MinStil: Jamie Sallmén

MANGE FAVORITTER: Jamie Sallmén har flere favorittplagg i garderoben sin: kåper, denim, paljettplagg, ting med frynser på og med cut outs, samt den perfekte kjolen.
MANGE FAVORITTER: Jamie Sallmén har flere favorittplagg i garderoben sin: kåper, denim, paljettplagg, ting med frynser på og med cut outs, samt den perfekte kjolen.Privat

– Ha det gøy! Det er bare klær! Prøv deg frem og finn din stil. Samme det om den er ulik fra dag til dag.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Mari Nordén, Andreas Kumwenda, Kaja Isdahl og Ramón.

Men nå er det dags for å ta turen til söta bror. Vi la nemlig merke til Jamie Sallméns kule stil og livlige vesen gjennom Instagram, og måtte selvsagt ta en prat med henne. Hun er ifra Borås i Sverige, men har bodd i Stockholm de siste 13 årene. Her jobber hun som modell, samt med sosiale medier.

– Jeg reiser en del, både privat og med jobb, og elsker å se nye steder, treffe nye mennesker og være kreativ. På samme tid lader jeg batteriene best hjemme i leiligheten min på Söder, eller sammen med mine beste venner.

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– Jeg har alltid vært interessert i klær. Da jeg var på sommerleir som tiåring, ble jeg tildelt diplom for å være leirens moteløve. I årene etterpå har derimot interessen vært litt mindre, ettersom jeg har hatt et annet fokus, men de seneste årene har jeg kjent på at jeg lever min store drøm om å inspirere andre og tørre å leke med med antrekk.

Jamie har også brukt Instagram-kontoen sin til å dele noen tanker rundt kropp. Hun får ofte spørsmål om hvordan trives i sin egen kropp, og mange sier de synes det er befriende å se henne nyte livet.

– Det strømmer inn meldinger DM-en min på Instagram iblant, så da deler jeg mine tanker rundt det. Jeg ønsker også å inspirere og vise at ALLE KAN! Jeg har ikke alltid vært så trygg på meg selv, men jeg har forstått at min kropp ikke definerer hva jeg er verdt. Det handler om hvordan jeg er mot andre mennesker og hvordan jeg er som person, sier Jamie og fortsetter:

– Alt jeg ønsker er at alle lever livet sitt fullt ut, uansett hvordan man ser ut.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

–Jeg vokste opp med en mamma som hadde så kul stil, turte å teste nye ting og utfordret til og med meg til å prøve nye ting, selv om jeg ikke alltid ville skille meg ut som barn. I dag forstår jeg hvor mye hun har inspirert meg og stilen jeg har i dag. Jeg henter også mye inspirasjon fra sosiale medier eller folk jeg ser på gaten. Farger, glitter, kreativitet og «coolness» er det som gjør meg glad, og er kjernen til min inspirasjon.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Min stil går etter en følelse! Jeg våkner opp om morgenen og kjenner på hvordan jeg har det. Hvilken stil vil jeg ha – akkurat i dag? Det kan være alt fra kul og monokrom svart på svart, kreativt med mønster og frynser, eller paljetter midt i uken!

Privat

– Hva er «typisk Jamie» i garderoben?

– PALJETTER OG FRYNSER! Farger, cut outs og denim. Jeg må nok også si jakker. I og med at vi bor i Skandinavia, der mesteparten av året er mørkt og kaldt, er ytterjakker en stor del av antrekket, ikke sant?

– Hva står øverst på ønskelisten din nå?

– En designerveske. Alltid. Har mer enn én på ønskelisten min ...

Privat

– Hva er ditt forhold til brukte klær?

– Jeg vokste opp med at mamma alltid var på Myrorna (bruktbutikk i Sverige, jour.anm.), så for meg er ikke det noe «nytt». Likevel elsker jeg at unge folk i dag har gjort second hand trendy og at de er så bevisste. Da jeg vokste opp var det ikke like «kult» å shoppe der, og jeg turte aldri å snakke om at vi handlet brukt.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg beholder mine favorittplagg og bruker dem år etter år. Og så bytter jeg ofte klær med venner. Jeg kjøper bare plagg som kommer til å få bo i garderoben i mange år.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– En fantastisk bagett-veske i svart fra Fendi. Den kjøpte jeg her på Söder for en utrolig pris for noen år siden. ELSKER den!

– Hvordan får du mest ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Blander stiler! Våg å teste ut nye kombinasjoner med plagg du elsker. Hva kan gå feil? Se på hva du har og våg! Dyremønster med frynser – too much? Ikke om du spør meg! Når du mikser og matcher favorittplaggene dine sitter du plutselig igjen med mange nye antrekk, uten å kjøpe noe nytt! Og ikke minst: Pass på klærne dine. Vask dem riktig – det er viktigere enn mange tror. Se til at klærne dine holder så lenge som mulig.

Josefine Lundhall

– Hva er din «go to»-partylook?

– Paljetter er min absolutt nummer 1. Eventuelt et antrekk som viser mye ben, fremhever formene mine, eller har cut outs. Om det skal danses mye, så styler jeg det med et par kule sneakers til. Ellers blir det høye hæler.

– Hvordan ser en typisk look ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– Vår: Denim på denim i en lys vask. Det er vår for meg!
– Sommer: Masse farge og så går jeg mye barbent.
– Høsten: Bikerjakke og skinn. Litt kulere med hettegensere og boots.
– Vinter: Man ser meg nok mest i svart på svart – eller paljetter. Fødselsdagsmåneden min desember lyses som oftest opp av massevis med BLING! Felles for alle månedene er også en sporty look. Treningstights- og shorts passer til alt om du er usikker på hva du skal ha på deg.

Privat

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg elsker trender og får masse inspirasjon av dem! Men jeg tror mer på å skape sine «egne trender». Altså at man tar på seg det man trives best i, kjenner seg finest i, og elsker, samt at man synes det er gøy å ha det på seg! Ta også vare på de trendene man liker selv om de er «so last year».

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jakker?! Er alltid svak for fine jakker. Som jeg allerede har nevnt, så er det en stor del av antrekkene våre her i Skandinavia, sier Jamie og fortsetter:

– Men jeg er også svak for den perfekte denimplagget! Kan ikke forklare min kjærlighet for «Canadian Tuxedo»; denim på denim. Nei, jeg angrer meg. Den perfekte kjolen, kanskje? Som fremhever meg og mine former perfekt og som har alt jeg elsker; farger, bling og cut outs?!

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Man skal aldri si aldri. Men plagg som skjuler mer enn det fremhever figuren min, er ikke på min toppliste. Om det ikke er en kul, oversized look, da, for det elsker jeg! Men til og med da fremhever jeg figuren min på et vis.

– Ditt aller beste motetips?

– Bruk bare klær du føler deg vel i. Du utstråler akkurat det du kjenner når du har på deg et plagg. Det gjør at det enkleste antrekket kan bli ditt fineste, bare du føler deg komfortabel i det. Ha det gøy! Det er bare klær! Prøv deg frem og finn din stil. Samme det om den er ulik fra dag til dag. Om du er som meg, bare gå etter det du føler for.

Privat
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?