Ekspertenes råd: Hvor kort kan kjolen være?

ULIK LENGDE: NÅr er det innafor med kort skjørt, og når skal man bruke langt? MinMote har spurt ekspertene. Foto: NTB scanpix

Det er delte meninger om hvor kort kjole du egentlig kan komme unna med, spesielt nå i festsesongen. Dette mener ekspertene.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Å ha på seg for kort kjole eller skjørt er en kjent kleskrise. I tillegg til at man ofte ender opp med å gå rundt og dra ned skjørtekanten hele kvelden, er det ikke rett og slett pinlig å sprade rundt i minikjole når kleskoden er en helt annen.

julebord kjoler
KLÆR

Mini, midi og maxi: 12 nydelige julekjoler

Vi er langt inne i årets festsesong, med både familiemiddager, julebord og ikke minst nyttårsfester. Derfor har MinMote snakket med to eksperter, som deler sine råd når det gjelder skjørtelengde og hva som er innafor.

- Skjul kneskålene

Reidar Helliesen er ekspert på skikk og bruk. Foto: NTB scanpix

Skikk og bruk-ekspert Reidar Helliesen påpeker at det er mange delte meninger rundt akkurat lengden på skjørtet, og at dette kommer an på kulturer, forskjellige miljøer, aldersgrupper og trender.

- Som en pekepinn handler det om å ha et anstendig ytre. Men hva er anstendig? Desto mer høytidelig selskapet er, desto lengre kjoler og skjørt bør brukes. Skal man være på den sikre siden og ikke provosere noen synes jeg hovedregelen skal være å velge et skjørt som skjuler kneskålene, sier han til MinMote og fortsetter:

- Denne regelen gjelder såvel i et dannet familieselskap som på et tradisjonelt julebord. Men er det tillatt med en mer «lett» kleskode kan også kortere skjørt aksepteres.

parfyne
LIVSSTIL

Unngå dufttabben - bruker du for mye parfyme?

- Sexy på en annen måte

OVERRASKET: Ida Elise Eide Einarsdóttir syns Dressmanns nye samarbeid er overraskende, men er spent på resultatet. Foto: Privat

Moteekspert og redaktør i trendmagasinet Vixen, Ida Einarsdottìr, mener at stort sett alt er lov, men at det likevel finnes noen forhåndsregler det kan være greit å forholde seg til hvis man vil være på den sikre siden.

- Den generelt mest flatterende skjørtelengden er den som stopper midt på kneet. Denne lengden vil jeg si at passer til de aller fleste anledninger. Det passer fint med sesongens trendy blyantskjørt som er et godt alternativ til miniskjørtet som fort kan bli for kort og upassende i noen sammenhenger. Dessuten er blyantskjørtet er sexy, men på en litt annen måte, sier Einarsdottìr.

Les også: 10 ting du ikke visste om maskara

Ulike skjørt - ulike anledninger

Einarsdottìr undertsreker også at både mini- og midiskjørtet med A-form har fått sin renessanse i tråd med vinterens 70-tallstrend. Og miniskjørtet kan være innafor - særlig om man dekker til litt ekstra på overkroppen:

- Miniskjørtet er superkult med sesongens lårhøye støvletter og en pologenser til. Kanskje litt for casual for julebordet, men perfekt for julelunsj med gode venner. Et midiskjørt er perfekt for familieselskap, og da er alt du trenfer en enkel overdel og et par pumps.

Går du for kort-kort kjole, anbefaler Einarsdottìr å droppe hudfargede strømpebukser.

- På nyttårsaften er det lov å skinne litt ekstra - det gjør du med et kort paljettskjørt eller -kjole. Velg tynne, sorte strømper til eller dropp strømpene helt.

Publisert:

Finn mer innhold om: