Trendalarm: Denne høsten er det lakk som gjelder

LAID BACK: Lakkskjørt stylet med t-skjorte, teddy-jakke, solbriller og bustete hår under moteuken i København. Foto: Getty Images

Franske Vogue kaller lakk for en av høstens største trender. Moteprofil Celine Aagaard forklarer hvordan du kan style den dristige trenden. 

Maiken Svendsen
Publisert:

New York Fashion Week er i full gang og på catwalken er lakk en av de store trendene. På Saint Laurent sin visning var så godt som alle modellene iført sort skinn eller lakk. Hos Proenza Shouler og Bottega Veneta var det også lakk og PVC som markerte seg.

Lakk og PVC

Bottega Veneta fall winter 2017. Foto: Getty Images

Lakk og PVC

Saint Laurent fall winter 2017. Foto: Getty Images

Lakk og PVC

Proenza Schouler fall winter 2017. Foto: Getty Images

Lakk og PVC

Saint Laurent fall winter 2017. Foto: Getty Images

Franske Vogue utroper Matrix-trenden, som de kaller den, som en av høstens største. Den er dog ikke ny for sesongen.

«En hyllest til «Matrix»-rollefiguren, tenk futuristisk dominatrix: Sexy siluetter for en moderne elskerinne», skriver motemagasinet.

Skinnjakkene er kanskje plagget som flest av oss har lagt vår elsk på, men allerede i fjor begynte motehus å eksperimentere med flere plagg i både skinn og lakk, så trenden er langt i fra ny.

Minmote-lesere insta
KLÆR

Våre beste stiltips til høsten

KUL KOMBO: Lkkbukser stylet med høstens nøkkelplagg - den rutete oversized blazeren. Foto: Getty Images

– Tar tid før trender setter seg

Celine Aagaard, som står bak motenettstedet envelope.no, forteller til MinMote at trender bruker litt tid på å sette seg.

– Vi så lakk på tilbehør som sko og vesker, og på kåper allerede i fjor, men det tar litt tid før det vokser på mannen i gaten om man kan si det sånn, sier Aagaard.

KLÆR

Fem trender du må få med deg denne høsten

Pass på stylingen

De store kjedebutikkene har nå slengt seg på og man kan finne lakkskjørt og lakkbukser stort sett overalt. På catwalken i New York kan man se alt fra kjoler til lårhøye støvletter.

– Lakkfrakken er nok fortsatt for spesielt interesserte, men Hennes & Maurtiz hadde en bukse i fjor som ble utsolgt med en gang, forteller Aagaard.

For deg som ønsker å teste trenden anbefaler moteprofilen at du er litt bevisst på hvordan du styler den.

– Jeg vil ikke si at lakkbukser passer til alt – og feil styling kan sende feil signaler. Du kan komme fra det om du styler buksene riktig, mener hun.

Jakke høst6
KLÆR

Åtte gode jakker å pakke seg inn i

Uansett om du velger en lakkbukse eller et lakkskjørt, så er det mulig å bruke det til hverdags så vel som til fest. Selv om Aagaard ikke legger skjul på at lakk ikke nødvendigvis hører hjemme på kontoret.

– Om du skal balansere et antrekk med lakkbukser til jobb er kombinasjon vesentlig. Velg en delikat kamelfarget høyhalser, en elegant skjorte eller en klassisk chunky strikkegenser for en mykere look. Et kult fredagsantrekk om du skal videre ut etter jobben, forklarer hun.

Publisert: