elsker å pynte meg, men et godt tips er å kle deg etter humør. Kler du deg i en kjole som er griselekker, men ikke føler det, kle deg komfortabelt! Da skinner du garantert!

– Ditt aller beste motetips?

– Gå alltid i klær du føler deg komfortabel i, da kan du erobre verden. Tviler du på et kjøpt, da er det som regel en grunn for det. Invester heller i tidløse plagg du kan bruke til nesten alt i garderoben din!

Publisert: