Fantastiske kjoler og en sexy Kate Hudson:
5 høydepunkter fra couture-moteuken i Paris

Glamourfaktoren på catwalken var nesten likehøy som splitten på Kate Hudsons nye kjole under couture-moteuken i Paris. MinMote har plukket ut høydepunktene.

Paris haute couture toppbilde

ELEGANT: Det tar nok ikke lang tid før Elie Saab-kjolene dukker opp igjen, da på den røde løperen. Foto: Getty Images

Paris haute couture toppbilde

JENTENTE: Valentino sto for ukens søteste sveis med fletter og blomster. Foto: Getty Images

Paris haute couture toppbilde

FREKK: Kate Hudson hadde moteukens mest vågale kjole. Foto: Getty Images

Paris haute couture toppbilde

UNGT: Det var ikke bare ekstravagante kjoler som aldri ville funket noe annet sted enn på catwalken å se - sjekk for eksempel denne morsomme Giambattista Valli-kjolen. Foto: Getty Images

Før de «vanlige» moteukene drar igang i New York, Milano, London og Paris, går haute couture-moteuken av stablen i nettopp den franske hovedstaden. Her viser verdens fremste motehus fram det beste, fineste og mest esklusive de har på by på; haute couture.

Disse plaggene vil neppe dukke opp i noen butikkhylle nær noen av oss i nærmeste framtid, da de fleste av dem er «one of i kind», men det betyr ikke at vi ikke kan la oss inspirere.

Ta for eksempel prinsessefavoritt Giambattista Vallis fantastiske kjoler, de «nye» Valentino-flettene eller Zuhair Murads råsexy couture-kolleksjon - godteri for et fashionsita-øye. For ikke å glemme modellene - selv om Kardashian-lillesøster Kendall Jenner har fått tillitt i couture-bransjen har hun fortsatt litt å gå på før hun er like rå som Naomi Campbell (sjekk bare bildene nederst i saken).

MinMote har summert opp fem høydepunkter fra den franske moteuken - se og bli inspirert!

Håret hos Valentino

Paris haute couture valentino

ROMANTISK: Valentino-mobellene hadde en rufsete flette som gikk rundt hele hodet. Foto: Getty Images

Paris haute couture valentino

ELEGANT: Plutselig fikk vi lyst på en høygalset blondetopp og blomsterkrans vi også. Foto: Getty Images

Paris haute couture valentino

DETALJER: Små blomster i forskjellige farger poppet opp her og der i frisyren. Foto: Getty Images

Glem de gigantiske blomsterkransene som alltid florerer på festival - nå er det diskrét blomsterpynt i håret som gjelder, skal vi tro Valentino. Den italienske stjernedesigneren sende modellene nedover catwalken med rufsete fletter og blomster i gult, hvitt og rosatoner. Det beste med frisyren er at den faktisk vil fungere like bra utenfor catwalken, og vi gleder oss allerede til vi også kan putte små vårblomster i håret.

Vi har ikke glemt Valentino-fletten fra 2011 heller - slik lager du den.

Giambattista Vallis prinsessekjoler

Paris haute couture giambattista valli

ROSA PÅ BALL: Prinsessekjolene konkurrerte om oppmerksomheten på catwalken. Foto: Getty Images

Paris haute couture giambattista valli

DETALJER: Kjolene var selvsagt like flotte fra alle vinkler. Foto: Getty Images

Paris haute couture giambattista valli

VOLUM: Det var lagt mye vekt på volum og rystjer i kolleksjonen. En av kjolene som umiddelbart ble omtalt «overalt» i motepressen var denne korallfargede drømmen. Foto: Getty Images

Paris haute couture giambattista valli

MINI: Det var også plass til noen korte kjoler i kolleksjonen - og vi hadde ikke sagt nei til å ha på oss denne på en av sommerens fester! Foto: Getty Images

Giambattista Valli er en av de mest kjente rød løper- og prinsessekjoledesignerne akkurat nå - med vår egen kronprinsesse Mette-Marit blant fansen. Haute couture-kolleksjonen var full av overdådige kjoler med enorme skjørt og feminine farger som rosa og korall, og i tillegg dukket det opp noen korte varianter (som vi tipper vi får et gjensyn med rimelig kjapt på en rød løper). For jenter som liker prinsessekjoler, var dette en drøm av en kolleksjon.

Kate Hudson i Versace

Paris haute couture kate hudson

TRENDY TRIO: Kate Hudson så ut til å storkose seg med designer Donatella Versace og mamma Goldie Hawn. Foto: Getty Images

Paris haute couture kate hudson

SEXY: Donatella Versace er ikke kjent for å spare på kruttet, og stilte med couture-moteukens mest vågale kjoler. Foto: Getty Images

For kjendisene er moteukene et ypperlig plattform til å vise seg fram, og flere av dem får faktisk betalt for å sitte på første rad og kaste glans ovcer bildene. Prisen for ukens mest sexy kjendis går utvilsomt til Kate Hudson, som hadde på seg en kjole fra Versace-kolleksjonen som ble vist på catwalken. Nesten like hot som Golden Globe-kjolen! Hudson er vanligvis ikke blant kjendisene som skaper mest blest på moteukene, men her tok hun kaka (og vi tror J. Lo er litt misunnelige på den kjolen).

Zuhair Murads visning

Paris haute couture elie saab

GYLDNE TAKTER: Kjolene glitret i duse pasteller blandet med gull og glitter. Foto: Getty Images

Paris haute couture elie saab

BRUDEAKTIG: Flere av kjolene kunne passet like godt i et bryllup som på en catwalk. Foto: Getty Images

Paris haute couture elie saab

40-TALLET: De flagrende kjolene ga assosiasjoner til flapper-trenden på 1040-tallet. Foto Getty Images

Paris haute couture elie saab

DUSE TONER: Gult, blågrått og rosa gikk igjen i kolleksjonen. Foto: Getty Images

Zuhari Murad har befestet sin posisjon som kongen av sexy kjoler de siste par årene, en merkevare han neppe kommer til å gi slipp på med det første. Kolleksjonen den libanesiske designeren viste var en eneste stor kjolebonanza, hvor den ene sexy kjolen etter den andre kom nedover catwalken. Fargene gikk i vinterhvitt, frisk gul og nedtonet blå. Nå er det bare å vente å se hvilken kjendis som blir førstemann til å dukke opp i en av kjolene på den røde løperen.

Naomi Campbel i blomsterbody

Paris haute couture naomi

VETERAN: Naomi Campbell er langt fra den yngste i modellbransjen nå, men lar ikke det hindre henne i å bruke det dristigste antrekket. Foto: Getty Images

Paris haute couture naomi

VENNER: Naomi Campbell og designer Jean Paul Gaultier avsluttet visningen hån i hånd. Foto: Getty Images

Mens stjerneskudd som Kendall Jenner og Cara Delevingne representerer den nye modellgenerasjonen, fikk de tøff konkurranse av veteran Naomi Campbell (44) i Paris. Den britiske supermodellen var midpunktet i Jean Paul Gaultiers visning, iført en råsexy mosegrønn body og blomster i håret. «44-åringen beviste at alder ikke betyr når når det kommer til å regjere på catwalken», skriver Daily Mail, og vi kunne ikke vært mer enige.

Hvordan var din opplevelse i dag?