MinStil: Seline Pettersen

SELINE PETTERSEN: Den kule Oslo-jenta elsker å eksperimentere med antrekk, men det viktigste for henne er å være komfortabel.
SELINE PETTERSEN: Den kule Oslo-jenta elsker å eksperimentere med antrekk, men det viktigste for henne er å være komfortabel.Privat

Seline Pettersen besøker gjerne morens klesskap en gang om dagen for å utforske sin egen stil.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Maria Hansen, Pernille Rosenkilde og Ylva Olaisen.

Nå er Seline Pettersen neste kvinne ut. Hun studerer, og bor sammen med foreldrene på Frogner i Oslo. Hun bruker Instagram som en plattform til å dele mote- og fotohobbyen.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min er ganske allsidig. Jeg har aldri hatt en spesifikk stil og kan kle meg i en tomboy-look på mandag for å så kle meg veldig feminint på tirsdag. En del av moroa er å kunne eksperimentere med antrekk, og det viktigste for meg er å være komfortabel i det jeg går med. Masse baggy jeans, oversized T-skjorte (helst fra herreavdelingen), svære jakker og så klart sneakers. Jeg liker alle typer stiler så lenge en bærer det med selvtillit – da kan man rocke det meste!

– Hva er typisk «Seline» i garderoben?

– Baggy bukser (helst low rise) og sneakers. Har jeg de rette buksene blir antrekket automatisk bedre. Sneakers er også høyt prioritert da jeg mener det kan gjøre ethvert antrekk kult.

Login • Instagram

– Hva er ditt beste second hand kjøp?

– Det må være min høyt elskede Louis Vuitton Noe-veske som jeg unte meg for et par måneder tilbake.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Hmm, det er et vanskelig spørsmål. Jeg er svak for shopping og kjøper alt veldig spontant. Følger ikke så mye med på når ting slippes. Men jeg er varsom med hva jeg kjøper og prøver alltid å kjøpe av høy kvalitet og heller kjøpe få plagg, som gjør at sparing ofte er nødvendig. Det som mulig blir et nytt kjøp er en fantastisk kjole fra Cult Gaia.

Privat

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Først og fremst er det min mor. Hun introduserte meg for moteindustrien og har alltid hatt en fantastisk smak (derfor går turen ofte i hennes klesskap, minst en gang om dagen). Bortsett fra det er det Instagram og Pinterest det går mest i, og jeg er veldig svak for stilen til Bella Hadid. Prinsesse Diana hadde også en rå stil i sin tid.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Finner jeg et plagg jeg har lyst på sjekker jeg alltid Tise i håp om å finne det, hvis ikke, noe lignende. Plaggene som selges er ofte ikke brukt engang – det er et stort tips fra meg. Jeg har også for et års tid siden oppdaget Depop, hvor du kan handle brukt fra hele verden.

Login • Instagram

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Jeg har aldri vært særlig opptatt av trender, da jeg opplever at de alltid kommer og gå. Det ville også vært slitsomt å alltid skulle bytte ut plaggene i garderoben for å oppfylle et ønske om å henge med på det siste og hotteste. Jeg mener man først og fremst burde kjøpe klær av kvalitet og klær du kan mikse med plagg du allerede har.

– Jeg ser mange gjør feilen ved å kjøpe superbillig for å ha mest mulig klær, men dette resulterer ofte i at det blir lite brukt og at det ofte slites ut altfor raskt. Kvalitet over kvantitet. Men selvfølgelig, som alle andre kan jeg også bli fristet av det som er trendy akkurat nå, men jeg prøver å begrense meg. Det kuleste er å kunne sette sammen vintageplagg med noe av det nye på markedet, i stedet for å kjøpe alt som alle andre skal ha og ikke flette inn egen personlighet i stilen. Det blir så kjedelig når alle skal se identiske ut.

Privat

– Hva er din motesvakhet?

– Min motesvakhet er definitivt et par fete sneakers. Det har det vært så lenge jeg kan huske. Husker at jeg kjøpte mitt første par med Air Jordan 1 i 10. klasse og de rundt meg mente jeg gikk kledd i guttesko. Men jeg kjørte eget løp, og halve Oslo går vel rundt med dem i dag? Nei da, hehe, men sneakers har alltid vært viktig for meg, og jeg syns det er supergøy å finne sneakers på for eksempel Depop, som jeg vet de fleste ikke har. Det gjør rett og slett ethvert antrekk.

– Hva ser vi deg aldri i og hvorfor?

– Det må bli skinny jeans og slengbukser. Føler jeg rett og slett ikke komfortabel i det.

– Hvordan får du mest ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Det må være fordi jeg alltid er på jakt etter plagg som varer lenge og som kan brukes på mange ulike måter. Tar også som sagt turen innom min mors klesskap, også hos min far iblant, som senker behovet for å kjøpe noe nytt.

Login • Instagram

– Ditt aller beste motetips?

– Kle deg i det du er komfortabel i! Jeg mener at alle kan rocke alt, man må bare eie det og drite litt i hva folk tenker. Har du selvtillit og står i det du har valgt å gå i så blir det som oftest rått.

– Hva betyr klær og mote for deg?

– Det er en stor hobby for meg å kunne sette sammen antrekk og eksperimentere med plagg, men det er absolutt ikke det viktigste for meg. Jeg setter pris på å ha vokst opp med en mor som har introdusert meg for moteverden – for det er en morsom verden å være i!

Login • Instagram
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?