10 episke antrekk fra Eurovision

VINNER: Agnetha Fältskog vant både på antrekksfronten og Eurovision med denne looken i 1974.

Disse går ikke i glemmeboken med det første.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Om du ikke er fan av hverken musikken eller konkurransen, er det uansett gøy å se på antrekkene fra Eurovision. MinMote har gått en solid tur ned memory lane, slik at du kan mimre tilbake til gylne tider og noen helt episke Eurovision-antrekk.

Olivia Newton-John, 1974

Denne lyseblå kreasjonen ble av flere stemplet som en nattkjole, men spør du oss er det en kjole verdt å minnes.

YNDIG: Olivia Newton-John fremførte sangen «Long Live Love» for Storbritannia i Eurovision-finalen i 1974.

Abba, 1974

Få Eurovision-vinnere er like episke som Abba, og disse antrekkene er minst like høyt opp på listen. Fløyel, kjededetaljer, platåsko og generelt over the top, viste at Abba var sjefene av pop.

Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog og Björn Ulvaeus har skrevet seg inn i motehistorien med disse antrekkene.

Bobbysocks, 1985

Det var ikke bare musikken som lot det svinge denne kvelden i 1985. Det var designer Tine Solheim som sto bak antrekkene, og de matchende paljettjakkene. Stoffet til jakkene ble ifølge NRK flydd inn fra Paris. Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh matchet i 50-tallsinspirerte antrekk med tydelige 80-tallsreferanser – og selvfølgelig bobbysokker.

STORT ØYEBLIKK: Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh på Eurovision-scenen i Göteborg.

Céline Dion, 1988

Da selveste Dion representerte Sveits i Eurovision ble det selvfølgelig ikke spart på noe krutt. Den lange blondekreasjonen med dobbeltspent smokingjakke og det lange blondeskjørtet med forlenget liv er det umulig å utelate. «Ne partez pas sans Moi»!

PÅ SCENEN: Céline Dion på scenen i 1988.

Gina G, 1996

Eurovision handler mye om at antrekket må matche uttrykket. Det gjorde Gina G i sin minikjole med sangen «Ooh Aah ... Just a Little Bit» da hun representerte Storbritannia i 1996. Partylåten ble matchet av tidenes partykjole – som hånd i hanske.

KORT OG GODT: Gina G på scenen i 1996.

Dana International, 1998

Figurnær, papegøyefjær ... trenger vi egentlig si mer? Den spesiallagde kjolen fra Jean Paul Gaultier skrev seg inn i historiebøkene. Men det var bare så vidt at dette antrekket fikk se dagens lys i Eurovision. Under selve fremføringen hadde hun nemlig en fotsid grå kjole. Da hun skulle fremføre vinnerlåten på nytt skiftet hun til den planlagte fjærkreasjonen.

DIVA: Dana Internasjonal så ut som en diva da hun sang sangen «Diva» i 1998.

Verka Serduchka, 2007

Antrekket til ukrainske Andriy Danylko, her kledd som glitrende Verka Serduchka, har flere ganger blitt kopiert etter denne opptredenen. Jakken i sølvglinsende slangeskinnsmønster og med discokule-hatt er virkelig ett for historiebøkene, og er designet av selveste Dolce & Gabbana.

FUTURISTISK: Verka Serduchka på scenen i 2007.

Loreen, 2012

Eurovision og episke antrekk trenger ikke bare være glitter og stas, noen ganger er det det helt enkle som gjør susen. Da Loreen vant i 2012 gjorde hun det barføtt i svart jumpsuit med en flagrende kimono over.

Conchita Wurst, 2014

Den østerrikske artisten trollbandt Eurovision med låten «Rise Like a Phoenix» i 2014. Noe som også fikk massiv oppmerksomhet for sin look med langt hår, skjegg og gullkjole. Looken ble både hyllet, og sett på som kontroversiell.

Måneskin, 2021

Da vi først fikk øynene opp for det italienske bandet, var det første vi tenkte Gucci! Bandet, som består av bassist Victoria De Angelis, gitarist Thomas Raggi, trommeslager Ethan Torchio og vokalist Damiano David, har en gjennomført stil som det er vanskelig å se bort fra.

Og kort tid etter Eurovision-serien gikk bandets drømmer i oppfyllelse, og de landet en kampanje med selveste Gucci.

ROCK’N’ROLL: Italienske Måneskin fikk oppmerksomhet både for stilen og musikken.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.