MinStil: Stella Augestad Katzilierakis

GOD KOMBO: Om Stella ikke aner hva hun skal ha på seg, ender hun ofte opp med baggy jeans og en crop top.

– Utforsk, gjør feil, bli flau om noen år, men test ut ting. Det er det som gjør klær og mote gøy!

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Mari Nordén, Andreas Kumwenda, Kaja Isdahl og Ramón.

Nå er vi nysgjerrige på stilen til Stella Augestad Katzilierakis. Hun bor i hovedstaden, jobber som modell og i vintagebutikken «Past Workshop».

– Hvordan er livet ditt om dagen, Stella?

– Nå begynner rutiner å komme tilbake, og det er egentlig ganske digg. Men sommeren var fantastisk. Festivaler og ferie i Hellas – det var fint for kropp og sjel.

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– Jeg har alltid vært interessert i klær og mote, og har gått gjennom perioder der jeg har testet ut nye ting. Jeg er glad i å prøve forskjellige uttrykk, og synes det er gøy å føle meg som ulike karakterer fra dag til dag.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min varierer mye. Det kommer veldig an på humøret mitt. Jeg starter ofte med ett plagg jeg vil ha på, og så jobber jeg meg ut fra det. Hår og sminke har også mye å si for meg og hvordan jeg vil uttrykke meg.

– Hva er «typisk Stella» i garderoben?

– Om jeg ikke aner hva jeg skal ha på meg, ender jeg som regel opp med noen baggy jeans og en crop top.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg kjøper nesten kun second hand og vintage om dagen. Jeg prøver også å bli flinkere til å kun kjøpe ting jeg vet jeg kommer til å bruke ofte. Det å byttelåne med venner er også en fin ting å gjøre for å freshe opp garderoben uten å bruke masse penger eller kjøpe noe nytt. Om jeg kjøper nye klær prøver jeg å kjøpe av bedrifter som jeg vet tar bærekraftighet på alvor.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg eeelsker å handle brukt. Det er for det første mye bedre for lommeboken og for miljøet, men det er også mye mer gøy! Å handle brukt er som å være på skattejakt og det føles så mye mer tilfredsstillende når man finner noe unikt. Dermed passer det perfekt for meg å jobbe i en second hand-butikk.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Jeg har en god del bra second hand- og vintagekjøp. Jeg fant en fantastisk skinnfrakk fra jobben som jeg falt for med en gang. Den har blitt en fast frakk i garderoben på høsten.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Det er viktig å ha baseplagg av bra kvalitet som varer lenge. Å finne plagg som kan brukes på ulike måter er fint for å få mest mulig ut av det du har i garderoben. Som å bruke en kjole som skjørt, et skjørt som en topp eller en skjorte som en kjole.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Jeg sliter med leddsmerter spesielt i bena, så jeg ønsker meg joggesko som både ser kule ut og som er bra for kroppen å bruke.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Folk som tør å gå i akkurat de klærne de vil gå med. Folk som tør å skille seg ut og være seg selv er noe av det mest inspirerende jeg vet om.

– Hva er ditt go to-partyantrekk?

– Partyantrekkene mine skiller seg som regel ikke så mye fra hverdagsantrekkene, men når jeg skal ut legger jeg kanskje til noe «extra on top» for å sprite opp litt, som noen fine boots, smykker og en kul jakke.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– Jeg går med jeans året rundt. På høsten og vinteren bryr jeg meg mer om hvilke jakker og sko jeg har på enn hva jeg har under. Da bruker jeg mye skinnjakker og frakker. På sommeren og våren går jeg for det meste med jeans (med mindre det er forferdelig varmt) og en søt liten topp.

– Hvilke trender har du troen på?

– Det er ikke en spesifikk trend som jeg er veldig gira på, men jeg synes det er gøy å se at flere og flere eksperimenterer med stilen sin. Det er en sunn retning, og jeg håper jeg kan bli flinkere på det selv.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Wedges ... Det er bare ikke min stil.

Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg dør for skinnjakker – og alltid brukt, om det er av ekte skinn. Pappa hentet meg fra skolen med de kuleste skinnjakkene på, så jeg tror det minner meg om han. Jeg har arvet noen av dem og de er så fine.

– Ditt aller beste motetips?

– Vær deg selv! Utforsk, gjør feil, bli flau om noen år, men test ut ting. Det er det som gjør klær og mote gøy! Finn ut av hva som får deg til å føle deg bra og gå for det! Drit i hva alle andre mener.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: